Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2014,
11.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

izlet valentinovo romantika otok

Četrtek, 13. 2. 2014, 11.03

8 let

Na romantične slovenske otoke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Konec tedna, ki ga zaznamuje praznik zaljubljencev, izkoristite za izlet v dvoje.

Če imate ob sebi nekoga, ki ga imate radi, je vsak dan kot valentinovo in vsak kraj, kjer se znajdeta, je lahko romantičen. Če potrebujete malce navdiha, pa smo vam pripravili nekaj zamisli – zakaj se ne bi odpravili na katerega od slovenskih otokov? Morskih otokov Slovenija sicer nima, imamo pa zato kar nekaj "sladkovodnih" in mnogi med njimi so dobili sloves romantičnih krajev. Ta konec tedna lahko preverite, ali je kaj na tem.

Otok ljubezni Otok ljubezni v Ižakovcih, ki ga obdaja rečni rokav Mure, je to ime menda dobil zaradi grofice iz graščine v Beltincih, ki se je tja hodila kopat in iskat ljubezenske dogodivščine z domačimi kmečkimi fanti. Avanturistične grofice sicer ni več, še vedno pa si lahko tam ogledata delujoč mlin na Muri in se čez reko zapeljeta z brodom.

Otočec Še en rečni otok, ki je popolna scenografija za romantičen sprehod, je na reki Krki. Ob bregovih reke se sprehodita po urejenih sprehajalnih poteh, nahranita labode, potem pa se odpravita še v spektakularni grad, ki je predvsem v toplih mesecih priljubljeno poročno prizorišče, sicer pa je to edini grad na otoku v Sloveniji.

Kostanjevica na Krki Na še enem, sicer umetnem otoku na Krki domuje eno najstarejših, sicer pa tudi najmanjše mesto v Sloveniji, Kostanjevica na Krki, ki ji pravijo tudi dolenjske Benetke. Za navdihujoč dan se sprehodita do bližnje galerije Božidar Jakac v nekdanjem cisterijanskem samostanu, v njegovi okolici pa si oglejta hrastove skulpture, ki že nekaj desetletij nastajajo v okviru kostanjeviške Forme vive.

Blejski otok Tudi klasika je romantična. S pletno se pustita zapeljati na Blejski otok, po 99 stopnicah se odpravita do cerkve Marijinega vnebovzetja in tam obvezno pozvonita z zvonom želja. Blejsko kremno rezino pa tokrat zamenjajta s potico v najnovejši pridobitvi Blejskega otoka – Potičnici.

Ne spreglejte