Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
17. 6. 2016,
4.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Plažnice Siol z vami na dopustu prtljaga pakiranje oddih potovanje vikend Na dopustu

Petek, 17. 6. 2016, 4.11

6 let, 6 mesecev

Počitnice ob koncu tedna: pet nasvetov, kako ne pretiravati pri pakiranju

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Foto: Thinkstock

Sončni poletni petki, ki jim sledi vroč konec tedna, so ena največjih sladkosti vsakega poletja.

A včasih je večji izziv spakirati za potovanje ob koncu tedna kot za daljše počitnice, saj treba kose izbirati bolj premišljeno, v glavi pa je tudi tisti glasek, ki pravi, naj ne pretiravamo, saj gre samo za dve noči.

Kaj torej vzeti s sabo?

Začnite s pravo torbo oziroma kovčkom. Konec tedna na morju ali kje drugje na lepšem je še vedno samo konec tedna, zato veliko torbo, ki jo uporabljate za daljša potovanja, pustite doma. Rajši si omislite večjo torbo (kakršno recimo uporabljate za telovadbo), v katero lahko spravite vse potrebno. Poskrbite le, da ima dodaten pas za nošenje prek rame, material pa naj bo trpežen in takšen, ki se ne umaže prav hitro.

 | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Preštejte nujne pripomočke. Aktivnosti na kratkih oddihih so ponavadi vnaprej načrtovane, zato se najbrž ne boste udeležili nenapovedane formalne večerje. Takšne kose torej pustite doma. Potrebujete en par kavbojk, navadno sproščeno obleko (ki jo lahko z japonkami oblečete za na plažo ali pa na večerni sprehod po mestu), krilo, kopalke, tri tope in spodnje perilo. Izberite kose v nevtralnih barvah, ki jih med seboj lahko kombinirate brez težav. Nakit? Spakirajte minimalno količino, za verižice pa svetujemo poseben način pakiranja, ki bo preprečil vozljanje.

Sledite pravilu štirih parov čevljev. Za počitnice v resnici potrebujete le štiri pare čevljev, tukaj preverite, katere. A kadar gre za oddih ob koncu tedna, lahko to številko zmanjšate na tri: superge, čevlje brez pet in čevlje, prilagojene okolju.

Poenostavite pakiranje toaletnih pripomočkov. Najprej vse potrebno spakirajte v majhno večerno torbico, ki jo boste nosili zvečer (za zaščito pred razlitjem stekleničke prej pospravite v plastično vrečko). Spakirajte majhne različice kozmetičnih pripomočkov, kot so mini šampon, mini krema za telo, mleko za čiščenje obraza … Vse to lahko najdete v bližnji drogeriji. Verjemite, hvaležni boste za prihranek prostora.

Vse (pametno) spakirajte. Najbrž ste slišali že večkrat, a zvijanje oblek v rolice resnično pomaga! Ne samo da prihrani prostor, temveč tudi preprečuje mečkanje. Zapolnite vse kotičke kovčka ali torbe, superge in preostalo obutev dajte nujno v plastične vrečke, da se preostali kosi ne bodo umazali, slamnik pa spakirajte na način, ki smo ga vam ga že zaupali.

Z upoštevanjem teh nasvetov si lahko pakiranje za potovanje ob koncu tedna zelo poenostavite in misli raje usmerite v to, kako boste uživali …

Ne spreglejte