Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2016,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

Natisni članek

diploma Tina Maze Maja Vtič Aljoša Bagola Jana Morelj Rok Marguč

Četrtek, 22. 9. 2016, 19.30

6 let, 6 mesecev

Diplomska evforija: Znani Slovenci, ki so lovili in ulovili rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

Do 30. septembra nas loči še šest delovnih dni. To pomeni, da se vam bodo med novicami na vašem Facebooku še šest dni prikazovale fotografije znanih in manj znanih Slovencev, ki bodo študij predbolonjskih programov uspeli končati pred iztekom roka. To je uspelo tudi številnim znanim Slovencem.

Zagovor diplomskega ali magistrskega dela je brez dvoma dan, ki je vreden ovekovečenja na vse mogoče načine. V teh dneh se to še posebej jasno vidi na Facebook profilih, kjer zadnje dni dežujejo objave fotografij oseb s knjigami, ovitimi v rdeče ali modro usnje, posnetih pred eno od slovenskih izobraževalnih ustanov.

Zbrali smo nekaj znanih diplomantov, ki so študijsko pot sklenili v tem študijskem letu.

Tina Maze je (že maja) postala profesorica razrednega pouka

Tina Maze, najuspešnejša slovenska alpska smučarka, ki bo 20. oktobra v Söldnu javnosti sporočila njeno odločitev o nadaljnji poti, je diplomirala že maja letos, ko evforija ob inflaciji diplom še ni bila tako prisotna kot te dni.

Na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru je 33-letna Črnjanka zagovarjala diplomsko delo z naslovom Uporaba e-izobraževalnih tehnologij spleta 2.0 na razredni stopnji. Kot so zapisali na uradni spletni strani, je Mazejeva pod mentorstvom profesorjev Dejana Dinevskega in Katje Košir raziskala moderne e-izobraževalne tehnologije ter njihovo uporabnost in učinkovitost na razredni stopnji.

Tudi Maja Vtič z nazivom profesorica

Z nazivom profesorica razrednega pouka se po novem lahko ponaša tudi smučarska skakalka Maja Vtič, lani tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih. Pred dnevi je diplomirala na Pedagoški fakulteti.

Deskar Marguč z desetico

Le dva dneva po rekreativni prireditvi Triglav tek na Brdu pri Kranju, kjer je sodeloval kot ambasador, pretekel pa je tudi desetkilometrsko razdaljo (47:41), je diplomiral tudi deskar Rok Marguč. Kot se je pohvalil na Facebooku, je študij na Fakulteti za menedžement v Kopru sklenil z desetico.

Lado Bizovičar je postal diplomirani novinar

Bolj skrito pred očmi javnosti je študij končal tudi televizijski voditelj in komik Lado Bizovičar – fotografije z diplomo ni ovekovečil in delil na družbenih omrežjih –, ki je po poročanju Slovenskih novic pred dnevi na Fakulteti za družbene vede diplomiral iz novinarstva. Bizovičar naj bi diplomiral na temo politične satire.

Med diplomirance naj bi se vpisal tudi voditelj Lado Bizovičar. Na Fakulteti za družbene vede na smeri novinarstvo naj bi diplomiral s področja satire.   | Foto: Med diplomirance naj bi se vpisal tudi voditelj Lado Bizovičar. Na Fakulteti za družbene vede na smeri novinarstvo naj bi diplomiral s področja satire.

Flash mob za univ. dipl. sociologinjo Jano Morelj

Na Fakulteti za družbene vede je iz sociologije diplomirala tudi radijska voditeljica in napovedovalka vremena na komercialni televiziji Jana Morelj. Kolegi z radia so ji ob tej priložnosti pripravili t. i. flash mob, ki si ga lahko ogledate v videoposnetku.

Diplomirani kreativec

Študij je včeraj uspešno končal tudi kreativni direktor oglaševalske agencije Pristop Aljoša Bagola, ki je študijsko piko na i ponosno delil s številnimi sledilci na družbenih omrežjih.

Čestitke vsem, ki ste uspeli uloviti rok in veliko spodbude tistim, ki vas rok še vedno preganja.

Ste tudi vi lovili rok za zagovor diplomske ali magistrske naloge?

  • Da.
    26,68 %
    127 glasov
  • Ne.
    15,55 %
    74 glasov
  • Študijske formalnosti sem opravil/a že zdavnaj.
    48,32 %
    230 glasov
  • Ne vi meni o študiju!
    9,45 %
    45 glasov
Oddanih 476 glasov
Ne spreglejte