Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 6. 2023,
10.18

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Turistična agencija Sonček Grčija Kreta dopust počitnice potovanje PR članek

Sreda, 7. 6. 2023, 10.18

10 mesecev, 3 tedne

Kreta, kot iz raja vzeta

Oglasno sporočilo

Sodelavci Turistične agencije Sonček smo maja dobro preverili številne hotele na Kreti, v katerih bivajo naši gostje. Ob tem smo pokukali tudi v kuhinje, pomagali prebujati sezono nočnega življenja, obiskali kmete v zaledju in se poglobili v zgodbe o minojski civilizaciji. Najbolj pa se nas je dotaknila zgodba o zadnji koloniji gobavcev v Evropi na bližnjem otočku Spinalonga.

shutterstock_2110510574 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

ENAKO, A DRUGAČE

Grška hrana je res za bogove. Seveda si lahko tudi doma naredite grško solato, tzatziki, spečete ribe …, ampak hrana ima na Kreti enostavno drugačen okus. Vino sicer večinoma hvalijo le domačini, a vrčki s pivom so kar pogosto v zraku. Moški del naše odprave je prisegal na pito gyros, dekletom pa so bolj teknili domača zelenjava in božanski siri, zjutraj pa grški jogurt s svežim sadjem, ki mu pogosto dodajo tudi med ali malo marmelade. Naš namig za tiste, ki cenijo odlične okuse: hotel Alexander v Stalisu.

shutterstock_1264838977 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

ŽIVAHNE NOČI

shutterstock_450645346 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Željni zabave se zbirajo v Hersonissosu in Malii, kjer ob sončnem zahodu oživijo ulice in lokali. Ko se zabava razživi, to zagotovo ne bo miren družinski večerni sprehod. Če si torej želite bolj umirjenih počitnic, izberite raje Stalis, "beneški" Rethymnon, slikovito vasico Sisi, romantični Agios Nikolaos …

shutterstock_212878258 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

PLAŽE, AH, PLAŽE …

Severovzhodni del Krete, kjer biva največ naših gostov, je praviloma ena sama dolga peščena plaža, ki jih proti vzhodu včasih prekinejo skalnati predeli z lepimi zalivčki. Če najamete avto, pa se lahko začne razburljivo iskanje vam najlepše plaže. Morda bo to tropski Elafonisi, najbolj fotografirana laguna Balos, zaliv v mestu hipijev – Matala, s palmami obkrožena plaža Vai ali pa celotno območje Falassarna … Morda boste prav na Kreti našli svojo najlepšo "tropsko" plažo.

Fotogalerija
1 / 3

ENODNEVNI SKOK NA SANTORINI

Na najbolj značilen kikladski otok z belimi hiškami, modrimi vrati in pisanim cvetjem je organiziran enodnevni izlet. Svoje instagramovske fotografije lahko posnamete na dokaj ugoden način. Priporočamo, da izlet rezervirate že pred odhodom na počitnice.

Fotogalerija
1 / 2

SPINALONGA – ZGODBA S SREČNIM KONCEM

Otoček ob vzhodni obali Krete si boste zapomnili za vse življenje. Čeprav je bila to žalostna kolonija gobavcev z mnogo srce parajočimi zgodbami, je to tudi pričevanje o povezanosti, vztrajnosti in napredku. V nekem trenutku je bilo naselje na tem majhnem otočku bolj razvito kot vasica Plaka na obali, kjer so zvečer še vedno gorele sveče, izgnanci pa so že imeli ulično razsvetljavo in ozvočenje, iz katerega se je vrtela klasična glasba. Vredno obiska!

shutterstock_1562432818 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

KAJ KUPITI?

Ponavadi na počitnicah kupimo vse tisto, česar v resnici ne potrebujemo. A če bo z vami domov romala steklenica odličnega oljčnega olja, mariniranih oliv, naravne kozmetike ali domačih lesenih izdelkov iz lesa oljk, tega zagotovo ne boste obžalovali, ko boste doma polni nepozabnih spominov odprli kovček.

Obiščite najbližjo poslovalnico Turistične agencije Sonček ali odtipkajte www.sonchek.com/kreta in najdite počitnice zase!

kreta kot iz raja | Foto: TURISTIČNA AGENCIJA SONČEK D.O.O. Foto: TURISTIČNA AGENCIJA SONČEK D.O.O.

Naročnik oglasnega sporočila je TURISTIČNA AGENCIJA SONČEK, D. O. O.

Ne spreglejte