Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 2. 2017,
12.49

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Vsebino omogoča HIT Alpinea

Foto: HIT Alpinea

Natisni članek

HIT Alpinea advertorial smučanje zimske počitnice tek na smučeh Boom počitnice zimska garderoba

Četrtek, 9. 2. 2017, 12.49

3 mesece, 3 tedne

Zimske počitnice: po sledeh svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške

Vsebino omogoča HIT Alpinea

Foto: HIT Alpinea

Za vse ljubitelje aktivnega oddiha je pravi naslov za letošnje zimske počitnice Kranjska Gora. Tam vas pričakujejo vrhunska smučarska infrastruktura, bogata hotelska ponudba in številne druge vsebine, ob katerih bodo počitnice res vrhunski odklop.

V Kranjski Gori so proge primerne za začetnike in vse ostale, ki obožujejo zimske aktivnosti. | Foto: V Kranjski Gori so proge primerne za začetnike in vse ostale, ki obožujejo zimske aktivnosti.

Smučarsko središče Kranjska Gora med Triglavskim narodnim parkom in mogočnimi Julijci je med najbolj priljubljenimi počitniškimi destinacijami v Sloveniji, ki je aktualno skozi vse leto, saj se tam vedno kaj dogaja.

Najprej Vitranc, zdaj že skoraj vsa zgornjesavska dolina

Na devetih smučarskih progah v Kranjski Gori je vedno zabavno. | Foto: Na devetih smučarskih progah v Kranjski Gori je vedno zabavno.

Začelo se je s smučarsko progo pod Vitrancem, kjer vsako leto poteka tekma za svetovni pokal v alpskem smučanju za moške.

Zdaj je smučarski turizem v Kranjski Gori na tako visoki ravni, da vsako leto privabi na tisoče ljubiteljev belih strmin. Proge so primerne za smučarje z različnim smučarskim znanjem, so široke in nekatere tudi dovolj položne za prve smučarske zavoje. Tik ob vznožju smučišča v Kranjski Gori je na voljo otroški smučarski trak.

Največja prednost kranjskogorskih smučišč pa je tudi ta, da se nahajajo tik ob hotelih in apartmajskih hišah, tako da za prevoz do smučišč res ne porabljamo dragocenega počitniškega časa.

Ljubitelji smučanja in teka na smučeh se tako lahko veselijo številnih vrhunsko urejenih prog za smučanje in tek:

  • devet prog ob kranjskogorskih hotelih, kjer je mogoče tudi nočno sankanje,
  • dodatnih osem prog v Podkorenu, pod Vitrancem in pri Zelencih,
  • sedem tekaških prog (dolžine od 1.500 do 8.800 metrov, skupaj jih je kar 40 kilometrov). Nočni tek je mogoč na osvetljeni progi za hotelom Kompas.

Sprehod in drsanje: romantika za vso družino ali za zaljubljen par

kranjska gora počitnice | Foto:

Za tiste, ki imajo raje sprehod po zasneženi pokrajini pod Poncami, pa je na voljo kar 20 označenih sprehajalnih in pohodniških poti v skupni dolžini več kot sto kilometrov.

Poleg odličnih pogojev za smuko pa Kranjska Gora omogoča tudi sprostitev na drsalkah – med hoteloma Ramada Resort Kranjska Gora in Kompas je urejeno umetno drsališče, kjer si lahko tudi izposodite drsalke. Še posebej romantično je večerno drsanje. Drsate lahko tudi v Mojstrani  pri smučišču.

Mladi prisegajo na zabavo, odrasli na wellness

Otroci se bodo razveselili številnih dodatnih programov, starši pa si bodo lahko vzeli čas za sproščanje in dobro počutje. | Foto: Otroci se bodo razveselili številnih dodatnih programov, starši pa si bodo lahko vzeli čas za sproščanje in dobro počutje.

Romantična alpska vasica, kjer se številni domači in tuji gostje počutijo kot v mondenem smučarskem središču, male in velike goste razvaja prav na vsakem koraku. V Kranjski Gori se harmonično združujejo pogled na mogočne gore, čista planinska voda in bližina okoliških gozdov.

Po aktivnem in morda celo napornem dnevu na snegu se priležeta počitek in skrb za dobro počutje.

Ko si starši želijo nekaj časa samo zase, lahko otroke zaupajo animatorjem, ki imajo zanje vedno veliko zanimivih opravkov: na voljo so različne ustvarjalne delavnice, Mini disco, pohodi z baklami ter Mini clubi z igračami po hotelih.

Medtem si starši lahko privoščijo oddih v centrih dobrega počutja v hotelih Kompas, Ramada Resort Kranjska Gora in Špik. V wellnessu Aqua Larix in Vita Larix, ki imata skupaj več kot 400 kvadratnih metrov vodnih površin, sprostitveni center Kompas ter Svet vode Špik, ki poleg finske in turške savne, nudijo tudi pakete masaž in lepotnih tretmajev za pare.

Centri dobrega počutja v Kranjski Gori imajo bogato ponudbo lepotnih in sproščujočih tretmajev. | Foto: Hit Alpinea Centri dobrega počutja v Kranjski Gori imajo bogato ponudbo lepotnih in sproščujočih tretmajev. Foto: Hit Alpinea

Namig za izlet: Planica in Mojstrana

Planica v pripravi na marčevsko tekmovanje ponuja veliko zanimivega tudi zimskim počitniškim gostom. Tako lahko obiščejo razgledno ploščad, planiški muzej v dveh etažah, vetrovnik in se prepričajo o bogati gostinski ponudbi.

Nad nordijskim centrom v Planici bodo navdušeni vsi, ki bi radi obiskali vetrovnik in muzej ter si ogledali skakalnice. | Foto: Nad nordijskim centrom v Planici bodo navdušeni vsi, ki bi radi obiskali vetrovnik in muzej ter si ogledali skakalnice.

Kranjska Gora je odlično izhodišče tudi za turne smučarje in alpiniste. Pozimi je mogoče preizkusiti plezanje na umetni zaledeneli steni v soteski Mlačca v Mojstrani. Plezanja se lotite z vodnikom.

Med plezalci ima ledno plezanje poseben status. Preizkusite se na umetno zaledeneli steni v soteski Mlačca v Mosjtrani. | Foto: Med plezalci ima ledno plezanje poseben status. Preizkusite se na umetno zaledeneli steni v soteski Mlačca v Mosjtrani.

 

Zaljubite se v bele strmine pod Vitrancem

Hit Alpinea je za zimske počitnice pripravila posebej ugoden počitniški paket Ski paket, marca pa bodo aktualne Boom počitnice.

Ramada Resort svoje goste letos preseneča s prenovljenimi sobami.  | Foto: Ramada Resort svoje goste letos preseneča s prenovljenimi sobami.

Ski paket (do 21. 3. 2017) vključuje:

  • 5- ali 7-krat polpenzion,
  • dva vstopa v savno (trije v sedemdnevnem paketu), samo za odrasle,
  • vstop v vodni park Aqua Larix, v bazen Sprostitvenega centra Kompas ali v Svet vode Špik,
  • 4- ali 6-dnevna smučarska karta za Kranjsko Goro. Nočna smuka vključena. Za nesmučarje (odrasli): vrednostni bon 80 evrov oziroma 120 evrov za wellness in gostinstvo. Velja za vse gostinske objekte in wellness centre skupine Hit Alpinea,
  • vsak dan brezplačen vstop na drsališče na prostem,
  • animacijski program po rednem programu,
  • prevoz na relaciji Špik–Kranjska Gora po urniku.

Boom počitnice (7. 3 – 21. 3. 2017 ter od 26. 3. 2017 do konca zimske sezone) vključujejo:

  • 2-krat polpenzion (v apartmaju Vitranc brez prehrane)
  • vstop v vodni park Aqua Larix, v bazen Sprostitvenega centra Kompas ali Svet vode v hotelu Špik. Vključeno je tudi nočno kopanje v bazenu hotela Špik Gozd Martuljek in Ramada resort Kranjska Gora,
  • 30 odstotkov popusta na obisk savn v Aqua Larixu, Sprostitvenem centru Kompas ali Svetu savn Špik,
  • ugodne cene smučarskih vozovnic na hotelskih recepcijah.

Za več informacij obiščite spletno stran Hit Alpinea ali jih pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 88 30.

Ne spreglejte