Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 3. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

top destinacije kopalnica hotel top 10

Sobota, 11. 3. 2017, 6.00

6 let, 7 mesecev

Najlepše hotelske kopalnice na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Od spektakularnih razgledov do spektakularnega dizajna – v teh hotelskih sobah vsekakor niso zanemarili kopalniškega dela.

Oglejte si deset najlepših hotelskih kopalnic na svetu po izboru revije Architectural Digest:


Southern Ocean Lodge, otok Kangaroo, Avstralija

Southern Ocean Lodge | Foto: baillielodges.com.au Foto: baillielodges.com.au

Težko se je odločiti, v katero smer je razgled iz butičnega hotela Southern Ocean Lodge bolj veličasten – njegova sprednja stran se odpira proti valovom Velikega avstralskega zaliva, zadnja stran, kamor gledajo tudi kopalnice, pa proti nedotaknjenemu zelenemu prostranstvu otoka Kangaroo, kjer ta hotel stoji. Kar zamislite si penečo kopel v tej ročno izklesani granitni kadi …


Le Royal Monceau, Pariz, Francija

Royal Monceau Suite | Foto: leroyalmonceau.com Foto: leroyalmonceau.com

Philippe Starck, zvezdnik med oblikovalci, je zasnoval vrsto hotelov, med drugim tudi Le Royal Monceau Raffles v Parizu. Oblikovalec, ki pravi, da je treba pri opremi in dizajnu prostora vedno dati prednost uporabnosti pred obliko, je kopalnico v apartmaju Royal Monceau popolnoma oblekel v ogledala, medtem ko popolno svetlobo zagotavlja stropna osvetlitev iz ozadja (backlight) – da se lahko v ogledalih vidite v karseda dobri luči.


Lion Sands Game Reserve, narodni park Kruger, Južna Afrika

Kingston Treehouse | Foto: lionsands.com Foto: lionsands.com

Luksuzne "hišice na drevesih" v južnoafriškem rezervatu Lion Sands so popolna bivališča za opazovanje afriških divjih živali, tudi tako imenovane velike peterice, ki jo sestavljajo levi, sloni, leopardi, bivoli in nosorogi. Paviljoni stojijo nekaj metrov nad tlemi, zaradi česar se iz njih razlega veličasten razgled – tudi iz kopalnice.


Conservatorium, Amsterdam, Nizozemska

I Love Amsterdam suite | Foto: conservatoriumhotel.com Foto: conservatoriumhotel.com

Conservatorium velja za številko ena med luksuznimi hoteli na Nizozemskem. Domuje v zgradbi iz 19. stoletja, kjer je bil nekoč sedež poštne banke, zdaj pa je v njej hotel z izjemnim sodobnim dizajnom. A če se omejimo na kopalnice – ta mojstrovina v apartmaju I Love Amsterdam (Ljubim Amsterdam) je v celoti oblečena v jeruzalemski apnenec, tramovi pa so iz lesa oregonskih borovcev.


Il Salviatino, Firence, Italija

Affresco, Firence | Foto: salviatino.com Foto: salviatino.com

Apartma Affresco v florentinskem hotelu Il Salviatino je, kot že njegovo ime pove, povsem zaznamovan s fresko – gre za delo Domenica Bruschija iz 19. stoletja, ki so jo odkrili med zadnjo prenovo hotela. Poslikavo lahko občudujete tudi iz kopalne kadi, ki je pravzaprav že sama, umetelno izklesana iz kamna, občudovanja vredna.


Aman Tokyo, Tokio, Japonska

Aman Tokyo | Foto: aman.com Foto: aman.com

Apartmaji v tokijskem članu prestižne hotelske verige Aman – v njej je tudi hotelski kompleks na črnogorskem otoku Sveti Stefan – imajo kopalnice z resnično spektakularnim razgledom. Tako lahko z vrtoglave višine ogledujete luči tokijske četrti Otemači, medtem ko se namakate v moderni granitni različici tradicionalne japonske kadi furo.


Phulay Bay Ritz-Carlton, Krabi, Tajska

Phulay Bay | Foto: ritzcarlton.com Foto: ritzcarlton.com

Toplo Andamansko morje, ki obliva obalo, na kateri stoji ta kompleks luksuznih vil, je skorajda pozabljeno, ko vstopite v kopalnico. Vsaka vila ima namreč kopalnico, ki bolj spominja na lastni spa – v notranjosti je ogromna kopalna kad, zunaj pa še zasebni bazen.


Viña Vik, Millahue, Čile

Vina Vik | Foto: booking.com Foto: booking.com

Vik je spektakularna vinska klet v dolini Millahue, ki je ime dobila po svojem ustanovitelju Norvežanu Alexandru Viku. Obiskovalcem pa ne ponujajo le vina, temveč lahko pri njih tudi prespijo v supermodernih apartmajih, opremljenih s po naročilu narejenim pohištvom in opremo – v kopalnicah so na primer kadi v obliki viseče mreže, iz katerih se razgledujete po okoliških vinogradih. S kozarcem vina v roki, seveda.


La Sultana, Marakeš, Maroko

La Sultana, Marakeš | Foto: slh.com Foto: slh.com
Petzvezdični hotel v Marakešu je član hotelske verige Small Luxury Hotels, majhni luksuzni hoteli torej, kar že samo po sebi veliko pove o njem. Zvezda pravljičnega hotela v pravljičnem mestu pa je apartma Dromadaire s spektakularno kopalnico z umetelno oblikovanimi bakrenimi vrati in izjemno, s stebri obdano kadjo iz rožatega marmorja.


Dedon Island Resort, otok Siargao, Filipini

Dedon Island | Foto: dedonisland.com Foto: dedonisland.com

Letovišče na filipinskem otočku Siargao je v lasti podjetja Dedon, proizvajalca zunanjega pohištva. Pravzaprav gre za "testni poligon" podjetja, ki tam v praksi preizkuša svoje ekskluzivno pohištvo. Vodilo, ki se ga držijo pri oblikovanju, je kombinacija luksuza in sproščenosti, kar se vsekakor opazi v tamkajšnjih hotelskih kopalnicah – le poglejte to "dežno prho" sredi prostora.

Ne spreglejte