Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 8. 2012,
14.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 8. 2012, 14.37

8 let

Kateri so najboljši hrvaški kampi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hrvaška zaradi dolžine obale velja za eno najzanimivejših držav za počitnikovanje. Veliko se jih odloči za kampiranje, pri izbiri kampa pa jim velikokrat pomaga ocena kampa.

Kateri kampi so najboljši po mnenju Hrvaškega avtokluba, ki v sodelovanju z Združenjem kampov Hrvaške in Združenjem kampistov Hrvaške vsako leto ocenjuje hrvaške kampe? Posebna priznanja so prejeli kampi Zaton v Zadru, Politin na otoku Krku in Jasenovo poleg Šibenika. Ti so po mnenju komisije najbolj kakovostni.

Najboljši nudistični kampi so ... Naziv najboljšega nudističnega kampa so nadeli kampu Valalta v Rovinju, najboljši celinski kamp pa je Slapić iz Duge Rese. Medtem ko nudistični kampi na Hrvaškem cvetijo, pa so ti v Sloveniji slabo razširjeni. Tu so kamp v Termah Banovci, ki velja za prvi FKK-kamp ob termalni vodi v Evropi, kamp Smlednik ob Zbiljskem jezeru in Mestna plaža Laguna na Ježici, najdejo pa se še divji kotički ob rekah, medtem ko nudističnih kampov ob morju odločno primanjkuje.

Med manjšimi nudističnimi kampi na Hrvaškem so nagrado za najboljši kamp prejeli kampa Palme in Adriatic, oba s Pelješca, in Kamp Ulika iz Rovinja. Kamp Oaza in Kozarica v kraju Pakoštane ter kamp Vira s Hvara so bili izbrani za najboljše kampe srednje velikosti. Med velikimi je najboljši kapm Straško iz Novalje na Pagu, sledita pa šibeniški Solaris in Bi-Village iz Fažane.

Superplatz letos Zatonu in Lanterni Rdečo tablo, Superplatz, ki jo podeljuje največji in najbolj prepoznavni evropski avtomobilski klub, nemški ADAC, sta si letos prislužila Zaton v Zadru in kamp Lanterna v Taru pri Poreču. ADAC ocenjuje kampe glede na pet kategorij – sanitarije, parcele, oskrba, prosti čas in animacija. Rumeno tablo, ki jo prejme kamp, ki je dobil vsaj štiri zvezdice v kategoriji sanitarije in vsaj tri zvezdice v kategoriji parcele, so prejeli kampi Vira, Nevio, Poljana, Slatina, Bunculuka, Bijela uvala, Solaris, Kanegra, Stella Maris in Finida.

Najboljše ocene ANWB-ja pripadale Zatonu, Uliki in Strašku Dobre ocene pa so hrvaški kampi prejeli tudi od nizozemskega kamping vodnika ANWB Campinggids 2012, pri katerem so ocenili 84 hrvaških kampov. Kar 19 jih je prejelo oceno nad 8,0 od mogočih 10. Nizozemci so najvišje ocene dodelili kampu Zatonu (8,8), poreški Uliki (8,7) in kampu Straško pri Novalji (8,6).

Ne spreglejte