Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 5. 2017,
11.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto; Siol.net in Sava Turizem

Natisni članek

Terme 3000 advertorial Moravske Toplice Prekmurje Sava turizem

Torek, 16. 5. 2017, 11.00

2 meseca, 1 teden

Kje so najhitrejše in najbolj adrenalinske vodne igrače?

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto; Siol.net in Sava Turizem

V Prekmurju se ustavi čas in umiri duša, zato tja radi zahajajo gostje, ki cenijo mir in naravo, veliko zanimivega pa lahko najdejo tudi obiskovalci, ki se navdušujejo nad vodnimi atrakcijami.

terme 3000 | Foto:

Prekmurje je dežela, kjer lahko uživamo v prelepih razgledih pomurske ravnice in gričev ter uživamo v zakladnici kulinarike in vrhunskih vin.

Karkoli že iščejo obiskovalci tega romantičnega koščka Slovenije, vsi bodo našli nekaj zase, da se bodo kot prerojeni spet vrnili v vsakodnevni ritem življenja. Terme 3000 – Moravske Toplice so po velikosti med večjimi slovenskimi termami, temu primerna pa je tudi raznolika in kakovostna wellness in hotelska ponudba. Gostom so na voljo trije hoteli, eno apartmajsko naselje, bungalovi in kamp.

Preverite posebno poletno ponudbo v Termah 3000 – Moravske Toplice.

Prekmurski raj za družinske počitnice za vse generacije

Prekmurje | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

V Termah 3000 – Moravske Toplice bodo uživali tako otroci kot starši in stari starši. Zakaj si ne bi privoščili družinskih počitnic treh generacij? Otroci bodo na vso moč uživali v vodnih vragolijah in otroških animacijah, medtem ko se bodo starši sproščali na različnih wellness terapijah ali na igri golfa. Teren okrog toplic pa je primeren tako za tek kot za sprehode in kolesarjenje.

Starejši obiskovalci si radi privoščijo nadvse blagodejno kopanje v črni termo-mineralni vodi, ki lahko ublaži številne zdravstvene tegobe.

Po črno termalno zlato v Prekmurje

terme 3000 | Foto:

V Termah 3000 – Moravskih Toplicah izvira blagodejna črna termo-mineralna voda, ki je že 50 let temelj njihove zdravstvene, wellness in kopališke ponudbe. Ob izviru v globini med 1.175 in 1.467 metri ima približno 72 stopinj Celzija, je motna, slana in rahlo diši po nafti. Prav zaradi svoje toplote je "črno zlato" iz Moravskih Toplic tako dragoceno. Voda ima blagodejne učinke na počutje, predvsem pri zdravljenju kroničnega revmatizma, stanjih po poškodbah gibalnega sistema, pa tudi pri luskavici. Še posebej je učinkovita pri težavah s sklepi, saj blaži bolečine in izboljša gibljivost. Otekline sklepov se zmanjšajo, predvsem pa je učinkovita v kombinaciji s fizioterapijo.

Priporočljivo trajanje zdraviliškega zdravljenja kroničnega degenerativnega revmatizma je najmanj 14 dni. Pri tritedenski terapiji bolečine v prizadetih strukturah skoraj povsem izzvenijo.

Najbolj vratolomni tobogani v Evropi

Če ste si kdaj zares zaželeli začutiti prosti pad in delovanje vseh mogočih sil na telo, potem je doživljajski vodni park v Termah 3000 – Moravske Toplice pravi odgovor.

Daljše spuste omogočata tobogana dolžine 170 in 140 metrov z vizualnimi in zvočnimi efekti. Posebnost je eden najbolj spektakularnih toboganov daleč naokoli – Aqualoop, prvi tobogan na svetu s 360-stopinjskim obratom. Povprečna vožnja traja dobrih sedem sekund, kopalec pa pri tem doseže hitrosti do 80 kilometrov na uro. Aqualoop je četrti najhitrejši tobogan v Evropi. Začetek stoji na 22 metrih višine, kjer se kopalec skozi loputo požene na adrenalinsko vožnjo.

Še bolj pogumnim pa je na voljo tobogan Kamikaza s prostim padom. Za primerjavo: v dirkalnem avtomobilu bi pri hitrosti nad 400 kilometrov na uro čutili gravitacijski pospešek v višini 1,6 G. Astronavt med vzletom čuti pospešek 3 G. Obiskovalec Term 3000 na toboganu Kamikaze pa občuti silo 2,5 G.Na voljo so še druge vodne atrakcije: divja reka z brzicami, vodno-zračni ležalniki, gejzirji, slapovi, vodne in zračne masaže, protitočno plavanje, plavalne steze, vodni tokovi, žvrkljajoče kopeli … V posebnem bazenu so dovoljeni tudi skoki v vodo z enega ali treh metrov.

štrk terme 3000 | Foto: Otroci, spoznajte novega prijatelja

Štorklje so zaščitni znak Prekmurja, mali štrk Viki pa je maskota Term 3000 – Moravske Toplice.

V svojem klubu za otroke pripravlja številne štrkastične aktivnosti, skozi katere bodo otroci našli pogum za odkrivanje sveta okoli sebe. Letos poleti jih vsak dan čaka nova štrkastična zabava: spoznavali bodo vodo in kristale, se odpravili na kmetijo, gledali zvezde, plesali, se družili s škrati in vilami ter poskusili preživeti dan brez moderne tehnologije. Najmlajši bodo uživali na travniku Štrka Vikija z otroškimi igrali, peskovnikom, skakalnim gradom in trampolini.

Preverite posebno poletno ponudbo v Termah 3000 – Moravske Toplice..

Lokalne znamenitosti po meri družin z otroki

mlin na Muri Prekmurje | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

  • Mlin na Muri

Na Muri je bilo nekoč na desetine plavajočih mlinov, danes si lahko ogledamo samo še enega v vasi Ižakovci, kjer je treba obiskati tudi najbolj romantičen otok v Sloveniji – Otok ljubezni, kjer se gostje okrepčajo z büjraško malico in ljubezenskim napojem.

  • Razgledni stolp Vinarium v Lendavi

Razgledni stolp Vinarium Lendava je visok 53,5 metra in ponuja prekrasen 360-stopinjski razgled na barvito pokrajino od Lendavskih goric do porečja Mure, na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije.

Vinarium Lendava | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

  • Bukovniško jezero z bioenergijo

Bukovniško jezero v neposredni bližini Dobrovnika ima med domačini posebno vrednost, saj so že od nekdaj prepričani o zdravilni moči tega območja. V premeru 450 metrov okrog izvira je odkritih in označenih 26 zdravilnih točk, ki ponujajo energijo, ki sprošča, pomirja in revitalizira. V bližini jezera je kapela Sv. Vida, ob kateri je Vidov izvir z zdravilno vodo. V gozdu ob jezeru je tudi pustolovski park, ki z 58 plezalnimi elementi omogoča pravo pustolovščino v neokrnjeni naravi za vso družino.

Prekmurje Bukovniško jezero | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

  • Kulinarični izleti po Prekmurju

Gostje se lahko udeležijo kulinarično obarvanih izletov, kjer spoznajo tipično prekmursko kulinariko. Izlet vključuje tudi ogled Plečnikove cerkve v Bogojini, lončar pa bo obiskovalcem razkril skrivnosti te stare obrti. Terme 3000 – Moravske Toplice se lahko sicer pohvalijo z odličnim izborom prekmurskih dobrot – lahko jih preizkusite v vseh hotelskih restavracijah.

terme 3000 | Foto:

  • Krajinski park Goričko

V krajinskem parku Goričko obiskovalce pričakujejo stari mlini, starodavne, s slamo krite domačije, številne evangeličanske in katoliške cerkve, pa tudi največji grad na Slovenskem, ki ima toliko sob, kot je dni v letu.

grad Goričko | Foto:

  • Pomelaj – Sabolova domačija

Sabolova hiša v Veliki Polani je obnovljena tipična panonska domačija, kakršne so gradili tik po prvi svetovni vojni. Tu deluje zadruga za razvoj podeželja Pomelaj, ki je hkrati zaposlitveni center. Izdelujejo prekrasne izdelke iz koruznega ličja in šib.

  • Čokoladnica Passero

Prekmurska podeželska čokoladnica Passero slovi po pristnih domačih okusih, ki jih lahko preizkusite na njihovi domačiji v Tešanovcih.

prekmurje goričko | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Poletna ponudba

terme 3000 | Foto:

V Termah 3000 – Moravske Toplice se že pripravljajo na poletni oddih. Pripravili so posebno poletno ponudbo, ki bo veljavna od 23. 6. 2017 do 10. 9. 2017.

  • Dvoposteljna soba (cena na osebo med tednom): od 35,10 do 36,90 evra na noč.
  • Dvoposteljna soba (cena na osebo med vikendom): od 39,60 do 41,40 evra ma moč.

Paket vključuje:

  • nastanitev s polpenzionom,
  • neomejeno kopanje v bazenih Hotela Termal,
  • neomeeno kopanje v bazenskem kompleksu Terme 3000,
  • na dan prihoda možnost kopanja od 11. ure in na dan odhoda možnost celodnevnega kopanja v bazenih Hotela Termal,
  • vstop v savno v Hotelu Termal,
  • internet v avli Hotela Termal,
  • brezplačno parkiranje.
Ne spreglejte