Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča avstrijska nacionalna turistična organizacija Österreich Werbung

Natisni članek

advertorial Avstrija počitnice

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 8.00

2 meseca, 2 tedna

Kjer se odtaja vsako srce

Vsebino omogoča avstrijska nacionalna turistična organizacija Österreich Werbung

Avstrija slovi kot ena najbolj priljubljenih počitniških destinacij v Evropi. Zakaj je ne bi tudi vi  dodali na svoj seznam letošnjih želja?

Foto: Österreich Werbung / Josef Mallaun | Foto: Foto: Österreich Werbung / Josef Mallaun

Ko si zamišljamo počitnice v Avstriji, se nam pred očmi nariše odprta pokrajina iz filma Moje pesmi moje sanje. Vendar nam Avstrija ponuja mnogo več kot svež gorski zrak in idilično pokrajino.

Predstavljajte si zajtrk z razgledom na brezhibno urejeno smučišče in dramatično gorsko panoramo v ozadju. Za nekatere je to povsem dovolj, da se sprostijo in pozabijo na vsakodnevni stres, drugi pa imajo raje bolj urban način preživljanja počitnic.

Dodajte jo na svoj seznam želja

Avstrija obiskovalce nikoli ne pusti ravnodušne, saj jih očara s številnimi možnostmi za zimski oddih. Tudi če niste zimski navdušenec, boste našli dovolj drugih ponudb, ki vas bodo popolnoma prevzele.

Ne glede na to, koliko časa imate na razpolago za počitnice v Avstriji, bodo turistični delavci poskrbeli, da bo prav vsak trenutek pri njih ostal nepozaben.

Foto: Österreich Werbung / Josef Mallaun | Foto: Foto: Österreich Werbung / Josef Mallaun Najboljša destinacija za družine: Vzhodna Tirolska

Družine, ki bi svojim otrokom rade predstavile smučanje kot prvovrstno rekreacijo, ne bodo obžalovale, če bodo za prve resnejše smučarske zavoje izbrale Vzhodno Tirolsko, kjer za najmlajše poskrbijo tudi po tem, ko se proge zaprejo.

Zahtevnejšim smučarjem pa zaupamo malo skrivnost: imajo dve zahtevni dolinski progi in proge za variantno smučanje z do kolen globokim snegom.

Oboževalci narave naj se veselijo prisojne lege in izjemnega razgleda na Dolomite.

Preizkusite prvi družinski wellness hotel na Vzhodnem Tirolskem

Neposredno ob spodnji žičniški postaji smučarskega območja Hochpustertal leži smučarsko središče Dolomiten Residenz****S Sporthotel Sillian, kjer je popolno razvajanje zagotovljeno v vrhunsko opremljenih sobah v podeželskem slogu.

Cena nočitve za otroke od 3. do 6. leta je 27 evrov na dan, za otroke do 18. leta v sobi s starši pa velja 50-odstotni popust.

Foto: Österreich Werbung/ Schultz Gruppe | Foto: Foto: Österreich Werbung/ Schultz Gruppe Ski in–Ski out na Velikem Kleku

Smučarsko središče Kals-Matrei na sončni strani Tirolske je največje smučarsko območje Vzhodne Tirolske, kjer nas vedno znova preseneti osupljiv razgled na Großglockner (Veliki Klek).

Na smučišču lahko vijugamo na dolgih progah, ki jih povezuje kar 16 modernih žičniških naprav, kjer lahko preizkušamo in krepimo svoje smučarsko znanje.

Imajo tudi proge za prosto smučanje in nekaj zahtevnih dolinskih prog do Matreia in Kalsa.

Razkošje pod najvišjim vrhom Avstrije

Na tem območju je gostom na voljo počitniški kompleks Gradonna****S Mountain Resort – superior hotel s štirimi zvezdicami – in 41 počitniškimi hišami Châlet, ki se ponaša s sloganom Ski in–Ski out, lastnim smučiščem, wellness centrom na tri tisoč kvadratnih metrih in otroškim klubom ter številnimi drugimi storitvami.

Otroci od 6. do 18. leta imajo 50-odstotni popust za bivanje in nakup smučarske vozovnice. Za otroke do 6. leta je smučarska vozovnica brezplačna.

Foto: Salzburgerland | Foto: Foto: Salzburgerland Kako je videti 100-odstotni užitek na snegu?

Edino ledeniško smučišče avstrijske Koroške, ledenik Mölltal na višini 2.800 metrov, omogoča smučanje skozi vso zimo vse do 7. maja 2017. Je med vodilnimi smučarskimi središči v Evropi in ga stalno posodabljajo, tako da so proge vedno izvrstno urejene.

Vrh gore pokriva več kot 140 cm debela plast naravnega snaga, kar je prava poslastica za tiste, ki težko čakajo na prve snežne zavoje.

Smučarska vozovnica SkiHit Osttirol in družinski bonus

Na Mölltalu lahko smučate s smučarsko vozovnico SkiHit, ki povezuje osem smučarskih območij na Koroškem in Vzhodnem Tirolskem. Otroci do 6. leta smučajo brezplačno, otroci in najstniki od 6. do 18. leta pa imajo 50-odstotni popust.

Foto: Österreich Werbung / Martin Jordan | Foto: Foto: Österreich Werbung / Martin Jordan Beljak vabi z Osojščico in Tromejo

Med bolj priljubljenimi smučišči je tudi Osojščica pri Beljaku, nekaj kilometrov za karavanškim predorom, ki je s  17 vlečnimi napravami in 42 kilometri smučarskih prog največje smučišče srednje Koroške. Za najmlajše je na voljo ena najboljših smučarskih šol v regiji in dobro opremljen otroški snežni park.

Tromeja pri Arnoldsteinu, ki je prav tako primerna za družinsko smučanje, pa ima kar osem kilometrov prog za sankanje in pokrito progo za tek na smučeh, kjer pod reflektorji lahko tečete pozno v noč.

Zvečer na kuhano vino v Beljak

Za večerno sprostitev si lahko privoščite obisk sodobno urejenega termalnega sveta KärntenTherme Warmbad-Villach ali se sprehodite po tradicionalnem božičnem sejmu, ki v Beljaku poteka od 25. 11. do 24. 12., in se prepustite prazničnemu vzdušju. V središču Beljaka je tudi mestno drsališče in nakupovalno središče Atrio.

Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller | Foto: Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller Smučanje in glasba

Salzburg je evropski glasbeni oder številka ena in je obvezna destinacija za romantike in oboževalce klasične glasbe. Ljubko mestno središče, ki je vpisano tudi v Unescovo svetovno kulturno dediščino, leži v gnezdu med okoliškimi hribi in reko Salzach. Srce starega mestnega jedra je srednjeveška ulica Getreidegasse, kjer stoji Mozartova rojstna hiša, in spada med najlepše in najbolj obiskane nakupovalne ulice na svetu.

Ko zapade prvi sneg in se znajdete med starimi ulicami, ste lahko prepričani, da ni lepšega mesta za preživljanje pravljičnega prazničnega časa.

Najstarejši božični sejem na svetu

Pozimi obiskovalce z vsega sveta v Salzburgu privabljajo tradicionalni božični sejmi, kjer se ne boste mogli upreti omamnim sladicam, dišečemu kuhanemu vinu in prazničnemu vzdušju. Zajemite advent s polno žlico.

Božični sejem na trgu pred katedralo je tradicionalen že od 15. stoletja in tako spada med najstarejše tovrstne dogodke v svetu.

Foto: Harry Schiffer / Österreich Werbung | Foto: Foto: Harry Schiffer / Österreich Werbung Mesto štirinajstih božičnih tržnic

Nekdanja evropska prestolnica kulture Gradec (2003) poleg številnih znamenitostih, ki jih ne smemo spregledati, kot so stolp z uro, zvonik, katedrala, Kunsthaus, ponuja nepozabno praznično doživetje  - pohajkovanje po kar štirinajstih božičnih tržnicah. Vsaka od njih žari v drugačnem vzdušju.

Ne spreglejte: V večernem mraku se fasada graške Mestne hiše spremeni v velikanski adventni koledar.

Tri top božične točke

- na grajskem hribu: Aufsteirern, odprt od petka do nedelje, dostopen je z vzpenjačo

- na Glavnem trgu: Christkindlmarkt in paviljon Engelsspiel, odprt vsak dan od 10. do 20. ure

- pred Mestno hišo: otroški vrtiljak

Foto: Österreich Werbung / Röbl | Foto: Foto: Österreich Werbung / Röbl Sodobno smučišče za začetnike na Štajerskem

Na Štajerskem, v bližini mesta St. Lorenz in nedaleč od mesta Murau, leži eno najsodobnejših družinskih smučišč Kreischberg, ki ga odlikujejo široke in relativno položne proge.

Smučišče je odlična izbira za začetnike, družine in za ljubitelje teka na smučeh.

Idealne smučarske počitnice

Na Kreischbergu ponujajo poseben šestdnevni smučarki paket, ki se ga bodo razveselile družine. Vključuje  pet nočitev z zajtrkom, 6-dnevno smučarsko vozovnico, avdiovodenje, kartico ugodnosti Murtal GästeCard in brezplačno smučarsko vozovnico za otroke do 15. leta.

Foto: Österreich Werbung / Mallaun | Foto: Foto: Österreich Werbung / Mallaun Razvajajte se z najboljšim

V objemu zillertalskih Alp na Tirolskem sta zadnje čase še posebej zanimiva dva kraja: Fügen in Kaltenbach, kjer se ljubitelji smučanja in snežnih parkov lahko podajo na smučišča Hochfügen, Hochzillertal in Spieljoch.

Na smučišču Spieljoch morate nujno preizkusiti panoramsko žičnico Geols za osem oseb, v številnih gorskih kočah pa tradicionalne zillertalske krape.

Po smučanju v savno

Neskončni kilometri smučarskih prog vas bodo povsem zasvojili, malce pa tudi izčrpali. Po celodnevnem smučanju  si lahko privoščite sproščanje v wellness centru Erlebnistherme Zillertal.

Foto: Österreich Werbung | Foto: Foto: Österreich Werbung Prepustite se užitkom v vodi

Med krajema Wagrain in Kleinarl se razprostirata dve smučarski središči, ki sta med seboj povezani s spektakularno nihalko G-Link, ki  v  šestih minutah prečka celotno dolino. Po smučanju bo vsak našel nekaj za svoje dobro počutje v vodnem svetu Erlebnisbad Wasserwelt v vasi Wagrein.

Največji snežni park v Evropi

Snežni odvisneži se bodo gotovo razveselili največjega evropskega snežnega parka Absolut Park malce ven iz vasi Wagrein, ki s številnimi smučarskimi objekti navduši še tako zahtevne deskarje.

Foto: Österreich Werbung / Landal Green Parks GmbH | Foto: Foto: Österreich Werbung / Landal Green Parks GmbH Malce drugače: razkošje v vasici tik ob progi

Majhno turistično naselje razkošnih gorskih brunaric tik ob progah smučišč Bad Kleinkirchheim in  Katschberg je idealno za tiste, ki si želijo bivati neposredno na smučišču in bi v udobju svoje koče radi uživali tudi v savni ali bazenu.

Ekskluzivne ponudbe in novosti iz Avstrije

Želite prejemati sveže informacije o počitniški deželi Avstriji in biti pravočasno obveščeni o ekskluzivnih ponudbah, popustih in nagradnih igrah? Prijavite se na e-novice in doživite vašo zimsko pravljico!

 

Ne spreglejte