Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 4. 2016,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,63

1

Natisni članek

fotografija Donald Trump Melania Trump Antoine Verglas

Nedelja, 17. 4. 2016, 19.00

6 let, 6 mesecev

Fotograf, ki je posnel najbolj razvpito fotografijo Melanie Trump

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,63

1

GQ Melania | Foto Antoine Verglas

Foto: Antoine Verglas

Avtor znamenite fotografije, na kateri najbolj znana Sevničanka razgaljena pozira na krovu Trumpovega zasebnega letala, je spregovoril o ozadju snemanja in o nedavnem sporu, ki ga je ta fotografija zanetila.

Gola fotografija Melanije Knauss (takrat z Donaldom Trumpom še nista bila poročena), ki je pred 16 leti krasila naslovnico britanske revije GQ, je pred nekaj tedni zanetila spletno vojno med Trumpom in Tedom Cruzom, republikanskima tekmecema za predsedniško nominacijo.

Prav ta fotografija Melanije se je pojavila v enem od "protitrumpovskih" oglasov, češ to bi lahko bila vaša prihodnja prva dama. Trump se je na provokacijo odzval na Twitterju, kjer je Cruzu zagrozil, da bo razkril skrivnosti njegove žene, Cruz pa je na to odvrnil, da z oglasom nima nič in da je Trump strahopetec.


Kakorkoli že, fotografija iz leta 2000 je danes še kako aktualna, pri reviji GQ pa so se izkazali za prave jasnovidce. "Govorice, da bo Trump kandidiral za predsednika, so sprožile tudi namige, da bi lahko bila Melania nekega dne prva dama," so namreč pred 16 leti zapisali ob eni od njenih razgaljenih fotografij. "Mislim, da bi vsaka ženska želela postati to," je ob tem dejala Melania. "Zakaj pa ne?"

Zdaj, ko so te fotografije, predvsem tista z naslovnice, spet v središču pozornosti, je revija Forbes poiskala fotografa, ki jo je posnel. To je bil Antoine Verglas, znani modni fotograf, ki je v 90. letih zaslovel s fotografijami takratnih supermodelov, med njimi Claudie Schiffer in Stephanie Seymour. Kot je dejal, že nekaj let ni pomislil na te fotografije, zdaj pa so nenadoma zaživele neko novo življenje, ki mu ni nujno všeč.

Antoine Verglas - fotograf, ki je pred 16 leti posnel razgaljene fotografije Melanie Trump, takrat še Knauss. | Foto: Getty Images Antoine Verglas - fotograf, ki je pred 16 leti posnel razgaljene fotografije Melanie Trump, takrat še Knauss. Foto: Getty Images

"Kot da bi stavek iz intervjuja vzeli popolnoma iz konteksta in ga uporabili na zloben, žaljiv in popolnoma neprimeren način," je pokomentiral oglas, v katerem se je znašla gola fotografija Melanije. "To je zelo nespoštljivo do gospe Trump, do mene oziroma do kogarkoli, ki bi ga fotografiral. Gre za popolno zlorabo avtorskih pravic in intelektualne lastnine, kaže pa tudi, na kakšni ravni je ta kampanja."

Melania kot Bondovo dekle

Verglas je spregovoril tudi o tem, kako je potekalo takratno fotografiranje za GQ. "Navdih so bila Bondova dekleta. Z zgodbo o zasebnem letalu, kovčku z nakitom in pištolo v roki smo želeli vzbuditi čutnost in šarm - in rezultat je bil presunljiv," je povedal fotograf, ki je Melanijo poznal že od prej, med drugim sta skupaj delala tudi na snemanju za revijo Sports Illustrated.

Navdih za fotografije je Verglas dobil pri Bondovih dekletih. | Foto: Antoine Verglas Navdih za fotografije je Verglas dobil pri Bondovih dekletih. Foto: Antoine Verglas

Melania se na snemanju za GQ ni hotela popolnoma razgaliti, je še razkril fotograf. "Goloto smo nakazali s sugestivnimi pozami, pri katerih je vse prepuščeno domišljiji tistega, ki gleda fotografije," je pojasnil in dodal, da Trumpa ni bilo na snemanju.

Med prvimi damami stavi na Carlo Bruni

Na vprašanje, katera prva dama ZDA je bila do zdaj najbolj seksi, pa je odgovoril: "Moram reči, da je bila najbolj seksi Jacqueline Kennedy. Res pa je, da sem Francoz, zato moram dodati, da je bila najbolj seksi prva dama Francije do zdaj vsekakor Carla Bruni."

Ne spreglejte