Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
15.15

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

potovanje Brazilija Rio de Janeiro letalo Air France advertorial

Torek, 1. 9. 2015, 15.15

2 meseca, 3 tedne

Vroče plesalke in najspretnejši nogometaši: pridite v Rio!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Iščete raj za vse popotniške okuse? Z nahrbtnikom na divjo pustolovščino, po romantiko na najlepše plaže, v iskanju plesne vročice ali preprosto odkrivanje nogometnih virtuozov. To je Brazilija!

Brazilija vabi, da jo obiščite skozi vse leto in prav jeseni, ko se temperature pri nas že nižajo, ponuja priložnost, da odletite po novo dozo vročega poletja.

Pravi brazilski utrip, prepojen z močno kulturo in željo po napredku, boste doživeli v dveh največjih mestih – v Riu de Janeiru in Sao Paolu.

Rio – neuradna prestolnica, ki nikoli ne spi

Rio de Janeiro je drugo največje mesto v Braziliji, znan je po razvpiti plaži Copacabana, vročem karnevalu in največjem nogometnem štadionu Maracana.

Toda Rio ponuja še veliko več. Preverite naš majhni vodič, ki bo v vas priklical ritem vroče sambe.

Oglejte si mesto iz ptičje perspektive

Kako mogočen in veličasten je Rio, boste lahko odkrili samo z višine. Priporočamo vam, da se povzpnete na dve čudoviti razgledni točki: na gori Pao de Acucar in Corcovado, s katerih se razgled razprostira daleč čez ocean in do prostranih brazilskih gozdov. Kot na dlani boste imeli veličastnost mesta, njegovo raznolikost, ki v različnih delih dneva obleče drugačno podobo.

Obe gori sta postali simbol mesta in nujni izletniški točki vsakega, ki se bo odločil za potepanje po Riu.

Namig: Odpravite se na vrh gore Pao de Acucar proti večeru in si privoščite popolno romantično kuliso, ko bo sonce zašlo nad Copacabano.

Štadion Maracana

Štadion Maracana velja za enega večjih nogometnih spomenikov Brazilije. Legendarni štadion, ki so ga zadnjič obnovili leta 2014, je prvotno lahko gostil kar 200 tisoč gledalcev, vendar so zaradi varnostnih razlogov te kapacitete precej zmanjšali.

Danes lahko tako brazilske nogometne mojstrovine spremlja največ 80 tisoč navijačev. Vseeno velja za največji štadion v Južni Ameriki.

Botanični vrt (Jardim Botanico)

Občutite mogočnost brazilskih gozdov. V botaničnem vrtu je več kot osem tisoč vrst rastlin, največja turistična atrakcija pa so nedvomno pisane orhideje, saj je Brazilcem uspelo vzgojiti več kot 600 različnih vrst teh pisanih rastlin.

Vrt ponuja še ogromno drugih atrakcij in priložnost za sproščen sprehod med fontanami, kiparskimi stvaritvami, prava atrakcija sta tudi japonski vrt in muzej Museu do Meio Ambiente, posvečen obvarovanju okolja.

Copacabana

Glasna, divja, razuzdana in živahna: to je Copacabana! Najbolj znana plaža na svetu je središče dogajanja, v katerem se vrstijo številne vodne aktivnosti, je družabno stičišče tako domačinov kot turistov, ki ob morju iščejo svojo priložnost za popoln dopust.

Ipanema

Bolj umirjena je plaža Ipanema, ki je priljubljena predvsem med ljubitelji valov in deskanja. Plaža je glede na potrebe gostov razdeljena na več različnih predelov. Obkrožajo jo številni hoteli, gostilniški lokali in druga turistična ponudba.

Brazilija za vse okuse: kaj bi še obiskali?

Sao Paolo: veličastno in največje mesto v Braziliji ponuja ogromno možnosti za malo drugačna doživetja. Priporočamo ogled njihovega kulturnega središča Julio Prestes, mestnega gledališča in seveda nogometnega muzeja.

Če želite občutiti pravi utrip življenja v prestolnici, se v Sao Paolo odpravite v soboto in obiščite eno od tamkajšnjih tržnic, kjer boste lahko kupili vse – od svežih domačih izdelkov do izdelkov domače obrti.

Vsem ljubiteljem umetnosti priporočamo ogled muzeja Museu de Arte de Sao Paolo, kjer so shranjena dela številnih vrhunskih umetnikov – od Rubensa, Rembrandta, Botticellija, Picassa do Goye in Cezanna.

Parati: velja za pravi raj, ki ga obdajajo mogočni gozdovi, slapovi, turkizno morje in veličastno zeleno hribovje.

Recife: zaradi številnih mostov in kanalov mu pravijo tudi brazilske Benetke. Nahaja se ob tropskih gozdovih na severovzhodu države, obdajajo ga številne reke, med turisti je priljubljeno predvsem zgodovinsko središče mesta, pohvali pa se lahko tudi s slikovitimi plažami in mestnim vrvežem.

Olinda: velja za enega najbolj ohranjenih in priljubljenih kolonialnih mestec v Braziliji. Je pravi zaklad kolonialne arhitekture, barvitih poslopij, okusnih domačih restavracij in umetniških studiev.

Slapovi Iguazu: čudovita naravna kulisa, ki jo sestavlja niz dih jemajočih slapov, je zapisana v svetovna naravna čudesa. Slapovi ležijo približno 20 kilometrov vzhodno od mesta Foz do Iguacu.

Ne spreglejte