Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2017,
15.35

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vzajemna

Natisni članek

Beograd Vzajemna Vzajemna mladi dopolnilno zdravstveno zavarovanje advertorial

Sreda, 22. 3. 2017, 15.35

2 meseca, 1 teden

Zakaj je to pomlad pravi čas za pristen žur v Beogradu

Vsebino omogoča Vzajemna
Beograd

Poskočna glasba, odlična hrana, sproščeno vzdušje in veliko priložnosti za šoping ali dobro debato o nogometu. To je le nekaj hitrih razlogov, zakaj morate že to pomlad na žur v Beograd.

Beograd je tista evropska prestolnica, ki jo morate obiskati vsaj enkrat v življenju – zaradi pristnosti, sproščenosti in bogate kulturne dediščine, ki jo občutite na vsakem koraku. Ker so prihajajoči meseci tudi sinonim za brezskrbno potepanje po svetu in za iskanje najboljšega izgovora za glasen žur, je Beograd mesto, ki mladim ponuja vse to. Žur je nedvomno pomembna rdeča nit obiska srbske prestolnice.

Pet razlogov za obisk Beograda

Pravzaprav jih je še več, mi smo strnili predvsem tiste, ki so najbolj mladostniško razposajeni in primerni za vse tiste, ki od svojih potepanj zahtevajo predvsem več sproščene zabave.

Beograd | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

#1 Dobra kulinarika – Namenoma smo dobro hrano uvrstili na vrh lestvice, saj kulinarika zaseda pomembno mesto v kulturi in navadah Beograjčanov. In prav dober krožnik srbskih specialitet je prva asociacija večine obiskovalcev, ki se zadovoljni vrnejo iz Beograda. V mestu je polno različnih ponudnikov hrane, največ jih najdete, če se boste sprehodili po tlakovani ulici Skadarlija.

#2 Žur na splavih – Ne samo v tradicionalnih lokalih v mestu, pravi žuri v slogu razgretih zabav na sončni Ibizi ali oddaljenem Rodosu so na znamenitih splavih, ki so zasidrani na obrežjih Save in Donave. Hrana, dobra pijača in glasna glasba – nepozabna dolga noč je nedvomno zagotovljena.

#3 Šoping – Beograd slovi tudi po raznoliki priložnosti za pravi šoping – tako v modernejših trgovinah, ki se nahajajo predvsem na znameniti ulici Kneza Mihailova, kot na bolj pristnem bolšjem trgu, ki ga domačini imenujejo buvljak. Šoping lahko podaljšate tudi v bolj pozne večerne ure, večina nakupovalnih središč je namreč odprta do 22. ure.

Beograd | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

#4 Brezčasno uživanje na polotoku Ada Ciganlija – Polotok se nahaja na Savi v bližini sotočja z Dravo. Tukaj si lahko privoščite ležerno sproščanje na urejeni plaži ali pa se preizkusite v različnih športnih veščinah na tamkajšnjih športnih igriščih. Na polotoku so številni lokali, ki so poleti odprti tudi ponoči. Tukaj se boste nedvomno počutili kot na kakšnem znanem obmorskem letovišču.

#5 Nogomet z veliko začetnico – Beograd živi za nogomet, tekmovalnost med domačima kluboma Crvena zvezda in Partizan je močno zasidrana med Beograjčani. Če vas vsaj malo zanima ta šport, si morate od blizu ogledati oba znamenita stadiona: stadion Rajko Mitić, ki pripada Crveni zvezdi, in stadion FK Partizan.

Beograd | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Priporočamo tudi

Če boste imeli dovolj sproščenega pohajkovanja po mestnih ulicah in bi si radi od blizu ogledali še katero od znamenitosti, ne spreglejte:

Kalemegdan in beograjsko trdnjavo

Cerkev Sv. Save – največja protestantska cerkev v Srbiji

Muzej Nikole Tesla – manjši muzej, kjer si lahko ogledate nekaj njegovih izumov

Živalski vrt 

Beograd je dostopnejši, kot si mislite

Beograd bo to pomlad nedvomno vsaj dvema srečnežema izpolnil željo po popolnem odklopu. Obiščite spletno mesto Ni statusa? Ni panike! in se potegujte za glavno nagrado: Beograd za dve osebi!

Sodelovanje v super pomladni nagradni igri je čisto preprosto: fotografiraj se in s svojo fotografijo prevzemi spletno stran ter se poteguj za lepe nagrade.

Nagradna igra traja samo do 9. aprila, svojo fotografijo pa lahko oddate vsako uro in si tako izboljšate možnosti za končno žrebanje.

Poleg glavne nagrade bodo pri Vzajemni podelili še tedenske – vsak teden od 20. marca do 9. aprila 2017 bodo izžrebali pet nagrajencev, ki bodo prejeli odštekane spodnjice Freegun Mladi.

Vzajemna | Foto:

Zakaj tudi brez statusa ni nikoli panike?

Tudi če si ostal brez statusa, potrebuješ dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Osnovno zdravstveno zavarovanje ti namreč krije samo del stroškov zdravstvenih storitev. To pomeni, da bi moral večino pregledov in drugih storitev pri osebnem zdravniku ali specialistu doplačati. Cene so kar visoke, s pravim dopolnilnim zavarovanjem pa se lahko takšnim stroškom popolnoma izogneš.

Zato ne čakaj: skleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Vzajemni, ki ti bo krila vse te stroške in si tako zagotovi brezskrbno zdravljenje.

Vzajemna misli na mlade

Pri Vzajemni so za vse mlade, ki so ostali brez statusa študenta ali dijaka in so mlajši od 26 let, pripravili posebno dopolnilno zdravstveno zavarovanje Paket Mladi, ki prinaša številne ugodnosti:

  • Dopolnilno zdravstveno zavarovanje z najnižjo premijo v Sloveniji.
  • Darilno kartico s 25 evri za nakup v trgovinah Spar in Interspar ali bon v vrednosti 35 evrov za nakup v športnih trgovinah Extreme Vital ali na www.extremevital.com ali bon za 35 evrov v Optiki Clarus.
  • Samo Vzajemna premije dopolnilnega zavarovanja ni višala, kar pa ne velja za druge zavarovalnice. Če plačujete dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Vzajemni, boste v enem letu prihranili za približno eno mesečno premijo!

 

Ne spreglejte