Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2015,
12.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bruselj terorizem mačke Twitter turizem

Četrtek, 26. 11. 2015, 12.38

6 let, 6 mesecev

Sprva so z mačkami skušali zmesti teroriste, zdaj so turistična atrakcija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Potem ko so med varnostno krizo v Bruslju Twitter (še bolj kot običajno) preplavile fotografije mačk, so jih bruseljski turistični delavci uporabili še za vabljenje turistov nazaj v mesto.

Zaradi teroristične grožnje je Bruselj pretekli konec tedna doživel popolno varnostno blokado. Športni, kulturni in drugi dogodki so bili odpovedani, ulice pa izpraznjene. Potem ko se je na Twitterju pojavilo več fotografij policijskih in vojaških straž ter blokad, je belgijska policija uporabnike Twitterja zaprosila, naj tovrstnih fotografij ne objavljajo, saj s tem o premikih policije in vojske obveščajo tudi potencialne teroriste.

Kmalu zatem so Twitter namesto fotografij varnostnih operacij preplavile smešne fotografije mačk, pospremljene z oznako #BrusselsLockdown (blokada Bruslja). Sprva so jih objavljali Belgijci, trend pa se je hitro razširil tudi v druge države.

Medtem pa je bruseljski turizem zaradi varnostne blokade razumljivo doživel močan udarec, turisti so množično odpovedovali rezervacije počitnic in hotelov. Da bi goste privabili nazaj, so se turistični delavci v Bruslju odločili uporabiti prav mačke, ki so med napeto situacijo v mestu tamkajšnjim prebivalcem prinesle nekaj sproščenosti in smeha.

Mačke, Magritte in saksofon Objavili so precej nadrealističen, 20 sekund dolg videospot, ki mačke prikazuje ob največjih bruseljskih znamenitostih, od glavnega mestnega trga do Atomiuma. Kot so po poročanju Reutersa dejali v flamski turistični organizaciji, so video posneli prav med varnostno blokado, v njem pa lahko vidite montaže mačkov, ki plešejo po mestu, ter nastopajoče – tako ljudi kot mačke – v opravah, ki spominjajo na slike znanega belgijskega slikarja Rénéja Magritta, za glasbeno spremljavo pa so seveda uporabili saksofon – izum Belgijca Adolpha Saxa.

"Pokazati smo želeli, kako ponosni smo na Bruselj in njegove prebivalce, ki so se tako dobrovoljno odzvali na krizo, in jih dodatno spodbuditi," so dejali v turistični organizaciji.

V Bruslju so sicer v sredo znova odprli šole in zagnali javni prevoz, po mestu pa še vedno patruljirajo policijske in vojaške enote.

Ne spreglejte