Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2016,
10.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Bill Cosby sojenje spolna zloraba

Sreda, 25. 5. 2016, 10.36

6 let, 6 mesecev

Billa Cosbyja čaka sojenje zaradi spolne zlorabe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Bill Cosby | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Več kot desetletje po tem, ko je bil znani komik in igralec prvič obtožen spolne zlorabe, je proti njemu sprožen sodni proces.

Bill Cosby je v torek stopil pred okrožno sodišče v predmestju Philadelphie, ki je razsodilo, da imajo tožilci dovolj dokazov za začetek sodnega procesa. Obtožnica 78-letnega televizijskega zvezdnika bremeni spolnega napada na nekdanjo uslužbenko univerze Temple Andreo Constand, ki naj bi jo leta 2004 omamil in spolno napadel v svoji graščini v Norristownu.

Cosby trdi, da je do spolnih stikov prišlo z obojestranskim soglasjem, Constandova pa ga je zaradi napada civilno tožila že pred desetletjem. Takratna tožilska ekipa ni našla dovolj dokazov za kazenski pregon, ker ni bilo prič in ena stran je trdila eno, druga pa drugo. Cosby je potem Constandovi leta 2006 plačal odškodnino v zameno za molk.


Priznal, da je dekleta omamljal

Ravno te dni pa so v medije pricurljali transkripti Cosbyjevega pričanja v tožbi, ki jo je Constandova po poravnavi umaknila. Med takratnim zaslišanjem je med drugim povedal, da je leta 1976 19-letni Theresi Serignese dal tablete metakvalona, pomirjevala, ki lahko povzroči odvisnost, in z njo nato imel spolne odnose. Prav tako je priznal srečanje s še eno najstnico, ki mu je nudila "ročno zadovoljstvo".

Bill Cosby | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Med zaslišanjem je govoril tudi o povezavi z modno agencijo, ki mu je vsak teden pošiljala manekenke za družbo, ob tem pa se je pohvalil, da je za mlada dekleta vedno poskrbel z "zelo, zelo dobrim obrokom."


Po novih obtožbah so primer znova odprli

Lani so se pojavile številne ženske, ki so trdile podobno kot Constandova in nova tožilska ekipa okrožja Montgomery v Pensilvaniji je njen primer znova odprla. Cosbyjevi odvetniki trdijo, da tega glede na dogovor s prejšnjo tožilsko ekipo ne bi smeli in o zadevi odloča vrhovno sodišče države, ki je pred kratkim zavrnilo zahtevo o prekinitvi vseh postopkov proti Cosbyju, dokler ne odloči, ali se ga lahko preganja.

Nekdanji svetovno priljubljeni doktor Huxtable iz nadaljevanke Cosbyjevi se sooča tudi s civilnimi tožbami žensk, ki trdijo, da jih je zlorabil.

Ne spreglejte