Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2022,
8.46

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

Maribor Pohorje dedek Mraz

Sobota, 10. 12. 2022, 8.46

1 leto, 4 mesece

Z Mariborskega Pohorja prihaja dedek Mraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

dedek Mraz | Foto Zveza prijateljev mladine Maribor

Foto: Zveza prijateljev mladine Maribor

Kot vsako leto bo dedek Mraz tudi letos obiskal otroke v Mariboru. Danes ob 17. uri se bo s sedežnico spustil s Pohorja na Snežni stadion, kjer ga bodo lahko otroci po dveh letih premora znova pričakali v večjem številu. V prihodnjih dneh bo dobri mož s pravljičnim spremstvom in skrivnostno vilo Simono potoval po mariborskih soseskah.

Zadnji dve leti, ki so ju zaznamovali ukrepi za preprečevanje širjenja covid-19, ni bilo tradicionalnega množičnega čakanja na prihod dedka Mraza ob vznožju Pohorja, ampak so v Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Maribor izvajali samo njegove sprevode po soseskah. Letos so se odločili, da znova priredijo tudi množično prireditev pod Pohorjem. Tega dogodka se je v prejšnjih letih udeležilo tudi okoli tri tisoč ljudi.

V prihodnjih dneh bo dedka Mraza mogoče srečati na ulicah Maribora

"Veliko ljudi pričakujemo tudi letos. Tiste, ki jim ne bo danes uspelo priti pod Pohorje, vabimo, da se udeležijo obiskov dedka Mraza po mestu, ki so priložnost za srečanje z njim v manjšem številu," je povedala koordinatorica ZPM Maribor Tadeja Dobaj.

Podrobne poti dobrega moža bodo objavljene na spletni strani ali družbenih omrežjih ZPM Maribor. Obiskovalcem svetujejo, da preverijo najnovejše zapise, saj se lahko spreminjajo zaradi različnih okoliščin. Slovo dedka Mraza bo 28. decembra na Trgu Leona Štuklja.

Izdelovanje daril na ustvarjalnih delavnicah

S prihodom dedka Mraza se začne tudi praznično dogajanje v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor. Vsak delovni dan popoldne do 23. decembra vabijo na ustvarjalne delavnice, na katerih bodo izdelovali darila. "Darila, ki jih izdelamo in ovijemo sami, so najbolj srčna, nosijo pozitivno sporočilo in varujejo okolje," izpostavljajo v ZPM Maribor.

Med novoletnimi počitnicami vabijo otroke v DUM v dopoldanskem času. Med drugim bodo izdelovali instrumente, plesali in se družili ob družabnih igrah.

Ne spreglejte