Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 1. 2009,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 13. 1. 2009, 22.25

8 let

Anne Hathaway: Svet je trenutno na moji dlani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Danes vidim, da sem pravzaprav sanjala o tem, da sem del filmskega sveta in da lahko kot igralka občinstvu povem vse te čudovite filmske zgodbe."

Z Anne Hathaway, mlado newyorško igralko in hollywoodsko zvezdnico, smo se pogovarjali kar dvakrat – najprej v Benetkah, nekaj dni kasneje pa še v Torontu. V obeh mestih je Anne predstavljala svoj najnovejši film Rachel Getting Married Jonathana Demmeja, v katerem nastopa v za njo netipični vlogi. Anne namreč igra Kym, dolgoletno odvisnico, ki zapusti kliniko za odvajanje od mamil, da bi se udeležila sestrine poroke. Njen prihod v družino, ki ni tako složna, kot se zdi na prvi pogled, prinese nemir. Za odlično upodobitev neprilagojene in uporniške mlade ženske je Anne prejela že več priznanj in zdi se, da bo leto 2009 za igralko vendarle zaznamoval začetek velike igralske kariere ... Kako ste se pripravili na zahtevno vlogo odvisnice, ki več let preživi na klinikah za odvajanje od mamil, potem pa pri vrnitvi domov naleti še na večji kaos? Imam prijatelje, ki so ali odvisniki ali se odvajajo, zato sem se najprej posvetovala z njimi. Povabili so me na svoja srečanja, brala sem knjige o tej problematiki. Prav tako sem se pogovarjala z družinami odvisnikov, ker se mi je zdelo pomembno razumeti vse okoliščine.

Mislite, da bi lahko bila ta vloga preobrat v vaši karieri? Ne razmišljam o tem. Srečna sem, da imam delo in resnično ne vem, ali je to začetek neke moje nove kariere in če me bodo pohvale razvadile do te mere, da si bom začela kaj domišljati.

Zadnje čase snemate filme o porokah: najprej Rachel Getting Married, nato romantična komedija Bride Wars, kmalu pa sledi The Fiance. Ali razmišljate mogoče tudi o lastni poroki? Hahaha! Da, seveda, najprej bom to priznala medijem, potem pa obvestila bodočega soproga in najini družini. Nikakor! Mene zanima izključno zanimiv material, brez ozira na temo ali zgodbo filma. Nanizala sem par filmov o porokah, čeprav to pravzaprav niso njihove teme.

Kakšno je sicer vaše mnenje o zakonu? Moja filozofija o zakonu je preprosta: bolje je biti sam kakor poročen z napačno osebo! Ko se bo, če se bo, pojavila v mojem življenju prava oseba, bom rada stopila v zakon, če pa se to ne bo zgodilo, samo zaradi družbenih norm ne nameravam uničevati svojega življenja. Moji starši so poročeni 27 let, zato verjamem, da je lep zakon mogoč. Seveda so bile tudi pri njiju težave, a hvala bogu brez usodnih posledic, ločitve ali smrti. Ne mislim, da je zakon za vsakogar, a upam, da bom nekoč spoznala svojo sorodno dušo.

Ste si blizu s svojo družino? Vsi v družini smo si zelo blizu in pogovarjamo se o vsem. Starša vesta vse o meni in mojih bratih, mi vemo vse o njiju in to je lep občutek. Naša družina je polna ljubezni.

Kaj je za vas ljubezen? Kako bi opisali ta občutek? Za nekatere je ljubezen bog, za nekatere poseben občutek, ko nekoga ljubite in bla bla ... Moja dobra prijateljica je rekla: "Ljubezen je, ko se imata dva rada in kljub vsem svojim pomanjkljivostim ostaneta skupaj." Mislim, da je to zelo pameten opis ljubezni in sama se trenutno počutim podobno. Zavedam se svojih napak, a sem srečna in zadovoljna s seboj.

Obstaja kakšen poseben razlog za to zadovoljstvo? Preprosto odlično se počutim, obkrožajo me ljudje, ki me imajo radi, nenehno sem zaposlena in snemam, to mi ustreza. Svet je trenutno na moji dlani čeprav vem, da bo to trajalo le še kakšnih pet minut. A ko se to zgodi in ko ne bom več v središču pozornosti, upam, da bom ohranila prijatelje, ki bodo stali ob meni, ker jim je mar zame, ne za to, kaj lahko naredim za njih. Zelo pomembno je biti dobra oseba in spoštovati sočloveka. Mislim, da so me starši vzgojili na tak način in zelo bi bili razočarani, če bi se izkazalo, da sem ... ne vem ... sebična, ohola, naduta oseba.

Ali je težko biti fino dekle v mestu, kot je New York? Ah, veste ... če se pogosto vozite s podzemno železnico in vidite koga, ki bruha, se hitro utrdite in niste več tako razvajeni ...

... se še vedno vozite s podzemno? Da, a tega ne povejte nikomur (smeh). Ne bi smela reči tega o bruhanju, zveni grozno! New York je res zelo zahtevno mesto, včasih kar malo težko, ampak vseeno čudovito mesto, ki mi daje vse, kar potrebujem.

Ali ste vedno sanjali, da boste igralka? Sem otrok srednjega razreda iz New Jerseyja in kot deklica sem se pogosto povzpela na najvišji hrib v soseščini, gledala čez reko na luči Broadwaya in sanjala, da bom boemska umetnica na Manhattnu in da bom imela kup gejevskih prijateljev v Villageu! (smeh)

So se vse vaše sanje uresničile? Je igra tisto, o čemer ste sanjali? Sanjala sem o karieri pevke v muzikalih na Broadwayju in mislila, da je to vse. Nisem imela pojma, da obstaja nekaj takega, kot je filmska kariera in da obstajajo festivali v Benetkah in Torontu, rdeči tepihi in veliki filmski režiserji. Danes vidim, da sem pravzaprav sanjala o tem, da sem del filmskega sveta in da lahko kot igralka občinstvu povem vse te čudovite filmske zgodbe.

Ne spreglejte