Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 6. 2011,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Špela Grošelj

Sreda, 15. 6. 2011, 8.55

8 let

Astroportret: Špela Grošelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Špela Grošelj, 8.1.1985, ob 22.43, Ljubljana.

Osebnost Čeprav je Špela letos bučno upihnila 25 svečk na torti, imamo občutek, kot da je z nami od nekdaj. Kar sploh ni čudno, ko pogledamo njeno karto, saj nas nase najprej opozori njeno Sonce v Kozorogu v objemu z Jupitrom, ki kaže na osebnost, rojeno za uspeh, in Špeli prinaša veliko sreče. Kozorogi začnejo zgodaj, saj sanjajo velike sanje in vejo, da bodo zanje morali garati, a jih to ne ustavi, nasprotno, želijo se dokazati in uspeti. Špeline ambicije spodbuja tudi Jupiter, ki ji daje pozitivno in optimistično nastrojenost na poti skozi življenje in je kot njen angel varuh, ki poskrbi, da je svet ravno prav velik zanjo in za njen ego. Poleg tega je še v lepem aspektu s Saturnom v Škorpijonu, njun sekstil pa razkriva njeno močno voljo in (skoraj) nezlomljivega duha, ko gre za ambicije, pa naj gredo v smeri glasbe ali stroge diete. Ko se Špela nekaj odloči, to izpelje, tudi če ji ne diši. Samodisciplina in profesionalnost sta ji kot kozoroginji položeni v zibelko, s podznakom device pa se pojavi tudi odgovornost do vsega, kar počne. Vladar ascendenta Merkur je v znamenju Strelca, ki daje krila njeni domišljiji, ko je treba, predvsem pa poudarja njeno širino duha, tolerantnost in svobodoljubnost. Kot prava kozoroginja zelo dobro razume pravila in omejitve, tudi spoštuje jih, nikoli pa ni malenkostna in si pušča manevrski prostor, zadrtost pa lahko prav sovraži. Umetnico v njej spoznavamo skozi položaj Lune in Venere. Luna se nahaja v znamenju leva, ki je zvezdniški sam po sebi, in postavljena v 11. hišo, kar kaže na slavo in pomembna poznanstva, ki lahko odprejo mnoga vrata. Špela se zna obnašati v soju žarometov, ima naravni dar za nastopanje in treme – razen tiste zdrave – ne pozna.

Je izjemno očarljiva in karizmatična, tudi neobičajna, če pogledamo aspekt Lune z Uranom. Pridejo trenutki, ko se tudi Špela požvižga na pravila, res pa je, da so večkrat del njene zasebnosti kot pa kariere. Z Luno v Levu je tudi izjemno strastna, ko ljubi, zaščitniška in požrtvovalna. Za svojega moškega je pripravljena storiti vse, zanjo je najboljši in nanj mora biti ponosna, sicer ni srečna. Ni treba, da je popoln za ves svet, mora pa biti popoln zanjo. Špela ljubi pozornost, ljubi razvajanje in ljubi ljubezen samo, zanjo je ljubljenje višek ljubezenske komunikacije. Drugače ne more biti, saj se Venera nahaja v romantičnih Ribah, kjer se odlično počuti in kjer jo objema Mars, skupaj pa dajeta potrebo po intenzivni erotiki. Poljubi, dotiki in seks so v tej čarobni kombinaciji Venere in Marsa obvezni del vsakdana, sicer se pojavita slaba volja in zagrenjenost. Tudi sicer Špela od svojega partnerja pričakuje ravno to, da jo bo razvajal in nosil po rokah, medtem ko se bo tam zunaj ukvarjala s slavo in služenjem denarja. Za vse, kar se da kupiti, partnerja nikoli ne bo potrebovala, saj preveč ljubi svojo neodvisnost in ima svoj ponos, a ljubezen si bo vedno dovolila podariti.

Leto 2011

Največ pozornosti je bila Špela v zadnjem času deležna zaradi napovedane poroke s svojim fantom Bojanom, ki je uspel omrežiti njeno srce še v lanskem letu.

Špela ni nikoli skrivala, da si tega želi, prav tako je poudarjala, da bi si kmalu rada ustvarila družino, zato nad njeno privolitvijo v snubitev ni nihče presenečen, podpirajo pa jo tudi zvezde. Njena progresirana Luna v znamenju raka potrjuje prebujen materinski instinkt in željo po družini, ki je tudi trenutna kariera ne more zasenčiti. Luna bo do jeseni prešla v znamenje Leva in se lepo združila z Venero in Marsom v Ovnu v sedmi hiši, kar bi lahko pomenilo vstop v zakonsko zvezo. Zasebno življenje bo letos vroče, strastno in prežeto s srečo, kariera bo rahlo v ozadju, čeprav je Špela niti malo ne bo zanemarila. A trenutno imajo prednost druge reči, morda se ji obeta tudi selitev, previdnost bo potrebna pri večjih finančnih izdatkih. Nosečnost ni izključena, a letos ne preveč verjetna. Če ne drugega, je treba vsaj še nekaj časa uživati v na novo izoblikovani postavi.

Ne spreglejte