Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2017,
19.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

11

Natisni članek

top plaže Jadran top destinacije top 10 Na dopustu

Sreda, 5. 7. 2017, 19.24

6 let, 6 mesecev

Top hrvaške plaže za družinske počitnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

11

plaža, Hrvaška, Jadran | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Deset plaž vzdolž hrvaške obale, ki so po mnenju domačinov - časopisa Večernji list - najboljša izbira za družinski oddih.

Preberite še:


Ko se na morje odpravimo z majhnimi otroki, so kriteriji popolne plaže nekoliko drugačni, kot če smo sami, v paru ali s prijatelji. Takrat pretehtajo plitvo morje, senca, bližina stranišč in zabavne vsebine za otroke. Kje so takšne plaže na hrvaški obali? Če vprašate novinarje hrvaškega časopisa Večernji list, je najboljša izbira teh deset:

Punta rata, Brela

Prodnata plaža, ki se je znašla tudi na seznamih najlepših plaž na svetu, je obrobljena z borovim gozdom, zaščiteno kulturno dediščino, eden najbolj znanih tamkajšnjih prizorov, ki krasi mnoge razglednice, pa je velika čer, na kateri rastejo bori.


Zaton, Zadar

Plaža v turističnem naselju Zaton Holiday Resort je kot nalašč za družinske počitnice, saj je peščena in s plitvim morjem, za senco skrbijo tako borovci kot senčniki, piko na i pa daje obilica zabavnih vsebin, kot so bazeni, tobogani in igrala.


Vela plaža, Baška

 

A post shared by Andrea Žarko (@deag08) on

Ena najbolj znanih plaž na otoku Krk je peščena in prodnata mestna plaža v Baški. Dolga je 1.800 metrov, po vsej dolžini pa jo spremlja bogata gostinska ponudba, medtem ko plaža in morje ponujata ogromno zabavnih vsebin za otroke in mladino.


Kraljičina plaža, Nin

Plaža z najlepšim razgledom na Velebit se lahko pohvali s tremi kilometri mivke, obsežnimi plitvinami in toplim morjem, popolnimi pogoji za majhne otroke. Za starše pa je v bližini najdišče zdravilnega blata, ki menda zdravi vse od revme do neplodnosti.


Rajska plaža, Lopar

 

A post shared by villa.dubravka (@villa.dubravka) on

Ta obsežna peščena plaža na otoku Rab je redna gostja seznamov najboljših in najlepših plaž na Hrvaškem. Zaradi izrazito plitvega vstopa v morje jo starši pogosto izberejo za prve morske počitnice svojih malčkov.


Slatina, Martinšćica

 

A post shared by Cristina (@cristina.conca.mi) on

Plaža v kampu Slatina na otoku Cres velja za eno najlepših tam okoli. Za razliko od mnogih drugih plaž na Cresu, ki so precej divje in osamljene, pa ima ta dovolj zabavnih vsebin in infrastrukture za lagodne družinske počitnice.


Sakarun, Dugi otok

 

A post shared by Gabriela Marović (@gabibellam) on

Še ena jadranska plaža, ki se je že večkrat uvrstila v izbore najlepših na svetu, je plaža Sakarun (ali Saharun) na Dugem otoku. Beli pesek in plitvo turkizno morje sta kombinacija, ki navdušuje obiskovalce vseh starosti.


Vela Pržina, Lumbarda

 

A post shared by Matt (@mattk85) on

Plaža pri Lumbardi na vzhodnem koncu otoka Korčula je največja naravna peščena plaža na tem otoku. Obrnjena je proti odprtemu morju, a je v zalivu in s tem zaščitena pred vetrovi in valovi.


Trstenica, Orebić

 

A post shared by Croatian Adventure (@croadventure) on

Kilometer dolga plaža na vzhodni strani Orebića je ena najbolj priljubljenih na polotoku Pelješac. Prekrita je z drobnim prodom in peskom, zaradi česar je vstop v morje preprost, dobro pa je poskrbljeno tudi za navdušence nad vodnimi športi.


Dražica, Biograd na Moru

Ta 300 metrov dolga prodnata plaža je glavna mestna plaža v Biogradu, že od leta 2006 pa se lahko pohvali z modro zastavo, jamstvom čistega morja, urejenosti in kakovostnih vsebin za obiskovalce.

Ne spreglejte