Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 7. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock in Banka SKB

Natisni članek

advertorial brezstične kartice brezstično plačevanje Na dopustu Banka SKB

Petek, 21. 7. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

Recept za popoln brezskrben dan ob morju

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock in Banka SKB

Kakšen je vaš recept za popoln dan ob morju? Zbuditi se ob vonju morja in borovcev v zraku? S pridušenimi zvoki morja, ki pljuska ob obalo? To je tisti pravi oddih …

Recept za popoln brezskrben dan na morju | Foto:

Poletje bo marsikoga med vami zagotovo zvabilo na morje. Preden se odpravite na težko pričakovane počitnice, si obljubite eno – da jih boste preživeli čim bolj sproščeno in brezskrbno. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako preživeti brezskrben dan ob morju, brez odvečnih skrbi in ob uživanju v radostih, ki jih ponuja morski oddih.

Po jutru se dan pozna

Recept za popoln brezskrben dan na morju | Foto:

Saj veste, dopust je namenjen temu, da se spočijete. Izkoristite ga in se poskusite izogniti vsem nepotrebnim opravilom, tudi kuhanju, če le gre. Zjutraj, ko se zbudite – brez budilke seveda –, najprej še malo poležite, saj imate zdaj za to odlično priložnost. Dobro se pretegnite, nato pa si privoščite osvežujoči skok v morje. Ni lepšega kot jutranje plavanje, ko je vodna gladina mirna, obala še ni polna preostalih dopustnikov, v vodi pa ne mrgoli čolnov in vodnih skuterjev. Na vidiku je le kakšen ribič in sem ter tja kakšna jadrnica v daljavi. Naredili boste nekaj za svojo dušo in telo.

Začutite pravi utrip lokalnega življenja

Recept za popoln brezskrben dan na morju | Foto: Po osvežilni jutranji telovadbi se odpravite v bližnje obmorsko mestece. Vso odvečno prtljago pustite doma – ne potrebujete telefona, saj ste na počitnicah, prav tako ne ličil, na sebi pustite le morsko sol od jutranjega plavanja. Oblecite lahko poletno oblekico in si nataknite japonke. Poiščite eno od lokalnih kavarn in se pomešajte med domačine. Prisluhnite lokalnim pomenkovanjem, se zapletite v pogovor s tamkajšnjimi krajani in začutite utrip kraja.

Da bo vaše poletje res brezskrbno

Ne pozabite, da ste na počitnicah in da so kakršnekoli skrbi odveč. Praksa iz preteklosti, ko smo pred odhodom na počitnice dvigovali visoke zneske gotovine, je preteklost. Veliko bolj preprosto, praktično, predvsem pa varnejše od denarja je plačevanje z brezstično kartico, torej plačevanje brez fizičnega stika med bančno kartico in POS-terminalom na prodajnem mestu. Te nikakor ne smete pozabiti, da si boste lahko privoščili dišečo kavo in rogljiček oziroma kakšno drugo lokalno dobroto.

Preživite dan aktivno

Recept za popoln brezskrben dan na morju | Foto:

Po odlično zastavljenem začetku dneva si tisti, ki ste tudi na dopustu radi aktivni in ne marate zgolj poležavanja na plaži, privoščite uro tenisa ali golfa. Tisti, ki so vam bolj pri srcu vodne aktivnosti, si sposodite kajak, desko ali zadnje čase vse bolj popularen sup oziroma se z družino zabavajte na pedalinu. Vsi, željni raziskovanja okoliških otočkov in skritih zalivov, si izposodite čoln in se podajte v lov za osamljenimi plažami. Ne belite si glave s tem, kam boste pri vseh teh vodnih aktivnostih spravili svoj denar. Rešitev za vaše skrbi je brezstična kartica, s katero boste na preprost način plačali najljubše športne aktivnosti.

Izberite tisto kartico, ki vam najbolje ustreza na vaš življenjski slog

Brezstična SKB Visa debetna kartica je lična in preprosta za vsakodnevno plačevanje prek spleta ali brezstično negotovinsko plačevanje na številnih prodajnih mestih.

Z brezstično plačilno-kreditno kratico Visa in MasterCard kartico lahko uživate v nakupih danes, plačate pa kasneje. Preprosto jo uporabljate vsak dan, račun pa prejmete le enkrat mesečno, na datum, ki ga sami izberete.

Raziščite okolico in stranpoti

Recept za popoln brezskrben dan na morju | Foto:

Pozno popoldne se odpeljite na ogled okoliške pokrajine in skritih poti. Ni ga lepšega kot začutiti veter v laseh, zato vam predlagamo, da si najamete manjši motor in se odpeljite raziskovat okolico. Zapeljite tudi na stranpoti in zagotavljamo vam, da se tam vedno najde marsikaj zanimivega, od starodavnih skritih ruševin do prostranih vinogradov ali nasadov oljk. Zagotovo boste odkrili tudi kakšno odlično lokalno gostilnico, kjer si privoščite kulinarično razvajanje ob lokalnih dobrotah.

Vaš dopust bo z brezstično SKB kartico veliko bolj sproščen in brezskrben. Nič več ne boste zapravljali časa v lovu za bankomati ter si belili glave z menjalnim tečajem in štetjem gotovine v denarnici, ko si boste želeli kupiti kakšen priboljšek, novo oblekico v prečudovitem lokalnem butiku ali morda kakšen spominek oz. umetnino lokalnih umetnikov. Ta čas raje posvetite nepozabnim spominom in uživanju. Hkrati pa lahko enostavno poskrbite tudi za dodatno preglednost in varnost pri poslovanju z bančnimi karticami z varnostnim SMS-om.

Kako deluje Varnostni SMS?

Varnostni SMS vas obvesti o dvigu gotovine na bankomatu, nakupu na prodajnem mestu, nakupu prek spleta in telefona. Tako ste takoj obveščeni o vsaki transakciji, ki je bila v Sloveniji ali v tujini opravljena z vašo kreditno oziroma plačilno bančno kartico.

Sprehod ob sončnem zahodu

Recept za popoln brezskrben dan na morju | Foto:

Večer preživite ob sproščenem sprehodu po ozkih uličicah obmorskega mesteca. Izgubiti se med lokalnimi slikarskimi ateljeji, umetniškimi galerijami, butiki in stojnicami. Privoščite si osvežujoč koktajl ob pogledu na sončni zahod, zabave željni pa pustite, da se dan prevesi v noč, ki jo preživite ob plesanju v enem od lokalnih obmorskih nočnih klubov.

Z brezstično SKB kartico vam bo na dopustu tudi veliko bolj udobno, saj vam ne bo treba razmišljati o menjalnem tečaju, o lokacijah bankomatov in o tem, ali imate še dovolj gotovine za večerno sladico. In tako vam bo ostalo več časa, da boste lahko lovili nepozabne spomine, ki bodo ostali za vedno.

Recept za popoln brezskrben dan na morju | Foto:

Ne glede na to, kam boste odpotovali na zaslužene počitnice, in ne glede na to, kaj boste počeli, si ne belite glave s stvarmi, ki se jih da rešiti. Z brezstično SKB kartico in Varnostnim SMS-om boste enostavno plačevali in imeli nadzor nad uporabo vaše kartice.
Vas mogoče še skrbi, kaj bi se zgodilo, če bi izgubili SKB kartico ali bi vam jo ukradli? Kaj pa, če poleg kartice izgubite tudi ključe, osebne dokumente, denarnico in mobilni telefon? Če sklenete Zavarovanje kartic plus, lahko mirno spite, saj imate zavarovane vse SKB kartice in osebne stvari, tako v Sloveniji, kot v tujini.

Ne spreglejte