Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 7. 2016,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil

Natisni članek

knjige branje Feri Lainšček Plažnice Si.mobil advertorial

Sobota, 30. 7. 2016, 8.00

2 meseca, 1 teden

To pa je čudaški sosed!

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil

Imate tudi vi soseda, ki ga (milo rečeno) ne bi pogrešali, če bi našel svoj dom nekje daleč daleč stran? Potem morate spoznati Jaroslava v kratki zgodbi Sosed avtorja Ferija Lainščka.

Plažnice so brezplačne kratke zgodbe za preganjanje poletnega dolgčasa izpod prstov priznanih slovenskih avtorjev.

Namenjene so tako tistim, ki jim je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo, kot tistim, ki jim je smisel življenja branje na plaži. Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto v tednu na: plaznice.odljudi.si.

"Kaj!?" je tedaj vrisknil gospod Alfred. "In ti temu capinu praviš fakin in ga mirno poslušaš?" je zahlastal. "Saj to je vendar že več kot perverzno in se zagotovo ne govori kar tako tuji ženski!"

(Feri Lainšček: Sosed)

 | Foto:


Feri Lainšček

Pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist Feri Lainšček (1959) živi in ustvarja v Murski Soboti. Je eden izmed najbolj branih slovenskih pisateljev. Njegov roman Namesto koga roža cveti je dosegel skupno naklado 32 tisoč izvodov, pesniška zbirka Ne bodi kot drugi je bila prodana v nakladi 12 tisoč izvodov, celovečerni film Petelinji zajtrk, ki je bil posnet po njegovem romanu z enakim naslovom, pa je drugi najbolj gledan film v samostojni Sloveniji.

Za svoja dela je prejel številne nagrade, tako za najboljše romane kot za filmske scenarije. Feri Lainšček je tudi slovenski pisatelj, katerega literarna dela so doživela največ filmskih adaptacij.


"Prelistajte" še po preostalih Plažnicah:

Kaj boste brali letošnje poletje?

Ne spreglejte