Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2021,
22.09

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

spolna zloraba Gloria Estefan

Petek, 1. 10. 2021, 22.09

2 leti, 7 mesecev

Gloria Estefan: Pri devetih letih me je zlorabil družinski član

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Gloria Estefan | Legendarna pevka je delila bolečo izkušnjo. | Foto Reuters

Legendarna pevka je delila bolečo izkušnjo.

Foto: Reuters

Ob tem ji je zagrozil, da bo ubil njeno mamo, če ji bo povedala, kaj se je zgodilo.

Priljubljena pevka in igralka Gloria Estefan je v posebni oddaji na Facebooku v družbi svoje hčerke Emily in nečakinje Lili spregovorila o spolni zlorabi, ki se ji je zgodila, ko je bila stara samo devet let. 

64-letna zvezdnica je razkrila, da ji je to storil "nekdo, ki mu je moja mama zelo zaupala. Bil je del družine, a ne najbližji sorodnik," je dejala v oddaji Red Table Talk: The Estefans. Njegove identitete ni hotela razkriti, je pa izdala, da je šlo za nekoga, ki je izkoristil svojo moč, saj je hodila v njegovo glasbeno šolo.

"Takoj mi je začel govoriti, kako nadarjena sem in da potrebujem posebno pozornost, mami pa se je zdelo super, da se je tako ukvarjal z mano," je pojasnila Gloria. 

Vedno se je zavedala, da ni sama kriva, pravi. | Foto: Reuters Vedno se je zavedala, da ni sama kriva, pravi. Foto: Reuters

Nikoli ni krivila sebe za zlorabo

Ko je na neki točki odločno zavrnila njegovo neprimerno vedenje, ji je zagrozil, da je njen oče v Vietnamu in da ji ne more pomagati, mamo pa bo ubil, če ji bo povedala, kaj se je zgodilo. Dodala je, da nikoli ni krivila sebe za zlorabo in za njegovo vedenje, saj je vedela, da je nor, zato je verjela, da bi resnično lahko poškodoval njeno mamo.

"Na vse mogoče načine sem se upirala, da bi še hodila v to šolo, lagala sem, da sem bolna." Da bi podprla svoje besede, je delila avdioposnetek iz časa, ko se je dogajala zloraba. Na njem govori s svojim očetom v Vietnamu, ki mu v španščini reče, da noče več hoditi v šolo. 

Gloria z možem Emiliem Estefanom | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Gloria z možem Emiliem Estefanom Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Policija je predlagala, naj ne vložijo tožbe

Emily jo je nato vprašala, ali se je njeni mami sploh sanjalo, kaj se je dogajalo, a Gloria je odvrnila, da ne. "O tem se v njenem času ni govorilo." Za to je izvedela šele, ko ji je mlada Gloria sama povedala, kaj se je zgodilo. Mama je poklicala policijo, a so ji predlagali, naj ne vloži tožbe, češ da bi Glorii to povzročilo še več travm.

A za to ji je danes žal, je iskreno dejala zvezdnica: "Zaradi tega imam slabo vest, saj so bile morda še druge žrtve."

Zadnji udarec ji je njen napadalec zadal, ko je Gloria doživela prvi uspeh s pesmijo Conga in je nekemu časopisu poslal pismo s kritiko njene glasbe. "V tistem trenutku sem bila tako jezna, da sem hotela uničiti vse, kar mi je prišlo pod roke," je priznala.

Preberite tudi: 

Tajči
Trendi Tajči o tem, zakaj je zapustila Hrvaško: Imela sem resne samomorilne misli
Alanis Morissette
Trendi Alanis Morissette: Pri 15 letih me je posililo več moških
Bob Dylan
Trendi Bob Dylan obtožen spolne zlorabe dvanajstletnice leta 1965
Ne spreglejte