Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 4. 2016,
16.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Obonjan otok Hrvaška Šibenik turizem letovišče

Sobota, 30. 4. 2016, 16.25

6 let, 6 mesecev

Na hrvaškem otoku nastaja luksuzno letovišče za žurerje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
otok Obonjan

Otok Obonjan v šibeniškem arhipelagu so v 45-letno upravljanje dobila tri podjetja, med njimi tudi slovensko, ki bodo tam julija letos odprla ekskluzivno letovišče za goste, željne zabave, pa tudi stika z naravo.

Otok Obonjan, nekoč znan kot otok Mladosti, kjer so se v času Jugoslavije zbirali skavti, bo letos zaživel kot otoško letovišče za zahtevne (in premožne) goste. Obonjan naj bi postal ultimativni otok zabave, kjer se bodo prepletali umetnost in glasba, wellnes, trajnostni način življenja ter vrhunska hrana in pijača.

Britansko-hrvaško-slovensko partnerstvo

Za temi ambicioznimi načrti stoji britansko-hrvaško-slovensko partnerstvo oziroma tri podjetja, britanski Sound Channel, ki med drugim organizira festival Hideout na otoku Pag, hrvaško podjetje Gratiosus, ki je eden od organizatorjev priljubljenega festivala Ultra, ter slovenska potovalna agencija Collegium Mondial Travel (CMT). Vsa tri podjetja sodelujejo že vrsto let, projekt na Obonjanu pa je korak naprej.

Zapuščeni otok v šibeniškem arhipelagu so v upravljanje vzela tri podjetja, med njimi tudi slovensko. | Foto: Zapuščeni otok v šibeniškem arhipelagu so v upravljanje vzela tri podjetja, med njimi tudi slovensko.

"Gre za nadgradnjo našega dozdajšnjega dela," nam je pojasnil Hugo Baus, eden vodilnih mož v CMT. "Ob tem, kar delamo v Sloveniji, torej organizacija maturantskih in absolventskih izletov, smo bili že do zdaj močno prisotni tudi na Hrvaškem, vpleteni smo v vse velike potovalne zgodbe, povezane s festivali na Hrvaškem. Ne nazadnje smo solastniki festivala Ultra in imamo ekskluzivne pravice za vse potovalne aranžmaje, povezane z njim."

"Obonjan je nadaljevanje tega, kar smo na Hrvaškem delali do zdaj, je nekoliko bolj ekskluziven produkt. Tukaj ne bomo imeli pet ali šest tisoč gostov, ampak največ tisoč."

Napovedujejo nastope svetovno znanih DJ-ev in glasbenikov. | Foto: Napovedujejo nastope svetovno znanih DJ-ev in glasbenikov.

Projekt, ki je po poročanju hrvaškega časopisa Jutarnji list vreden dobrih 40 milijonov evrov, se bo razvijal prek sedmih faz, prva pa je že v polnem teku. Otok so od lani temeljito očistili, saj je bil skoraj popolnoma zapuščen. Nekaj obstoječih zgradb preurejajo za restavracije in wellness, urejajo amfiteater za glasbene dogodke, kino, športne površine in več gostinskih lokalov.

Za ponudbo hrane na otoku bo skrbel Sam Letteri, kuhar, vajen tovrstnega okolja – delal je namreč za velika glasbena imena, kot so Elton John, Depeche Mode, Jamiroquai in Rihanna, več let pa se je kalil na najbolj znanem žurerskem otoku na svetu, Ibizi.

Pri namestitvah lahko gostje za zdaj izbirajo med luksuznimi šotori … | Foto: Pri namestitvah lahko gostje za zdaj izbirajo med luksuznimi šotori …

Merijo na goste z višjo kupno močjo

Prvi gosti bodo lahko na otoku zabave prespali že letos poleti, letovišče namreč svoja vrata odpira 18. julija. V prvi fazi bodo namestitve obsegale lesene hiške in luksuzne šotore, cene pa dovolj zgovorno povedo, da si investitorji želijo gostov z višjo kupno močjo. Nočitev v šotoru za dve osebi stane 157 evrov, v šotoru za štiri osebe pa 240 evrov. Lesene hiške, ki imajo lastno kopalnico in stranišče, so dražje – tiste za dve osebi stanejo 236 evrov na noč, tiste za štiri ljudi pa 390 evrov na noč.

"Rezervacije že sprejemamo, letos bodo zelo verjetno prevladovali britanski gostje, ker je eden od partnerjev pač britansko podjetje, sicer pa je trg, na katerega merimo, ves svet," je še povedal Baus.

… in lesenimi hiškami z lastno kopalnico. | Foto: … in lesenimi hiškami z lastno kopalnico.

Čeprav letovišče oglašujejo kot otok za žurerje, pa se pri tem ne usmerjajo na najstnike, saj sprejemajo le polnoletne goste. Ob tem na uradni strani letovišča dodajajo, da bodo v prihodnjih letih omogočili tudi termine za družine z otroki.

Ne spreglejte