Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 3. 2021,
17.01

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

peticija Meghan Markle Piers Morgan

Petek, 12. 3. 2021, 17.01

3 leta, 1 mesec

Britanci množično podpisujejo peticijo za vrnitev Piersa Morgana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Piers Morgan | Piers Morgan je bil deležen veliko kritik, pa tudi podpore, potem ko je javno izrazil svoje mnenje o Meghaninem intervjuju z Oprah. | Foto Reuters

Piers Morgan je bil deležen veliko kritik, pa tudi podpore, potem ko je javno izrazil svoje mnenje o Meghaninem intervjuju z Oprah.

Foto: Reuters

Številni Britanci so začeli podpisovati peticijo, da se slavni voditelj Piers Morgan vrne na voditeljski stolček jutranje oddaje, potem ko je odšel zaradi ostrih komentarjev na račun Meghan Markle.

Trendi Slavni TV-voditelj Piers Morgan zaradi Meghan Markle dal odpoved #video

Televizijski voditelj in kolumnist Piers Morgan je ITV in njeno oddajo Good Morning Britain, katere voditelj je bil, protestno zapustil v začetku tedna zaradi ostrih komentarjev, ki jih je po intervjuju z Oprah Winfrey namenil Meghan Markle

Kasneje so s televizijske mreže sporočili, da se Morgan po šestih letih poslavlja od vodenja jutranje oddaje, 55-letni voditelj pa je novinarjem dejal, da je bil razhod z ITV sporazumen in da so se strinjali, da se ne strinjajo.

ITV je zaradi Morganovega besnenja čez Meghan Markle in izjave, da je "osramotila britansko kraljevo družino", prejela več kot 42 tisoč pritožb, med njimi tudi pritožbo Marklove. 

A še več Britancev je za to, da se Morgan vrne, saj je peticijo za vrnitev v oddajo podpisalo več kot 200 tisoč ljudi.

Dan po odhodu z ITV so ga pričakali številni novinarji. | Foto: Reuters Dan po odhodu z ITV so ga pričakali številni novinarji. Foto: Reuters

Kljub peticiji se ne namerava vrniti

Morgan se je na Twitterju že odzval na njihove prošnje in želje, a jih je razočaral z besedami: "Ne bom se vrnil, ampak hvala vsem, ki so podpisali peticijo." Dodal je, da je prijetno presenečen nad peticijo, saj "ponavadi ljudje podpisujejo peticije, da me odpustijo ali deportirajo".

Mreža ITV se na peticijo ni odzvala, niti na velik padec njene tržne vrednosti, ki je po poročanju The Guardiana padla za kar 200 milijonov funtov (okrog 233 milijonov evrov). 

Opazen je tudi padec gledanosti, kar je takoj po odhodu napovedal tržni analitik Neil Wilson, ki je dejal, da so "lahko vlagatelji malce zaskrbljeni zaradi slabše gledanosti", saj je Morgan dvigoval gledanost, "pa če ga imate radi ali ne".

Preberite več:

Piers Morgan
Trendi Tržna vrednost televizije po odhodu Piersa Morgana padla za 200 milijonov funtov
Ne spreglejte