Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2023,
12.03

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

Natisni članek

naravna kopališča Nadiža

Petek, 2. 6. 2023, 12.03

10 mesecev, 3 tedne

Razburjenje zaradi novega režima: ob Nadiži poleti brez psov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30
Nadiža | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Od 15. junija ob reki Nadiža velja poletni režim za obiskovalce. Zaračunavali bodo parkiranje, kopanje in zadrževanje na obali pa bosta čez dan dovoljeni le ljudem, ne pa na primer domačim živalim.

Reka Nadiža, ena najčistejših in obenem najtoplejših alpskih rek, je v poletnih mesecih priljubljeno pribežališče kopalcev in izletnikov. Priljubljenost te reke z leti vse bolj narašča, da bi zajezili pritisk in vpliv obiskovalcev na tamkajšnje okolje, pa je občina Kobarid uvedla poletni pravilnik, ki ga bodo začeli izvajati 15. junija.

Nadiža | Foto: Ciril Jazbec (www.slovenia.info) Foto: Ciril Jazbec (www.slovenia.info) Iz občine so sporočili, da bodo do konca avgusta vsak dan med 9. in 19. uro nadomestilo za parkiranje pobirali na dostopnih mestih ob Nadiži na Robiču, v Podbeli, ob Napoleonovem mostu in v Logjeh. Parkirnina znaša 1,5 evra na uro oziroma deset evrov za ves dan.

Ob tem občina izdaja tudi tedenske dovolilnice za goste, ki prenočujejo pri turističnih ponudnikih na območju občine, te stanejo 16 evrov, letna dovolilnica za prebivalce in lastnike stanovanjskih objektov stane 18 evrov, preostali obiskovalci pa lahko letno dovolilnico dobijo za 48 evrov. Letne in tedenske dovolilnice so vezane na avtomobil in jih je mogoče kupiti v Turističnoinformacijskem centru Kobarid, pri čemer morate s seboj obvezno imeti prometna dovoljenja vozil, za katera se dovolilnica izdaja.

Lastniki parcel ob Nadiži lahko pridobijo brezplačno dovolilnico za parkiranje na svojem zemljišču.

Prepoved za domače živali

Precej razburjenja na družbenih omrežjih pa je povzročilo pravilo, da je na kopalnih mestih od 15. junija do 31. avgusta med 9. in 19. uro prepovedano kopanje domačih živali ter njihovo zadrževanje na obrežju reke. Mnogi spletni uporabniki so to označili za prestrog ukrep, češ da okolje zagotovo bolj onesnažujejo ljudje kot pa psi.

S 15. JUNIJEM SE ZAČNE IZVAJATI PARKIRNI REŽIM OB NADIŽI Na dostopnih mestih ob Nadiži na Robiču, v Podbeli, ob...

Posted by Občina Kobarid on Thursday, June 1, 2023

 

Na občini so sicer opozorili tudi, da so prepovedani tudi športna plovba, kurjenje ognja na nabrežju ter kakršnokoli onesnaževanje vode in okolice, obiskovalce pa pozvali, naj skrbijo za čisto in urejeno okolje ter odpadke odložijo v za to namenjene zabojnike.

 

Oglejte si še:

Ljubljanica kopanje
Trendi Zaradi nudistov je bilo kopanje v Ljubljanici prepovedano #foto
Mesto plava
Trendi Mesto plava: reke so v švicarskih mestih družabna središča #foto
Ne spreglejte