Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2016,
12.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

počitnice dopust milijarder luksuz Bill Gates Mark Zuckerberg Roman Abramovič Donald Trump Jeff Bezos

Torek, 8. 3. 2016, 12.26

7 let, 12 mesecev

Počitniška pribežališča najbogatejših ljudi na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tudi milijarderji - ali pa predvsem oni - potrebujejo oddih. Tako so videti kraji oziroma domovi, kjer preživljajo počitnice.

Bill Gates

Najbogatejši človek na svetu ima, razumljivo, kar nekaj posestev, kamor se umakne, ko si zaželi počitka. Eno od teh je Rancho Paseana, dobrih 90 hektarjev veliko posestvo v bližini San Diega, ki ga je leta 2014 kupil za okoli 16 milijonov evrov. Namenjeno je predvsem vzreji dirkalnih konjev, kupil pa ga je za svojo najstarejšo hčerko Jennifer, navdušeno jahačico.

Mark Zuckerberg

Ustanovitelj Facebooka je leta 2014 kupil ogromno, 300 hektarjev veliko posestvo na severni obali otoka Kauai. Sestavljeno iz okoli 150 hektarjev velike nekdanje plantaže sladkornega trsa in približno enako velike plaže. Za posestvo je odštel okoli 80 milijonov evrov in čeprav bi bilo na njem mogoče zgraditi do 80 hiš, si je Zuckerberg zamislil le eno.

Roman Abramovič

Ruski oligarh je leta 2009 za okoli 80 milijonov evrov kupil 28 hektarjev veliko posestvo na karibskem otoku St. Barts, priljubljenem pribežališču slavnih in bogatih. Posestvo je bilo nekoč v lasti slovite družine Rockefeller, leži pa ob zalivu Governour, najbolj znani nudistični plaži na tem otoku. Na posestvu je več lesenih bungalovov, dva bazena in teniška igrišča.

Donald Trump

Razkošno posestvo v okrožju Westchester v zvezni državi New York je Trump kupil leta 1996. Takrat je na 93 hektarjev velikem zemljišču nameraval zgraditi igrišče za golf, a teh načrtov ni nikoli uresničil. So pa na posestvu poletja redno preživljali Trumpovi otroci, za katere je bilo v kakšnih 4.600 kvadratnih metrov veliki graščini več kot dovolj prostora.

Jeff Bezos

Ustanovitelj Amazona ima svoj dom v Medini, mestu v neposredni soseščini Seattla. Ko si zaželi sonca, pa se odpravi na Beverly Hills, kjer je leta 2007 kupil 1.100 kvadratnih metrov veliko hišo s sedmimi spalnicami in sedmimi kopalnicami ter garažo, ki lahko sprejme šest avtomobilov. Za nameček pa se Bezos lahko pohvali, da ima za soseda filmskega zvezdnika Toma Cruisa.

Ne spreglejte