Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2017,
6.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Banka SKB

Natisni članek

zavarovanje advertorial Banka SKB počitnice tujina smučanje zimska rekreacija

Ponedeljek, 23. 10. 2017, 6.00

2 meseca, 3 tedne

Smučanje v tujini: kdaj je čas za najboljšo izbiro

Vsebino omogoča Banka SKB

Ljubitelji neskončnega vijuganja po belih strminah že sanjajo o smučanju. Čas je, da začnemo pregledovati ponudbo za letošnje zimske počitnice, če si želimo popolnega smučarskega odklopa.

zima smučišče | Foto:

Čeprav še ne diši po zimi, pa se na idilične smučarske zavoje lahko začnemo pripravljati že zdaj. Še posebej, če prisegamo na preživljanje smučarskih počitnic v enem od najbolj obiskanih smučarskih središč v bližnji okolici.

Slovenci, ki se za enodnevno smuko najraje odpravimo na eno od slovenskih smučišč, pa se za daljše smučarske počitnice raje odločamo za obisk tujine. Če želimo dobiti proste termine, je zdaj pravi čas, da pogledamo ponudbo in se odločimo, kje se bomo prepustili najboljšemu pršiču in vrhunski smučariji.

Načrtovanje se začne pri izbiri smučarskega središča.

TOP smučarske destinacije …

… v Franciji (za najzahtevnejše)

smučanje Francija | Foto: Reuters Foto: Reuters

Risoul na 1.850 metrih nadmorske višine in Vars sta del smučarskega območja La Foret Blanche, ki ponuja 180 kilometrov smučarskih prog. To je ena izmed najbolj priljubljenih smučarskih destinacij v osrčju francoskih Visokih Alp. Tudi družinsko smučarsko središče Puy Saint Vincent s 75 kilometri raznolikih prog v osrčju francoskih Alp ponuja raznoliko in sodobno zimsko doživetje po vzoru največjih smučišč v Franciji.

… v Avstriji (za družine)

smučanje | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Po splošni priljubljenosti najbolj slovita Nassfeld in Bad Kleinkirchheim, ki sta več kot navadni smučarski središči. Smučišče Bad Kleinkirchheim, ki je posebej priljubljeno med družinami, se lahko pohvali tudi s prvovrstno ponudbo centrov dobrega počutja, zaradi katere je prejel tudi certifikat alpski wellness. Nassfeld ob meji z Italijo pa spada med deset najboljših avstrijskih smučišč in je popolnoma osredotočen na družinsko zabavo. Lahko se pohvali z najdaljšo osvetljeno progo v Alpah.

… v Italiji (za uživače)

smučanje Alta Badia | Foto: Reuters Foto: Reuters

Nikakor ne smete zamuditi edinstvene smuke, ki jo ponuja smučarsko središče Sellaronda, ki združuje štiri edinstvena italijanska smučišča, štiri doline, ki jih lahko presmučate po znameniti krožni poti. Štiri smučišča v Italiji – Val Gardena, Alta Badia, Arabba in Val di Fassa so čudovit snežni raj za vso družino. Tudi Kronplatz, ki je povezan tudi z vrhunskim smučarskim središčem Alta Badia, je vrhunska izbira za družine, saj ima več kot 100 kilometrov prog za vse okuse.

Kdaj so letos zimske počitnice

  • Od 19. 2. do 23. 2. za učence z območja Gorenjske, Goriške, NotranjskoKraške, Obalno-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske regije ter občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel.

 

  • Od 26. 2. do 2. 3. za učence z območja jugovzhodne Slovenije (razen občin: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske regije.

Prehiteti zimo? Nič lažjega.

smučanje zima počitnice hribi sneg | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Smučanje v tujini postaja vedno bolj priljubljen način preživljanja zimskih počitnic.

Letos končno začnite načrtovati veliko prej kot ponavadi in si privoščite pravo smučarsko avanturo. Če boste pohiteli, boste lahko izbirali med različnimi nastanitvami v najboljših smučarskih središčih. Tako bo vaša družina lahko preživela res kakovosten oddih v smučarskem raju.

Ker je večdnevno smučanje kar velik strošek, je dobro vedeti, da se vedno lahko zanesemo na banko SKB, ki je pripravila jesenski gotovinski kredit po ugodni obrestni meri.

Obvezno poskrbeti za zavarovanje pred smučanjem

smučanje Antarktika | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Preden se brezskrbno spustimo po svojem najljubšem smučišču v tujini, uredimo zavarovanje za tujino.

Paket turističnega in zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini lahko enostavno sklenemo pri banki SKB. Turistično in zdravstveno zavarovanje zavarovalnice Generali vključuje turistično asistenco v tujini v sodelovanju z asistenčno družbo Europ Assistance.

Izbira turističnega zavarovanja iz ponudbe zagotavlja pomoč v slovenskem jeziku 24 ur na dan, vse dni v letu in kjer koli na svetu. Banka SKB paket turističnega zavarovanja z asistenco v tujini priporoča vsem strankam, ki potujejo v tujino.

Prednosti paketa turističnega in zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini

  • takojšnje kritje stroškov zdravstvenih storitev, ki so v tujini lahko zelo visoki;
  • 24urna pomoč v slovenskem jeziku, ki ponuja popolno organizacijo zdravniške pomoči in potrebnih prevozov;
  • samodejno zavarovanje prtljage;
  • kritje stroškov iskanja in reševanja, tudi s helikopterjem.

Ob prijavi škode morate obvezno poklicati asistenčni center na tel. +386 (0)1 475 71 17.

Za mirno jesen z gotovinskim kreditom SKB

Jesenski gotovinski kredit, ki ga ponuja banka SKB, vam lahko priskoči na pomoč, ko vam finančni položaj ne omogoča popolne uresničitve svojih sanj.

Banka SKB do 10. 11. 2017 ponuja gotovinski kredit po ugodni obrestni meri.

Če imate v SKB odprt Standardni, Zlati, Prestige ali Pokojninski osebni račun in nanj prejemate redne prihodke ali ga boste odprli v času akcije, vam banka SKB ob najemu gotovinskega kredita nad pet let:

Izračun gotovinskega kredita za znesek 10 tisoč evrov s fiksno obrestno mero:

  • doba odplačila 72 mesecev,
  • fiksna obrestna mera 5,40 %
  • skupna obrestna mera 5,40 %
  • efektivna obrestna mera (EOM) 7,18 %
  • mesečna obveznost 162,91 evra
  • skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec: 12.230,73 evra

Informativni izračun kredita upošteva:

  • izračun je narejen za kreditojemalca, ki plačo že prejema v SKB ali v SKB odpre osebni račun in nanj začne prejemati svoje prihodke;
  • efektivna obrestna mera (EOM) je izračunana v skladu z zakonom o potrošniških kreditih. Vsebuje skupne stroške kredita, izražene kot letni odstotek zneska odobrenega kredita;
  • mesečni strošek vodenja Standardnega računa je 2,20 evra, vodenja kredita pa 3,00 evra na mesec;
  • strošek odobritve kredita znaša 127,5 evra;
  • skupni stroški kredita znašajo 2.230,73 evra;
  • izračun EOM upošteva veljavne pogoje, izračun kredita in črpanje kredita na dan 31. 8. 2017. EOM se lahko spremeni, če se spremeni obrestna mera ali skupni stroški kredita oziroma je dinamika porabe kredita drugačna od predvidene;
  • sprememba referenčne obrestne mere neposredno vpliva na spremembo pogodbene obrestne mere, v primeru njenega dviga se lahko znatno spremeni mesečna anuiteta in s tem tudi skupni znesek, ki ga mora plačati kreditojemalec;
  • v izračun EOM so vključeni stroški odobritve kredita, mesečni strošek vodenja kredita, mesečni strošek vodenja Standardnega osebnega računa in predvideni stroški obresti. V izračun niso vključeni stroški zavarovanja kredita prek zavarovalnice. Banka lahko skladno s poslovno politiko zahteva zavarovanje kredita prek zavarovalnice. V tem primeru se strošek zavarovanja obračuna po ceniku pogodbene zavarovalnice, banka pa ne bo obračunala stroška vodenja kredita;
  • obrestna mera se v času akcije lahko spremeni;
  • izračuni so zgolj informativne narave in za banko niso obvezujoči. Banka odobrava kredite skladno s poslovno politiko.
Ne spreglejte