Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 10. 2023,
9.33

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

Natisni članek

dražba avtomobil Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 4. 10. 2023, 9.33

7 mesecev

Dražba za Dončićev porsche končana, toliko je zanj odštel kupec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14
Luka Dončić | Dončić je zdaj že svoj nekdanji avtomobil porsche panamera 4 kupil nekaj mesecev, preden je s Slovenijo osvojil evropsko zlato, uporabljal pa ga je tudi med svojo najuspešnejšo sezono v Madridu. | Foto Reuters

Dončić je zdaj že svoj nekdanji avtomobil porsche panamera 4 kupil nekaj mesecev, preden je s Slovenijo osvojil evropsko zlato, uporabljal pa ga je tudi med svojo najuspešnejšo sezono v Madridu.

Foto: Reuters

Končala se je dražba šest let starega avtomobila porsche panamera 4 v lasti slovenskega košarkarskega asa Luke Dončića. Kupec, ki je podal najvišjo ponudbo, bo za vozilo odštel 73 tisoč evrov.

Na spletni strani dražbenega podjetja Collecting Cars se je v torek po šestih dneh končala dražba Dončićevega vozila. Skupaj so za avtomobil od začetka dražbe prejeli 19 ponudb, najvišja in tudi zmagovalna ponudba pa je znašala 73 tisoč evrov. Kdo je novi lastnik avtomobila, ni znano, prav tako ni znano, ali je kupec vozila Slovenec ali tuj državljan.

Porsche panamera 4 je bila prvič registrirana leta 2017 in je do zdaj zamenjala dva lastnika. Pod pokrovom je trilitrski motor V6 s 326 konjskimi močmi in avtomatskim osemstopenjskim menjalnikom. Avtomobil je po navedbah spletne strani Collecting Cars nepoškodovan in ima nadgrajen Akrapovičev izpušni sistem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAS Auto (@gasauto.eu)

"Ta panamera 4 se ponaša z zanimivim poreklom, saj je bila prvi avtomobil in vsakodnevno prevozno sredstvo profesionalnega slovenskega košarkarja Luke Dončića," so zapisali na spletni strani, kjer najdemo tudi podatek, da ima avtomobil prevoženih 97.775 kilometrov.

Kot so še zapisali v dražbenem podjetju, je Luka Dončić po nakupu vozila, ki ga je opravil nekaj mesecev, preden je s Slovenijo osvojil zlato kolajno na evropskem prvenstvu, panamero odpeljal v Madrid in jo v španskem glavnem mestu uporabljal med svojo najuspešnejšo sezono (2017/18). V tej sezoni je s Slovenijo postal evropski prvak, z Real Madridom pa je osvojil naslov španskega prvaka in prvaka Evrolige ter postal najkoristnejši igralec lige ACB, Evrolige in finalnega turnirja Evrolige.

slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Venezuela SP 2023 Luka Dončić
Trendi Dončićev prvi avtomobil na dražbi
Luka Dončić
Sportal Dončić pomiril navijače
Ne spreglejte