Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 6. 2017,
12.43

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Renault Nissan Slovenija

Foto: Siol.net in Renault Nissan Slovenija

Natisni članek

advertorial Renault Renault Kadjar Renault Nissan Slovenija Na dopustu izlet Kam na izlet

Ponedeljek, 12. 6. 2017, 12.43

2 meseca, 1 teden

Privoščite si odklop od vsakdana, zapeljite se na nevsakdanji izlet

Vsebino omogoča Renault Nissan Slovenija

Foto: Siol.net in Renault Nissan Slovenija

Ste naveličani vsakodnevne rutine? Zjutraj vstanete, se umijete, pojeste zajtrk in spijete kavo, nato pa že oddrvite novim službenim obveznostim naproti – sestanki, službena kosila, predstavitve pred poslovnimi partnerji. Nato odhitite domov in vaše popoldne je spet do potankosti načrtovano do zadnje minute, do večera.

Kadjar | Foto:

Privoščite si odklop od rutinskega in utrujajočega vsakdana ter se odpravite na nevsakdanji izlet z avtomobilom in si zbistrite glavo. Naša država ponuja prenekatere zanimive in dih jemajoče kotičke. Vsi se na lep sončen dan z veseljem zapeljemo na slovensko obalo, k Blejskemu ali Bohinjskemu jezeru, po prečudovitem Krasu, tudi Štajerska, Dolenjska in Notranjska ponujajo vrsto prekrasnih kotičkov. Slovenija je prelepa in škoda bi jo bilo obresti le po koščkih. Pomislite, kakšen bi lahko bil vaš nevsakdanji izlet. Ne osredotočite se na cilj, pač pa na pot, ki vas bo do tja vodila. Odpravite se na "roadtrip" in se podajte na avanturo.

Renault Kadjar | Foto:
Kaj bi vi radi počeli na #NEVSAKDAN?

Pošljite svoje predloge za svoj #NEVSAKDAN na nevsakdan.si in dva vaša najbolj domiselna predloga bo Renault KADJAR tudi docela uresničil!

 

Za vas smo pripravili nekaj idej za izlet, kjer boste pobegnili stran od vrveža in zaužili #NEVSAKDAN.

Kadjar | Foto:

Z Gorenjske čez Vršič na Primorsko in nazaj

Vršič | Foto: Zanimivo cestno pustolovščino boste doživeli na poti iz Kranjske gore do prelaza Vršič, kjer se ob jezeru Jasna najprej ustavite na kratkem oddihu in si, če se boste tja podali v vročih poletnih dneh, privoščite osvežujoč skok v jezero. Nato se podajte na vožnjo po serpentinah, se na nadmorski višini skoraj 1.150 metrov ustavite ob Ruski kapelici ter nadaljujte vožnjo do našega najvišjega cestnega prelaza Vršič, kjer se ljubiteljem pohodništva ponuja vrsta planinskih tur na Malo in Veliko Mojstrovko, Planjo, Prisojnik, Razor in številne druge. Lahko pa le posedite na vrhu Vršiča in si oči ter misli odpočijete ob pogledu na prečudovite Julijske Alpe. Most na Soči | Foto: Cesta vas bo nato popeljala na drugo stran v dolino Trente, kjer nikakor ne smete zamuditi slikovitega kanjona in korit Mlinarice, naravnega spomenika Triglavskega narodnega parka, kjer se skriva več slapov in tolmunov. Slikovita dolina Soče vam bo ves čas jemala dih, zato nikar ne hitite in si vzemite čas, da si dodobra ogledate ta slovenski biser, ki ga je opeval že Simon Gregorčič. Ljubitelji narave in rastlinskega sveta si oglejte naravni spomenik Alpinum – prvi in edini alpski botanični vrt v naravnem okolju v Sloveniji. Vožnjo nadaljujte mimo Bovca, kjer se ustavite ob slapu Virje, se podajte na rafting avanturo po Soči. Nato se odpravite proti Kobaridu, kjer vas na poti čaka še kar nekaj slikovitih kotičkov, kot so slap Kozjak, znameniti Napoleonov most, slapovi in korita pod Vrsnim, nato pa nadaljujte pot do Mosta na Soči, kjer svojega jeklenega konjička zapeljite na avtovlak, ki vas bo popeljal na nepozabno vožnjo nazaj na ono stran gora, do Bohinjske Bistrice. Tako bo vaš krog sklenjen in izlet bo v vas nedvomno pustil lep spomin.

Po vaseh slovenske Istre

Kadjar | Foto: Slovenska Istra še zdaleč niso le obalni kraji in plaže. Slovenski Istri pravijo tudi slovenska Toskana, saj skriva številne slikovite majhne vasice, daleč stran od vrveža obljudenih mestnih ulic. S Koprske obvoznice zavijte proti Šmarju in se od tam najprej zapeljite proti Šavrinskem gričevju do vasice Pomjan, ki leži na vrhu tega gričevja. Vasica je ime dobila po nasadih jabolk (pomi), ki so se včasih razprostirala v okolici vasi. Sprehodite se med značilnimi istrskimi hišami, ki so v večini ohranjene še po prvotni zasnovi. Nato se zapeljite do Koštabone, ki poleg bogatega zgodovinskega pridiha ponuja čudovit razgled na dolino Dragonje vse do morja in do Slavnika na drugi strani. slovenska Istra | Foto: Naslednja slikovita vasica Padna slovi po nasadih oljk in odličnem ekstra deviškem oljčnem olju. Le streljaj od Padne, na griču bliže morju, stoji vas Korte, od koder se razprostira razgled na Sečoveljske soline. Ko se boste mudili v teh krajih, nikakor ne smete izpustiti obiska kakšne lokalne gostilne in vinske kleti ter se okrepčati z značilnimi istrskimi dobrotami. Za konec tega nevsakdanjega izleta pa se podajte še na izlet po dolini Dragonje, kjer si privoščite sprehod ali se podajte na kolesarsko avanturo.

V deželo Petra Klepca

Peter Klepec | Foto: Ta del Slovenije, ki mu pravimo tudi južni rob Slovenije, zelo malokrat obiščemo, vendar vam ogled toplo priporočamo, saj se prav čez ta del Slovenije vije t. i. biološka prometnica med Dinarskim gorstvom in Alpami. Uživali boste že v vožnji do Klepčeve dežele. Če ste iz Ljubljane, se odpeljite po stari cesti mimo Turjaka, od koder vas bo cesta vodila do Račice. Tam sledi obvezen ogled Trubarjeve domačije, nato pa vožnjo nadaljujte mimo Velikih Lašč proti Ribnici, kjer se ustavite in razglejte po Ribniškem gradu. Pot naj vas nato vodi proti Kočevski reki, kjer se začne prava avtomobilska avantura, ki jo zna ceniti vsak ljubitelj vožnje z avtomobilom. Na tem delu poti se začnejo t. i. medvedje ride – cesta med Borovcem in Osilnico. Nato sledi prelaz Strma reber, ki se dvigne na tisoč metrov nadmorske višine, od koder se ponuja nepozaben razgled, nato pa se spusti proti dolini reke Kolpe in kraju Osilnica. Osilniška občina je znana tudi kot Dežela Petra Klepca po literarnem junaku Petru Klepcu, majhnem, šibkem pastirčku, ki mu je gorska vila podarila nadnaravno moč, da je iz zemlje izruval drevo in z njim pognal Turke v beg. O tej legendi priča lesen kip Petra Klepca v Osilnici, delo akademskega kiparja Staneta Jarma.

Renault Kadjar | Foto:

Zamenjajte okolje. Odkrijte nove dimenzije vznemirljivosti. Podajte se na avanturo! Da bo vaš izlet v neznano karseda udoben in razburljiv, se na pot podajte z novim Renault Kadjarjem.

Njegove prednosti
Renault Kadjar je vsestranski in zagotavlja enako mero udobja tako na cesti kot na manj utrjenih poteh. Renault Kadjar s svojim neustrašnim videzom, kompaktnim ogrodjem, večjo oddaljenostjo od tal, sprednjo in zadnjo zaščito podvozja ter štirikolesnim (4WD) ali dvokolesnim (2WD) pogonom uteleša duh mestnega terenca. Ne boste se mogli upreti njegovi izjemno modularni zasnovi, opremi, visokokakovostnim elementom notranje opreme in številnim vgrajenim tehnologijam.
Prostornost
Presenečeni boste nad prostornostjo vozila Renault Kadjar. Z višino do stropa, ki v zadnjem delu znaša 910 milimetrov, in širino, ki znaša 1.455 milimetrov, je med najboljšimi v svojem razredu. Idealna rešitev za raziskovanje brezpotij s prijatelji.
Udobje
Renault Kadjar ima prefinjeno, športno oblikovano notranjost, ki vas vabi k nizanju kilometrov v popolnem udobju.
Multimedijska tehnologija
Uporabniku prijazen multimedijski sistem R-LINK 2 ponuja izboljšano doživetje vožnje. Velik zaslon na dotik zagotavlja izjemno udobno uporabo. Podrsajte po ikonah, pomikajte se gor/dol za branje informacij, povečajte sliko za še več podatkov.
Bolj preprosta in brezskrbna vožnja
Vozilo Renault Kadjar je opremljeno z najboljšimi inovativnimi tehnologijami in sistemi za pomoč vozniku, ki spremenijo vožnjo v čisti užitek. Opremljen je z inovativnimi varnostnimi sistemi, ki ponujajo varnejše in bolj sproščeno doživetje vožnje.

Ste pripravljeni na vožnjo z vozilom Renault Kadjar?
Rezervirajte testno vožnjo ali obiščite pooblaščenega prodajalca.

Čez Muro in nazaj

Mlin na Muri | Foto: Podajte se na izlet po skrajnem severovzhodu naše države, po pokrajini ob Muri. Odklop začnite v Murski Soboti, kjer si lahko najprej ogledate murskosoboški grad. Nato zapeljite po cesti proti Lendavi, se na poti malce ustavite v Beltincih in se pomešajte med prijazne domačine ter doživite utrip teh krajev. Z malce dobre volje vam bo uspelo začutiti vzdušje, ki ga v številnih svojih komadih opeva tamkajšnji prebivalec Vlado Kreslin s svojo Beltinško bando. Od tod se odpravite proti Muri in v vasi Ižakovci obiščite naravni otok na Muri, ki mu pravijo Otok ljubezni. Ravninsko pokrajino na levem bregu Mure imenujemo Prekmurje, ko pa se boste čez most zapeljali na desni breg, v Prlekijo, se na prleški strani ustavite v kraju Veržej, na znamenitem Mlinu na Muri, imenovanem Babičev mlin, ki velja za eno najlepših etnografskih in zgodovinskih znamenitosti Slovenije in še danes obratuje.
jeruzalem | Foto: Pot naj vas nato popelje po jeruzalemski vinski poti po Ljutomersko-Ormoških goricah, na razvodju med Dravo in Muro, ki poleg slikovite gričevnate pokrajine, posejane s trtami, ponuja tudi številne možnosti za odlična kulinarična doživetja. Za konec izleta spet se podajte onstran Mure in se zapeljite proti Lendavi ter se povzpnite na razgledni stolp Vinarium Lendava, od koder seže pogled na pokrajino štirih držav: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo.

Izlet v zeleno srce Slovenije

Kadjar | Foto: Zagotovo ste že slišali, da zelena barva pomirja in je za oči sproščujoča, zato vam za popoln oddih in sprostitev priporočamo izlet na Notranjsko, ki ji pravijo tudi zeleno srce Slovenije. Z jeklenim konjičkom se zapeljite mimo enega največjih presihajočih jezer v Evropi, Cerkniškega jezera, kjer poleg čudovite narave lahko opazujete tudi pester živalski svet. Od tam naj vas pot vodi na Bloško planoto, kjer se lahko sprehodite ob Bloškem jezeru. Naprej se odpravite proti gradu Snežnik, ki se edini od gradov v Rakov Škocjan | Foto: Sloveniji ponaša z ohranjenimi avtentičnimi interierji, ter si tam privoščite ogled gradu. Nato pot nadaljujte mimo vasi Nadlesk, ki leži na Loškem polju, ter nato mimo Gorenjega jezera in kraja Lipsenja pot nadaljujte do krajinskega parka Rakov Škocjan, slikovite kraške doline. Razgled z veličastnega naravnega mostu in svež jamski zrak pod naravnim obokom Malega naravnega mostu vas zagotovo ne bosta pustila ravnodušnih.

Izpostavili smo le nekaj slikovitih izletov, ki jih ponuja naša prelepa država. Zagotovo tudi vi poznate kakšnega, ki je vam najljubši.

Kaj bi vi radi počeli na #NEVSAKDAN? Pošljite svoje predloge za svoj #NEVSAKDAN na nevsakdan.si in dva vaša najbolj domiselna predloga bo Renault Kadjar tudi docela uresničil!

 

Ne spreglejte