Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2017,
8.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

potovalna lekarna PR članek

Četrtek, 15. 6. 2017, 8.36

6 let, 6 mesecev

Priprave na dopust: nikamor brez potovalne lekarne

Oglasno sporočilo

Namen potovalne lekarne je ponuditi učinkovito prvo pomoč pri najpogostejših težavah, na katere lahko naletimo med dopustom oz. potovanjem. Vaša osebna lekarna iz vašega dopustniškega kovčka vam na poti zagotavlja tudi občutek varnosti, da lahko brezskrbno uživate v poletnih dogodivščinah.

Sanolabor, potovalna lekarna | Foto:
S pametno in dobro opremljeno osebno lekarno se izognete neprijetnim situacijam. Na primer, ko v neznanem tujem mestu iščete farmacevtsko pomoč in se s težavami orientirate med vam neznanimi izdelki ali pa ko na sicer dobro znanih krajih ob nedeljah zaman iščete odprto lekarno, vi pa prav v tistemu trenutku nujno potrebujete rešitev za zdravstvene tegobe.

Torbico z zdravili hranite na sobni temperaturi tudi v času potovanja

Zdravila in medicinske pripomočke shranite skupaj na eno mesto. Idealna je priročna, toplotno izolirana torbica, ki zdravila zaščiti pred visokimi temperaturami in svetlobo. Torbico hranite na sobni temperaturi, ki naj ne bo višja od 25 stopinj Celzija. Vedno jo shranite na dobro dostopno mesto, nedosegljivo otrokom. Pri potovanju z letalom, vlakom ali na ladji imejte torbico z zdravili v osebni prtljagi. Zdravila zapakirajte v torbico v originalni embalaži skupaj z navodili za uporabo.

Sestavimo seznam potovalne lekarne

Sanolabor, potovalna lekarna | Foto: Vsako leto se pred dopustom ponovi ista zgodba: vsakič znova se od začetka lotimo pisanja seznama zdravil, prehranskih dopolnil, zaščitnih sredstev in drugih medicinskih pripomočkov, torej vsega, za kar mislimo, da bomo potrebovali za brezskrben dopust. Pri izboru zdravil in medicinskih pripomočkov nikakor ne pretiravajte. Vedno razmislite, kam greste, za koliko dni, kdo z vami potuje in kakšne so lahko morebitne težave glede na aktivnosti, ki jih boste med izletom ali počitnikovanjem izvajali. Seznam potovalne lekarne si je smiselno shraniti na mobilni telefon ali računalnik. Tako lahko po vsakem dopustu samo izbrišete tiste stvari, ki se morda niso obnesle, in dodate tiste, ki bi jih nujno potrebovali, pa z njimi niste bili založeni. Tako seznama ne sestavljate znova vsako leto.

Seznam potovalne lekarne sestavimo glede na to, ali se odpravljamo na daljši ali krajši dopust (konec tedna ali enodnevni izlet). Pri obeh je osnova enaka, pri daljšem potovanju pa potrebujemo nekaj pripomočkov in zdravil več.

Lekarna za daljši dopust (pet dni in več)

Daljše potovanje v oddaljene kraje zahteva tudi bolje opremljeno potovalno lekarno. Na seznamu ne smejo manjkati:

Sanolabor, potovalna lekarna | Foto:

Družina z otroki naj k osnovni lekarni doda še:

Sanolabor, potovalna lekarna | Foto:

Za potovanje v oddaljene/tropske kraje ne pozabite na:

Lekarna za aktivni enodnevni izlet v naravo

Morda se vam zdi, da se ob enodnevnem izletu niti ni treba pogovarjati o potovalni lekarni. Toda če se odločimo za fizično aktiven izlet, npr. kolesarjenje, pohodništvo, hojo v hribe, lahko že majhna nezgoda v naravi povzroči večje nevšečnosti. Zato bodite tudi na kratkih izletih pripravljeni in opremljeni z osnovno lekarno, ki ji dodajte še nekaj koristnih malenkosti:

Sanolabor, potovalna lekarna | Foto:

Sanolabor | Foto: NA POT S SANOLABORJEM

Pri pripravi vaše potovalne lekarne vam bomo z veseljem pomagali. Obiščite katero od naših 27 poslovalnic in se posvetujte z našim osebjem. Če imate dovolj informacij, pobrskajte po naši spletni trgovini in varno naročite vse, kar vam manjka.

 

Ne spreglejte