Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2017,
7.21

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Air France

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial

Četrtek, 7. 9. 2017, 7.21

2 meseca, 1 teden

Popotovanje po ZDA – katere sanje se vam lahko uresničijo?

Vsebino omogoča Air France

Foto: Thinkstock

Florida

Vzemite si nekaj tednov zase in odletite do obljubljene dežele, kjer se lahko zgodi karkoli. Da, tudi ples s pravimi kavboji.

Od dežele, kjer je vse mogoče, vas loči samo malo daljši polet čez ocean. To je dežela, kjer nič ni prepuščeno banalnim naključjem in kjer sta raznolikost narave in kulture glavna razloga, da jo obiščete.

Izberite svoje sanje in odletite

ZDA so dežela pisanih raznolikosti, kjer lahko doživite vse – od pustolovskega trekinga po čudovitem hribovju in neskončnih puščavah do brezskrbnega poležavanja na naključnih plažah.

Lahko se boste potopili v notranjost dežele, naredili nekaj zavojev s smučmi ali se odpravili na vrtoglavo vožnjo s helikopterjem in tako z višine občudovali veličino Grand Canyona. Se navdušujete nad glasbo country? Preverite pristnost kavbojskega utripa v Nashvillu in zaplešite s kakšnim kavbojem.

Obiščite večno sončno Kalifornijo, zapeljite se čez legendarni most Golden Gate v San Franciscu in začutite utrip neverjetnega mesta, ki nobenega obiskovalca ne pusti ravnodušnega. Ste ljubitelji hollywoodskega glamurja? Potem se sprehodite po znamenitem Pločniku slavnih.

Bi radi začutili pravi utrip ameriškega sloga življenja la dolce vita? Odpeljite se do Floride in sončnega Miamija.

Vsak predel ZDA skriva nekaj posebnega – uresničitev želja po edinstveni pustolovščini vas čaka za ovinkom.

Kaj še čakate? Rezervirajte ugoden let v ZDA!

Za umirjene raziskovalce – od prestolnice do bolj glasnega New Yorka

Bi radi občutili pravi utrip svetovne metropole? Potem naj bosta vaši glavni destinaciji za potepanje po ZDA New York in Washington.

Prav jesen je najboljši čas za obisk New Yorka, saj se ljudje vrnejo s počitnic in mestu vrnejo utrip tiste prave metropole, vreme pa je vse tja do novembra še vedno prijetno toplo .

New York | Foto:

New York | Foto:

To je tudi čas številnih tradicionalnih dogodkov in če jih boste ujeli, boste še bolje spoznali navade prebivalcev mesta.

Praznik dela (Labor day): V začetku septembra vzdolž slavne Pete avenije poteka parada ob prazniku dela. Mnogo Newyorčanov ta dan preživi ob zabavnih aktivnostih.

Noč čarovnic (Halloween): Američani tega praznika nikoli ne spregledajo, sploh pa otroci, ki takrat ustvarjajo prikazni iz buč ter strašijo.

Na Kolumbov praznik Američani praznujejo dan, ko je Krištof Kolumb odkril Ameriko. V mestu tradicionalno poteka parada.

Zahvalni dan: Na predvečer praznika se odvijajo številne ulične zabave. Takrat se ozrite v nebo, gotovo bo preplavljeno z baloni.

Washington | Foto:

Washington je nedvomno zanimiva destinacija za vse tiste, ki bi radi pobliže spoznali zgodovino te svetovne velesile. Spoznajte deželo na drugi strani oceana z obiskom glavnih znamenitosti: Kapitol, Bela hiša, Lincoln Memorial, spomenik Georgeu Washingtonu, Pentagon, pokopališče Arlington, kjer je pokopan predsednik Kennedy.

Washington | Foto:

Ogled vzhodne obale ZDA mora obvezno obsegati tudi obisk dežele amišev v Pensilvaniji, kjer še vedno živijo po izročilu iz 17. stoletja.

Ste za malo več sonca?

Izbirate lahko med vedno sončno Kalifornijo ali vedno nasmejano in energično Florido. Ste za malo drugačno poletje? Odletite v Miami ali San Francisco.

Miami Beach | Foto:

Miami je ena najbolj priljubljenih destinacij v ZDA in slovi kot mesto, kjer se brez omejitev predajate popolnemu užitku. Medtem ko vas bo Miami presenetil z veličino ameriške metropole, boste v osrčju počitniškega dogajanja – na Miami Beachu – že v nekaj trenutkih doživeli točno tisto, po kar ste prišli.

Če boste začutili potrebo po nekaj miru, obiščite otoške bisere Florida Keys. Gre za skupino tisočerih otokov, med katerimi sta najbolj znamenita Key Biscayne in Key West, kamor je redno zahajal tudi Ernest Hemingway.

San Francisco | Foto:

Lahko pa odpotujete na zahod proti San Franciscu, ki velja za imenitno mešanico sproščenosti, tradicije, kulturnih presežkov in napredne tehnologije.

Pravijo, da so največje bogastvo mesta njegovi prebivalci, ki so dobrodušni, odprti in zelo svobodomiselni.

San Francisco | Foto:

Največji arhitekturni presežek mesta je nedvomno most Golden Gate, ki povezuje San Francisco z okrajem Marin in je del legendarne avtoceste U.S. Route 101.

Med najbolj priljubljenimi atrakcijami je tudi nekdaj razvpiti zapor Alkatraz, ki ga lahko dosežete s trajektom.

Kaj še čakate? Rezervirajte ugoden let v ZDA!

Izberite svojo najljubšo destinacijo v ZDA in rezervirajte polet. Z letalsko družbo Air France se bodo vaše počitnice začele takoj, ko boste vstopili v letalo. Za udobje med letom bodo poskrbeli z odlično kulinariko in zabavnimi multimedijskimi pripomočki, s katerimi boste potovali kot pravi zvezdniki.

 


Na potovanje s kovčkom Air France Delsey

Sodelujte v nagradni igri. Podarjamo kompakten potovalni kovček Delsey podjetja Air France. Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na nagradno vprašanje. Med vsemi bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel nagrado, s katero boste potovali v slogu.

Ne spreglejte