Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2016,
14.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Washington hotel Donald Trump

Torek, 13. 9. 2016, 14.29

6 let, 6 mesecev

Trump je pred vrati Bele hiše odprl luksuzni hotel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Trumpov hotel v Washingtonu | Foto Reuters

Foto: Reuters

Republikanski predsedniški kandidat se je povsem približal Beli hiši - le nekaj ulic stran je namreč odprl novega v verigi prestižnih hotelov.

"Nekako pristaja njegovi osebnosti, da tako ali drugače najde način, kako pristati na Pennsylvanijski aveniji," se je po poročanju Reutersa slišalo med nekaj deset protestniki, ki so se zbrali ob odprtju najnovejšega med luksuznimi hoteli, ki nosijo ime Donalda Trumpa. Hotel je namreč le dober kilometer oddaljen od Bele hiše, s katero si delita naslov - razlika je le v hišnih številkah.

Teorija o kretenu: kako si lahko Donald Trump privošči biti Donald Trump

Hotel so odprli po dve leti trajajoči in več kot 170 milijonov evrov vredni prenovi zgodovinske stavbe, v kateri je bila do leta 1914 glavna washingtonska pošta. Zdaj je v njej luksuzni hotel z 263 sobami, med katerimi je treba za najdražji apartma odšteti skoraj 18 tisoč evrov na noč.

V hotelu seveda točijo peneče vino iz Trumpove kleti v Virginiji. | Foto: Reuters V hotelu seveda točijo peneče vino iz Trumpove kleti v Virginiji. Foto: Reuters

Zgradba sicer ni v lasti družine oziroma podjetja Trump, ampak so jo od ameriške vlade dobili v 60-letni najem. "Naš cilj ni, da bi to bil najboljši hotel v Washingtonu, ampak najboljši hotel v ZDA," je za Reuters povedala Trumpova hčerka Ivanka, ki je aktivno sodelovala pri pogajanjih za najem zgradbe.

Prva gosta hotela sta bila Blake in Elanie Yturralde s Floride. | Foto: Reuters Prva gosta hotela sta bila Blake in Elanie Yturralde s Floride. Foto: Reuters

Ponedeljkovo odprtje hotela je bilo nekakšen "tihi štart", veliko otvoritveno slovesnost pa načrtujejo prihodnji mesec. Kljub temu, da v ponedeljek ni bilo večjega pompa, si je hotel prišel pogledat tudi Donald Trump, da bi se, kot je zapisal na Twitterju, "zahvalil vsem sijajnim možem in ženam za njihovo trdo delo".

Preberite še: Trumpovi hoteli: postavljaški kot njihov lastnik?

Ne spreglejte