Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2016,
15.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

top 10 lestvica TripAdvisor

Četrtek, 28. 1. 2016, 15.06

7 let, 12 mesecev

Top 10 najboljših hotelov v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ste z mislimi že pri poletnih počitnicah ali pa bi si že prej radi privoščili kratek oddih? V pomoč pri odločanju vam je lahko izbor najboljših evropskih hotelov po ocenah uporabnikov TripAdvisorja.

1. Bellevue Syrene, Sorrento, Italija

Prestižen hotel v priljubljenem letoviškem mestu Sorrento stoji na pečini tik nad morjem, iz njega pa se razlegajo spektakularni razgledi na Neapeljski zaliv in ognjenik Vezuv. Petzvezdnični luksuz ima tudi primerno ceno – že za najcenejšo dvoposteljno sobo je treba odšteti dobrih 500 evrov na noč.

2. Achtis Hotel, Afitos, Grčija

Butični hotel v slikovitem mestecu Afitos na enem od "prstov" grškega polotoka Halkidiki sicer ni tik ob morju, a ima nanj čudovit razgled. Popotniki hvalijo predvsem izjemno prijazno osebje, tudi v visoki sezoni pa cene niso pretirane – okoli 130 evrov na noč.

3. Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons, Great Milton, Velika Britanija

Slikoviti hotel blizu Oxforda slovi predvsem po vrhunski kulinariki. Ustanovil ga je eden najbolj znanih britanskih kuharjev Raymond Blanc, hotelska restavracija pa ima že vse od leta 1984 dve Michelinovi zvezdici. Cena sobe? Od vrtoglavih 1200 evrov na noč naprej.

4. Canaves Oia Hotel, Santorini, Grčija

Hotel kot z razglednice – na eni najvišjih točk otoka Santorini ponuja razglede, kot jih pričakujejo vsi, ki obiščejo ta otok. Snežno bele stene, minimalistična oprema in dolga, vroča grška poletja navdušujejo goste, ki so pripravljeni seči globoko v žep in plačati od 850 evrov na noč naprej.

5. The Milestone Hotel, London, Velika Britanija

Boljšo lokacijo, kot jo ima ta butični hotel nasproti Kensingtonske palače, bi si težko želeli. Vsaka soba je opremljena drugače, za vse pa so uporabili le najboljše – vrhunske materiale, vrhunsko pohištvo in vrhunske umetnine. Vrhunske so tudi cene: za dvoposteljno sobo vsaj 400 evrov na noč.

6. The Omnia, Zermatt, Švica

Hotel in lokacija, vredna Jamesa Bonda. Moderni hotel je na 1.649 metrih nadmorske višine, v zavetju mogočnega Matterhorna. Sobe niso oštevilčene, ker niti dve nista enaki, cene pa se začnejo pri 450 evrih na noč v zimski in 260 evrih na noč v poletni sezoni.

7. J. K. Place Roma, Rim, Italija

Butični hotel v nekdanji šoli arhitekture se lahko seveda pohvali z vrhunskim dizajnom. Nekdanje učilnice so zdaj sobe s stenami v močnih barvah in dizajnerskim pohištvom, hotel pa je umeščen sredi najpomembnejših rimskih znamenitosti. Za nočitev imejte pripravljenih vsaj 400 evrov.

8. Abadia Retuerta LeDomaine, Ribera del Duero, Španija

Hotel v eni najznamenitejših vinskih regij je del vinske kleti. Domuje v nekdanjem samostanu, ob vinu pa je poskrbljeno tudi za hrano – njihova restavracija Refectorio nosi Michelinovo zvezdico. Za noč v dvoposteljni sobi sredi vinogradov boste odšteli od 430 evrov naprej.

9. Hotel Serras, Barcelona, Španija

Trendovski hotel sredi priljubljene četrti Barrio Gòtico je del verige Design Hotels in ima vse, kar mestni hotel potrebuje – odštekane sobe, vrhunsko restavracijo in bazen na strehi. Cene za to razkošje niti niso pretirane, v začetku februarja lahko tam prespite za 200 evrov na noč.

10. Gamirasu Cave Hotel, Ayvali, Turčija

Hotel v sloviti turški pokrajini Kapadokija je prvi v teh krajih, ki so ga umestili v znamenite skalne votline. Hotel s 35 sobami v prenovljenih jamah so odprli leta 1999, od leta 2010 pa je gostom na voljo tudi bazen. V dvoposteljni votlini lahko prespite za že od 145 evrov naprej.

Ne spreglejte