Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2016,
10.40

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Hit Alpinea

Natisni članek

advertorial HIT Alpinea Kranjska Gora smučanje wellness zimska rekreacija

Ponedeljek, 12. 12. 2016, 10.40

2 meseca, 2 tedna

V Kranjski Gori je že zima

Kranjska Gora: razvajanja se na smučiščih šele začnejo!

Vsebino omogoča Hit Alpinea
Kranjska Gora, smučanje | Foto Hit Alpinea

Foto: Hit Alpinea

Zima je obdobje, ko obiskovalci in gosti od blizu in daleč poiščejo Kranjsko Goro za doživetje zimskih radosti, a ta ponuja veliko več kot le smučišča.

Bele strmine Kranjske Gore in bližnje okolice so primerne tako za izkušene smučarje kot tudi za vse tiste, ki si to šele želijo postati. V Kranjski Gori jim je na voljo kar devet prog, te so večinoma le nekaj korakov oddaljene od kranjskogorskih hotelov, še osem pa jih je nedaleč od sosednje vasi Podkoren.

Rekreativni smučarji, družine in začetniki posebej cenijo Kranjsko Goro zaradi tistih prog, kjer ob budnem očesu smučarskih učiteljev lahko naredijo svoje prve ali nadaljevalne smučarske korake ali pa se preprosto prepustijo sproščenim užitkom smučanja brez tekmovalnosti in visoke zahtevnosti.

V Kranjski Gori niso pozabili niti na ljubitelje teka na smučeh, ki se lahko podajo na sedem tekaških prog, katerih dolžine so od 1.500 do 8.800 metrov. | Foto: Hit Alpinea V Kranjski Gori niso pozabili niti na ljubitelje teka na smučeh, ki se lahko podajo na sedem tekaških prog, katerih dolžine so od 1.500 do 8.800 metrov. Foto: Hit Alpinea

Na svoj račun bodo prišli tudi tekači na smučeh in zimski pohodniki

V Kranjski Gori niso pozabili niti na ljubitelje teka na smučeh, ki se lahko podajo na sedem tekaških prog, katerih dolžine so od 1.500 do 8.800 metrov. Zimskim pohodnikom je na voljo kar 20 označenih sprehajalnih in pohodniških poti v skupni dolžini več kot sto kilometrov, zelo priljubljeno pa je tudi pravljično nočno sankanje na progah, ki jih spremlja soj bakel, tudi odrasli z užitkom obudijo otroka v sebi.

Ali že veste, kaj je krpljanje?

Za krpljanje, še eno kranjskogorsko dejavnost na snegu, bi lahko rekli, da je to priložnost z "velikimi nogami", kakor rečejo krpljam, brez muke prekorakati zasneženo dnevno ali nočno kranjskogorsko pokrajino. Zlasti je čarobno z naglavnimi lučkami in na krpljah, te neovirano premagujejo sneg, občudovati sončni zahod in polno luno, ki sta najlepša v zasneženi divjini.

Preverite še:
Boom počitnice
Ski paket

Za več informacij obiščite spletno stran Hit Alpinea ali nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 88 30

Otrokom ne bo dolgčas niti v hotelu

Če pa bi se najmlajši vendarle kakšen dan želeli odpočiti od snega – ali če imajo njihovi starši kdaj morda kakšne načrte brez njih, so v kranjskogorskih hotelih na to pripravljeni z bogatim animacijskim programom za otroke. Obiskal jih bo Kekec, udeležili se bodo lahko ustvarjalnih delavnic ali bodo zaplesali lahko v mini discu – to je le del tega, kar jih pričakuje. Letos so na Snežni plaži za hotelom Ramada Resort, kjer so med drugim letošnjo sezono odprli s prenovljenimi sobami, manjše lesene hišice, namenjene zabavi otrok, in iglu, ki pa lahko sprejme tudi odrasle.

Sproščanje in razvajanje v bazenu, savni …

Po aktivnem in morda celo napornem dnevu na snegu se priležeta počitek in skrb za dobro počutje. V več kranjskogorskih hotelih svojim gostom ponujajo bazene, kjer se v harmoničnem sožitju združujejo pogled na mogočne gore, čista planinska voda in bližina okoliških gozdov.

V več kranjskogorskih hotelih svojim gostom ponujajo bazene, kjer se v harmoničnem sožitju združujejo pogled na mogočne gore, čista planinska voda in bližina okoliških gozdov. | Foto: Hit Alpinea V več kranjskogorskih hotelih svojim gostom ponujajo bazene, kjer se v harmoničnem sožitju združujejo pogled na mogočne gore, čista planinska voda in bližina okoliških gozdov. Foto: Hit Alpinea

Tako bodo med drugim v Svetu savn v hotelu Špik s pomirjujočimi učinki, barvami in vonjem gozda poskrbeli za krepitev obrambnega sistema in sprostitev ter globinsko čiščenje telesa in misli, ki jih bodo osvobodili vsakdanjega stresa.

… ali s krožnikom na Kulinarični poti z gorenjskimi kulinaričnimi dobrotami

Nikakor pa ne gre spregledati Kulinarične poti, na kateri goste ves čas spremlja animator, ki jim razkrije zgodovino Kranjske Gore in nekaj zanimivosti tega kraja. Toda kot že ime pove, so vrhunec Kulinarične poti avtohtone jedi, ki jamčijo pristno kulinarično izkušnjo.

Udeleženci Kulinarične poti bodo svoje brbončice razvajali na petih mestih v Kranjski Gori. Na vsakem jim bodo postregli z drugačno pristno krajevno jedjo, za ves užitek in spremstvo, vključno s pijačo na vsaki postojanki in toplo pijačo v Alpski vasici sredi Kranjske Gore, pa bodo odšteli toliko, da niti tradicionalno varčnim Gorenjcem ne bi bilo preveč – 25 evrov. Za otroke do 12. leta je cena samo še 15 evrov, otroci do tretjega leta pa se bodo s svojimi starši na Kulinarično pot lahko podali brezplačno.

Ramada Resort bo svoje letošnje goste prijetno presenetila s prenovljenimi sobami. | Foto: Hit Alpinea Ramada Resort bo svoje letošnje goste prijetno presenetila s prenovljenimi sobami. Foto: Hit Alpinea

Ne zamudite svojega mesta na Kulinarični poti

Na Kulinarično pot po Kranjski Gori se bodo odpravili vsak četrtek ob 18. uri od začetka leta 2017 do vključno 23. marca. Za zagotavljanje največjega užitka udeležencev so njihovo število omejili na 20 po posamezni skupini, zato so obvezne predhodne prijave, najpozneje na dan posamezne poti do desete ure.

Vam razkrijemo, zakaj se vam bodo cedile sline? V hotelu Radama Hotel & Suites Kranjska Gora vas čaka hladna predjed, sestavljena iz kar petih različnih dobrot, ki jih pridelujejo tudi okoliški ponudniki, prava uvertura v gorenjske specialitete. Poskusili boste gorenjsko nabodalce, goveji jezik z bučnimi semeni, kranjsko klobaso v testu, ocvirkovko in suho klobaso z zaseko.

Udeleženci Kulinarične poti bodo svoje brbončice razvajali na petih mestih v Kranjski Gori. | Foto: Hit Alpinea Udeleženci Kulinarične poti bodo svoje brbončice razvajali na petih mestih v Kranjski Gori. Foto: Hit Alpinea

Od predjedi prek juhe do krapov, kolin in slastnih skutnih štrukljev

V mrzlih zimskih dneh vas v Okrepčevalnici Lačni Kekec pogreje vroča ovčja juha, ki je bila v Kranjski Gori in okolici značilna že v preteklih stoletjih zaradi dobro razvite ovčereje. Krapi so ena izmed jedi, ki jih v Zgorenjesavski dolini pripravljajo skoraj v vsaki vasici malo drugače. V Restavraciji Lipa krape nadevajo s skuto in drobnjakom ter jih obogatijo z ocvirki.

Zima vsekakor ne mine brez kolin, zato so pečenice in krvavice tudi v kranjskogorskem kraju pogosto na krožnikih. V Restavraciji Kotnik vam jih postrežejo skupaj s praženim krompirjem in repo. Kulinaričnega doživetja v Kranjski Gori pa ne boste sklenili brez sladice, zato vam v hotelu Lek pripravljajo okusne domače skutine štruklje.

Za vse okuse, zahteve in pričakovanja

Kranjska Gora, ki je privlačna in vabljiva vse leto, v zimskem obdobju še posebej zaživi. Ne glede na to, ali iščete aktivne počitnice, sproščen oddih ali poljubno kombinacijo, vam Kranjska Gora zagotavlja, da bo vaše doživetje polno in popolno. Najbolje, da se o tem prepričate sami.

Ne spreglejte