Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2017,
11.20

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Agencija za promocijo in podporo turizma v Makedoniji

Foto: Agencija za promocijo in podporo turizma v Makedoniji

Natisni članek

Makedonija Na dopustu počitnice turizem advertorial

Petek, 21. 4. 2017, 11.20

2 meseca, 2 tedna

Ste za počitnice v deželi, ki ima 280 sončnih dni na leto?

Vsebino omogoča Agencija za promocijo in podporo turizma v Makedoniji

Foto: Agencija za promocijo in podporo turizma v Makedoniji

makedonija kozjak

Počitnice, ki jih začinimo z razburljivimi izkušnjami, nam bodo vedno ostale v nepozabnem spominu. Takšne počitnice lahko preživimo tudi v Makedoniji.

Makedonija je dežela naravnih čudes, ki vabi k uživanju v izobilju pisanih barv, v brezmejni modrini jezer, zelenih gozdovih, spomladanskih toplih barvah, čudovitih pisanih dolinah ali v veličastni zimski belini snega.

makedonija | Foto:

Makedonija ima površino 25.713 kvadratnih kilometrov, 80 odstotkov celotnega ozemlja predstavljajo gore z 38 planinami in 20 vrhovi z nadmorsko višino nad 2.000 metrov. Na njenem ozemlju se raztezajo trije narodni parki, 43 jezer, od katerih so tri tektonskega izvora, 25 ledeniških ter 15 umetnih jezer in neverjetnih 280 sončnih dni v letu.

Makedonija je dežela, ki zagotavlja popolno kombinacijo rekreacije in sproščanja.

Občutite ritem tradicije, neponovljive vonje, okuse in čudovitо makedonskо pokrajinо z bistro gorsko vodo ter z neokrnjenimi kraji, ki vas bodo osupnili s svojo lepoto.

Na obalo enega najstarejših jezer na svetu

makedonija trpeica | Foto:

Uživajte v intimnosti, ki vam jo ponuja vas Trpejca ob Ohridskem jezeru, kjer se svetloba lomi na skalah in prodira globoko v čisto jezersko vodo.

Ohridsko jezero je staro štiri milijone let in je eno najstarejših jezer na svetu. Poleg tega je tudi eden največjih virov pitne vode v Evropi. Najdemo ga na seznamu svetovne kulturne dediščine UNESCO-a in predstavlja ekosistem z več kot 200 endemičnimi vrstami, med katerimi je tudi ohridska postrv.

V času spomladanskega enakonočja bodite na Sveti Planini na področju Kokino in dočakajte prvi sončni žarek, sedeč na enem izmed dominantnih kamnitih prestolov.

makedonija kokino | Foto:

Kraj, kjer se stikata nebo in zemlja

Že v starih časih je Sveta Gora predstavljala kraj, kjer se stikata nebo in zemlja, kjer bivajo bogovi in kjer človek lahko naveže stik z onstranstvom. Kadar jo opazujemo iz vznožja, gora simbolizira os, okoli katere se vrti celotno vesolje in zaradi tega se njen vrh velikokrat enači s popkom sveta.

Okamneli svatje, ženin in nevesta

makedonija kuliči | Foto:

V vasi Kukljica, osem kilometrov severozahodno od mesta Kratovo, boste deležni povsem nenavadnega in nepričakovanega razgleda, ki vas bo prepričal, da ga je narava ustvarila samo za vaše oči.

Uživajte v pogledu na 140 stebrov, visokih do 10 metrov v obliki kamnitih figur, ki so podobne človeškim telesom v nadnaravni velikosti.

To mojstrovino narave je tukajšnje prebivalstvo poimenovalo "Vesela poroka" in predstavlja zgodbo o okamnelih svatih, ženinu in nevesti. Drugačno zgodbo pripovedujejo znanstveniki, saj pravijo, da so bile kamnite figure ustvarjene pred 10 tisoč leti kot posledica erozije vulkanskih skal v kombinaciji z geomorfološkimi, klimatskimi in vegetacijskimi pogoji. Razlagajo, da je to mojstrovina narave, ki jo je ta ustvarjala stoletja in jo redko srečamo na svetu.

makedonija jadranje | Foto: Brezčasna lepota Makedonije

V Makedoniji lahko občutite lepoto bistrih voda, se povzpnete na vrhove visokih gora, raziskujete globine podzemnih jam, kolesarite po čudovitih makedonskih pokrajinah, smučate v katerem izmed številnih smučarskih letovišč ali pa se odločite za ogled najznačilnejših znamenitosti narave.

Karkoli boste izbrali, zagotovo ne boste razočarani.

 

Ne spreglejte