Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2016,
8.07

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča MasterCard

Foto: MasterCard, Thinkstock

Natisni članek

pakiranje denar počitnice Maestro MasterCard advertorial

Petek, 1. 7. 2016, 8.07

2 meseca, 3 tedne

Triki, da bo plačevanje na počitnicah preprosto, denar pa na varnem

Vsebino omogoča MasterCard

Foto: MasterCard, Thinkstock

Preden se odpravimo na težko pričakovane počitnice, razmislimo tudi o tem, kako bomo tam upravljali z denarjem. Poskrbimo, da bo plačevanje preprosto in da bo naš denar ostal samo naš. Imamo nekaj nasvetov, kako.

Nagradna igra je končana. Izžrebali smo nagrajenko, ki prejme brezstično plačilno kartico MasterCard s prednaloženo vrednostjo 40 evrov dobroimetja:

Nagrajenka je: Tina Kreslin

Čestitamo!

Najboljši nasvet, kar jih boste dobili: namesto gotovine uporabljajte plačilne kartice

To je prvo in najpomembnejše pravilo, saj so počitnice obdobje odklopa, ko je skrb za finance odvečna misel, zato je preprosto plačevanje še posebej pomembno. Z uporabo plačilne kartice vam ni treba razmišljati o menjalnem tečaju, o lokacijah bankomatov in o tem, ali imate še dovolj gotovine za večerjo. Tako vam ostane več časa za nepozabne trenutke poletja in ustvarjanje tistih spominov, ki štejejo.

Plačevanje s karticami predstavlja rešitev, ki je varna, hitra in priročna. S plačilno ali kreditno kartico odpadejo zagate glede ustrezne valute, hkrati pa je tovrstno plačevanje tudi bolj higienično od gotovine. Kartice so bolj zanesljive od denarja, saj jih lažje skrijete v stranski žep ali torbico s pasom, če pa se karkoli zgodi, jo preprosto prekličete in se zavarujete pred izgubo denarja.

Za popolno udobje uporabljajte brezstično kartico MasterCard, ki jo le prislonite na POS-terminal in plačilo je končano. Tako preprosto!

Počitnice so obdobje popolnega in sproščujočega razvajanja, ko je skrb za finance odvečna misel, zato je preprosto in varno plačevanje še posebej pomembno. Da ne bomo z mislimi ves čas pri denarju, upoštevajmo nekaj nasvetov. | Foto: Thinkstock Počitnice so obdobje popolnega in sproščujočega razvajanja, ko je skrb za finance odvečna misel, zato je preprosto in varno plačevanje še posebej pomembno. Da ne bomo z mislimi ves čas pri denarju, upoštevajmo nekaj nasvetov. Foto: Thinkstock

Modra izbira: brezstična kartica MasterCard

 | Foto: MasterCard brezstična tehnologija omogoča hitre in varne nakupe. Plačilo se opravi tako, da posameznik le približa MasterCard brezstično kartico h kateremukoli plačilnemu terminalu, na katerem je znak za "brezstično". Plačilo na blagajni je tako veliko hitrejše in preprostejše kot pa zamudno iskanje pravega zneska v gotovini. Svojo brezstično MasterCard kartico pa lahko povsem normalno uporabljamo tudi za plačevanje na terminalih, ki ne omogočajo brezstičnega plačevanja.

Plačevanje tako še nikoli ni bilo hitrejše, varnejše in preprostejše. Pozabimo pa lahko tudi na zamudno iskanje gotovine, saj lahko zdaj plačilo zares preprosto opravimo le z dotikom brezstične kartice, ki bo zdaj vedno ostala varno v naših rokah.

Brezskrbno je brezstično! Tudi na Hrvaškem!

Boste letos dopustovali v idilični južni sosedi? | Foto: Thinkstock Boste letos dopustovali v idilični južni sosedi? Foto: Thinkstock

Hrvaška vsako leto kraljuje na seznamu najbolj priljubljenih poletnih destnacij vseh, ki si poletja ne predstavljajo brez idiličnih plaž, kristalno čiste vode in izvrstne turistične ponudbe.

Tudi na počitnicah na Hrvaškem sta kartici MasterCard in Maestro odlični spremljevalki, saj boste ob plačilu storitev s temi karticami deležni lepih ugodnosti. Seveda pa je široka sprejetost kartic na Hrvaškem hkrati vstopnica tudi do brezskrbnega plačila za vaše nastanitve,  gorivo, hrano in pijačo ter vse tiste malenkosti, ki nam poleti lepšajo dneve.

Da bodo kartice in denar vedno na varnem mestu

Kam skriti plačilno kartico ali denar na dopustu, mnogim povzroča skrbi. Žal vsi ljudje na svetu niso tako zelo pošteni in jih lahko hitro zamika naš denar. Nekateri tudi zmotno mislijo, da se nam kaj takšnega lahko zgodi le v eksotičnih deželah, a previdnost ni nikoli odveč, tudi če ste na čudoviti plaži v sosednji državi.

Preden odhitite novim dogodivščinam naproti, poskrbite, da bodo vaše finance na varnem. | Foto: Thinkstock Preden odhitite novim dogodivščinam naproti, poskrbite, da bodo vaše finance na varnem. Foto: Thinkstock

#1 Kartice in denar spakirajte na različna mesta

Čeprav ste našli popolno skrivališče v vašem kovčku, je tvegano, da vsa plačilna sredstva hranite na enem mestu. Če vam nekdo vzame kovček, boste vseeno ostali brez vsega. Ko pakirate, dajte denar in kartice na različna mesta: nekaj na dobro skrito mesto v kovček, nekaj v ročno torbo ali nahrbtnik ali pa v skrivni žep v vaši jakni.

#2 Nekaj denarja v čevlje ali za perilo

Tudi čevlji, nogavice in spodnje perilo so dobro skrivališče, pa ne le medtem, ko ste še na poti na izbrano destinacijo, temveč tudi, ko se že sprehajate po novem kraju. Nekaj denarja tako shranite na mesta, kamor zagotovo ne bo upal pogledati niti najbolj pogumen nepridiprav.

#3 Razmislite o lažni denarnici

Če ste se odločili, da plačilno kartico in denar nosite s seboj, je pametno, da na očitno mesto, kjer ponavadi nosimo denarnice, daste lažno denarnico. Tako boste odvrnili pozornost od pravega denarja, saj bo vidna denarnica lahka in logična tarča. Seveda notri ne pospravljajte pravih plačilnih sredstev, temveč le kakšen bankovec ali pa natisnjen denar ter kakšno pretečeno kartico ali člansko izkaznico.

#4 Pametna naložba je torba za okoli pasu

Torbica, ki jo nosimo okoli pasu, je nepogrešljiv pripomoček na potovanjih. Nosimo jo spredaj, zato je težko dostopna, veliko ljudi pa si omisli takšne, ki so namenjene nošenju pod oblačili. Ne glede na to, za kakšno se boste odločili, boste imeli na ta način kar najboljši nadzor. V torbico poleg denarja in plačilne kartice lahko pospravite še druge vam vredne stvari, a spet pazite, da nikoli ne nosite s sabo vsega.

#5 Uporabite sef v hotelu

Če imate to možnost, je odlična ideja, da v hotelu uporabite sef, kamor pospravite gotovino in kartice, prav tako pa druge vredne stvari, kot je na primer nakit. A pri hotelskem osebju se prepričajte, da nima vsaka hotelska soba enakega gesla. Če se sef zaklepa s ključkom, pa ga dobro skrijte, saj drugače to skrivališče izgubi svoj smisel.

Pomembne prednosti uporabe MasterCard in Maestro kartice v brezskrbnem poletju

  • uporaba kartic na bankomatih in prodajnih mestih je preprosta in varna;
  • sprejete so povsod na Hrvaškem. S karticami MasterCard in Maestro lahko plačujete ali dvigujete denar na bankomatih po vsej Hrvaški, na poti do izbrane destinacije in v kraju dopustovanja;
  • ob uporabi kartic ni potrebe, da bi s sabo nosili večje zneske gotovine v tujih valutah, s čimer zmanjšate možnost kraje ali izgube denarja;
  • s karticami MasterCard in Maestro lahko preprosto plačate cestnine, tunelnine, mostovnine in vožnje s trajekti, na izbranih mestih pa lahko koristite tudi posebne ugodnosti;
  • redni mesečni izpiski vam zagotavljajo pregled stroškov, ki so nastali na potovanju.

 

 | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Nagradna igra: podarjamo brezstično kartico MasterCard v vrednosti 40 evrov!

Ne spreglejte