Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2016,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil

Natisni članek

advertorial Plažnice Si.mobil počitnice knjige branje

Sreda, 20. 7. 2016, 8.00

2 meseca, 1 teden

"Službeno potovanje" ali šifra za ljubico?!

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil

Mladi Marjanci, po domače Jenny, ni postlano z rožicami, saj je odvisna od telefonskega vedeževanja, povrhu vsega pa jo zapusti še fant! Kako ukrepa, si preberite v zgodbi Alfa sarmica avtorice Janje Vidmar.

Plažnice so brezplačne kratke zgodbe za preganjanje poletnega dolgčasa izpod prstov priznanih slovenskih avtorjev.

Namenjene so tako tistim, ki jim je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo, kot tistim, ki jim je smisel življenja branje na plaži. Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto v tednu na: plaznice.odljudi.si.

Navsezadnje skrušeno izbrska telefonsko številko Boštjana, poznavalca tarota, vedeževalca iz ciganskih in igralnih kart, ki zna obrniti tudi fižolčke in prerokovati s svečo. V telefonskem pogovoru že na začetku pojasni, da jo zanima izrecno, kdaj se ji bo oglasil Rok, rojen tega in tega dne. (Alfa sarmica, Janja Vidmar)

 | Foto:


Janja Vidmar:

Janja Vidmar (1962) se je rodila dovolj zgodaj, da je zamenjala dve državi in štiri predsednike, ter dovolj pozno, da ji AC/DC še vedno narekuje ritem pisanja. Ustvarja, teče in nerga v Mariboru. Za njenim literarnim rokenrolom se skriva preizpraševanje vesti. Prejela je več domačih in mednarodnih nagrad, njena dela so prevedena v nemščino, italijanščino in druge jezike. Piše knjige, scenarije, drame, kolumne in radijske igre. Pohorje, nizki honorarji in družina ji zagotavljajo odlične pogoje za ustvarjanje, gorske teke in žur.


"Prelistajte" še po preostalih Plažnicah:

Kaj boste brali letošnje poletje?

Ne spreglejte