Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
9.23

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogočajo Slovenske železnice

Natisni članek

Slovenske železnice letališče vlak advertorial

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 9.23

2 meseca

Letališča, do katerih lahko poceni pridete z vlakom

Vsebino omogočajo Slovenske železnice
Vlak potovanje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pripravite se naslednje potovanje tako, da bo vse potekalo po načrtih. Brez presenečenj in slabe volje. Za vas smo zato pripravili podroben potovalni načrt, ki vam bo uresničil želje po sanjskih počitnicah.

Da bi bilo vaše naslednje potovanje resnično polno neverjetno pozitivnih doživetij, si morate zagotoviti samo tri ključne korake: izbrati destinacijo, kupiti letalsko vozovnico in rezervirati vozovnico za vlak. Preprosto, kajne?

#Katero destinacijo boste izbrali?
Naj bo vaša edina omejitev proračun, vse drugo prepustite trenutnemu navdihu ali dolgoletnim željam. Po Evropi ali skok čez ocean: zaprite oči in si zamislite, kako bi bile videti vaše sanjske počitnice – bi jih preživeli aktivno, raziskovalno ali malo bolj ležerno? Izberite svoje tri najljubše točke na našem zemljevidu in se odpravite na lov za najboljšo ponudbo.

Letalo, potovanje, letališče | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock #Rezervirajte letalsko vozovnico
Najbolj preprosta, hitra, pregledna in tudi najugodnejša je rezervacija letalske vozovnice prek spleta. Na voljo imate različne ponudnike, zato je primerjava cen prek spleta najbolj transparentna, zlasti če boste upoštevali nekaj napotkov za ugoden nakup:

Pravočasna rezervacija: Obstaja izračun, da naj bi bile letalske vozovnice najugodnejše 11 tednov pred predvidenim odhodom.

Torek je pravi dan: Vozovnico kupite ob torkih, saj prav na ta dan večina prevoznikov osvežuje svoje strežnike. To je tudi dan, ko ponavadi najmanj pogosto nakupujemo vozovnice, zato ga ponudniki pogosteje izberejo za kakšno ugodnost.

Ne omejujte se samo na domača letališča: Ne postavite si nepotrebne omejitve. Rezervirajte si vozovnice tudi z bolj oddaljenih letališč, kot sta Frankfurt ali Zürich. Do tja vas bo poceni in zanesljivo pripeljal vlak Slovenskih železnic.

#Rezervirajte vozovnico za vlak
Pustite avtomobil na varnem pred domačim pragom in svoj prvi del poti načrtujte kar z vlakom. Slovenske železnice imajo na voljo številne ugodne povezave, ki vas bodo v roku in po ugodni ceni pripeljale do želenega letališča. Začnite pot z razburljivim potovanjem z vlakom, ki je sinonim za pristno odkrivanje sveta.

Vlak, potovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ugodno do letališča – od doma pa na vlak

Preverite ugodno ponudbo prevozov z vlakom Slovenskih železnic in se prepričajte, zakaj morate svoje naslednje potovanje z letalom začeti z vlakom. Ugodno, udobno in nadvse brezskrbno.


Zagreb – že za 9 evrov

Hrvaška prestolnica je pogosta izbira letališča za naša potovanja. Do tja pa boste z lahkoto pripotovali z vlakom Slovenskih železnic – enosmerno vozovnico dobite že za devet evrov. Pot do letališča in nazaj vas bo stala manj ko 20 evrov, če bi šli z avtomobilom, bi morali najprej plačati gorivo, nato pa še parkirišče, ki za en teden znaša tudi 40 evrov.

Več informacij o destinaciji z vlakom.


Budimpešta – že za 9 evrov

Ste našli vozovnico z letališča v Budimpešti? Ne zapravljajte časa in živcev na naporni peturni vožnji. Usedite se v udoben vagon in uživajte v ležernosti vožnje z vlakom.

Več informacij o destinaciji z vlakom.


Gradec že za 9,56 evra

Hitro in brez preglavic tudi z letališča v Gradcu. Tudi tukaj boste lahko z glavne železniške postaje do letališča prišli kar z vlakom S-Bahn.

Več informacije o destinaciji.


München – že za 29 evrov

Zelo priljubljeno izhodiščno letališče je tudi v bavarski prestolnici. Najprej do glavne železniške postaje v Münchnu, nato pa še z vlakom neposredno do letališča. Brez iskanja najboljšega ponudnika za parkirišče in brez skrbi, ali bo vaš avtomobil na varnem.

Več informacij o destinaciji z vlakom.


Frankfurt – že za 49 evrov

Če boste najboljšo povezavo našli na oddaljenem letališču v Frankfurtu, si ne belite glave s prevozom do 800 kilometrov oddaljenega nemškega mesta. Usedite se na vlak in samo uživajte. Z vlakom boste do letališča prispeli za manj kot 50 evrov, z avtomobilom bi vas pot po naših izračunih stala približno sto evrov, in to brez stroškov za najem parkirišča.

Več informacij o destinaciji z vlakom.


Zürich – že za 39 evrov

Čudovito švicarsko mesto ni samo odlična izhodiščna točka za naslednja potovanja, ampak tudi pravi turistični biser, ki ga morate obiskati vsaj enkrat v življenju. Da se boste naužili lepot narave na poti, se do tja odpravite kar z vlakom. Slikovita kulisa dobi pravo podobo šele med vožnjo z vlakom.

Več informacij o destinaciji z vlakom.


Kovček, vlak, potovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Do letališča ali kar tako – z vlakom je vedno najlepše

Na potovanjih ni vredno hiteti in drveti mimo vseh lepot in znamenitosti, ki nam jih ponuja okolica. Vzemite si čas ter se s knjigo v roki ali slušalkami na glavi prepustite ležernemu zibanju vlaka. Naj postane okno vaše novo zrcalo sveta, prepustite se sanjarjenju in samo uživajte – vožnja z vlakom je edinstvena izkušnja, ki se je ne da primerjati z nobenim drugim potovanjem.

Da bo še lažje – kateri vlak vas pripelje neposredno na letališče

Z vlakom je še udobneje, kot si mislite – še posebej če se z njim lahko pripeljete neposredno do vhoda na letališče. Iz Slovenije se lahko z vlakom pripeljete do letališč na Dunaju, v Gradcu, Münchnu in Frankfurtu, če omenimo le tiste, s katerih najpogosteje letimo na oddaljene destinacije. Pustimo avto doma, kupimo vozovnico in se z vlakom poceni in udobno odpeljimo do letališča!

 

Ne spreglejte