Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2017,
7.58

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Kompas

Natisni članek

advertorial Kompas naj destinacija

Četrtek, 26. 1. 2017, 7.58

2 meseca

Katere destinacije so najbolj sanjske slovenskim potovalnim blogerjem?

Vsebino omogoča Kompas

Vprašali smo tiste, ki pri nas veliko pišejo o potovanjih, katere bi bile njihove sanjske destinacije. Ker toliko vedo o tem, ne preseneča, da smo prav njih povabili, da sodelujejo kot naši sodniki, a dokončno izbiro vendarle prepuščamo vam!

Glasovanje za naj destinacijo leta 2017 se je končalo. Izbrali ste Islandijo!

Zanzibar | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Izbira sanjske destinacije ni preprosta naloga. Morda vam bo v pomoč, kaj bi izbrali slovenski potovalni blogerji, a če vaše sanje segajo na nek drug konec sveta, ni s tem prav nič narobe!


Kamzmulcem.si

kamzmulcem.si | Foto: Starši na blogu kamzmulcem.si dnevno dobivajo ideje za izlete po Sloveniji, predloge za krajša prostočasna doživetja z mulci in potopise s potovanj z otroki iz vseh koncev sveta. Namen kamzmulcem.si je, da prek strukturiranih zapisov staršem podaja najbolj relevantne informacije o določeni destinaciji, jih podrobno opiše in bralce iskreno opozori na njene morebitne slabosti. Vsi zapisi na blogu so "iz prve roke".

Smo mamice "rojenih" popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame. Predvsem pa ne želimo, da nas materinstvo ovira pri tem, kar najraje počnemo – potujemo.

Velikokrat nas prijatelji ali znanci, predvsem pa novopečene mamice sprašujejo po nasvetih glede potovanja z majhnimi otroci. Zato smo se zbrale tukaj, da delimo naše izkušnje in popotniške destinacije. Upamo, da bo ta blog opogumil tudi druge mame in očete, da se podajo na potep z mulci. Pa naj bo to kratek izlet v Sloveniji ali potovanje na drugi konec sveta.

Tenerife, Španija

Največji od Kanarskih otokov je izredno priljubljen med slovenskimi družinami. Potovanje do cilja je preprosto, finančno “prijazno”, toplo vreme čez celo leto pa omogoča sproščene aktivnosti na prostem, za pogumne tudi kopanje v morju. Otok nudi vso udobje evropskih življenjskih navad, a hkrati veliko priložnosti za raziskovanje. Več o destinaciji si lahko preberete na http://kamzmulcem.si/tenerife-otok-vseh-okusov-ali-prava-druzinska-destinacija/

Tenerife | Foto: Thinkstock Tenerife Foto: Thinkstock

Kreta, Grčija 

Več kot 1000 km dolga obala s prečudovitimi peščenimi plažami, impresivna pogorja, okusna hrana, optimalna klima, pravljične vasice in gostoljubni domačimi so le nekatere lastnosti Krete, ki prepričajo nešteto družin z majhnimi otroki z vsega sveta, da se vsako leto vračajo na ta prečudovit otok. Kreta je raj za družine, ki iščejo čisto, toplo morje, peščene plaže in rajske kotičke; za gurmane. Več o destinaciji si lahko preberete na http://kamzmulcem.si/6-razlogov-zakaj-se-bomo-z-mulci-se-vrnili-na-kreto/

Mavricius 

Mavricius je primeren za obisk tekom celega leta in predvsem bodo uživali v njegovih lepotah vsi ljubitelji rajskih plaž, popotniki in raziskovalci neokrnjene narave, dobre hrane, ljubitelji vodnih športov (kajtanje, srfanje, windsurfanje, SUP, potapljanje), golfa in vsi, ki si želijo aktivnega a hkrati sproščenega dopusta. Več o destinaciji si lahko preberete na http://kamzmulcem.si/druzinsko-potovanje-na-mavricijus-rajski-otok-za-vse-starosti-otrok/

Tajska | Foto: Thinkstock Tajska Foto: Thinkstock

Tajska

Tajska je raj za tiste, ki radi brezskrbno poležavajo na plaži in se predajajo tajskim masažam. Tu uživajo raziskovalci podvodnega in nadvodnega sveta. Razgibana narava se ponuja pohodnikom v obliki nacionalnih parkov in tudi ostalih, ponekod še neokrnjenih, kotičkov narave. Kulturna in naravna dediščina se na Tajskem tako čudovito prepleta, da prav vsak najde nekaj zase. Več o destinaciji si lahko preberete na http://kamzmulcem.si/tajska-aktivna-sprostitev-v-dezeli-nasmehov/

Toskana, Italija

Toskana je ena izmed turistično najbolj razvitih pokrajin na svetu, ki pa kljub navalu turistov skrbno varuje svojo kulturno in naravno dediščino. Če boste pokrajino obiskali izven glavne turistične sezone, ki je v poletnih mesecih, in se boste izogibali glavnima atrakcijama (Siena in Firence), boste imeli občutek, da so slikovite vasice in njihova ponudba tam samo za vas. Več o destinaciji si lahko preberete na http://kamzmulcem.si/dve-druzinici-z-otroki-po-toskani/ in http://kamzmulcem.si/6-najlepsih-druzinskih-dozivetij-toskane/

Toskana | Foto: Thinkstock Toskana Foto: Thinkstock


Izlet na dlani

izletnadlani | Foto: Samo in Martina, ki pišeta blog Izlet na dlani, vsakodnevno ponujata nabor najugodnejših načinov potovanja (od ugodnih letalskih povezav, prenočišč in paketnih ponudb). Njun izbor je:

TENERIFE: zaradi bližine in prijetne klime, dostopnih cen letalskih povezav in prenočišč, primerno za vse tipe potnikov, predvsem pa družine,

- BANGKOK: Tajska je vedno bila ena bolj zaželenih destinacij v Aziji, na voljo so pogoste ugodne letalske povezave, ugodna prenočišča, raznolika ponudba aktivnosti in visoka kvaliteta storitev, primerno za vse tipe potnikov; Bangkok je odskočna deska za obisk večine tajskih otokov sa sanjskimi plažami,

- BALI: tudi Bali je vedno bolj zaželena azijska destinacija, cene letalskih povezav postajajo vedno bolj dostopne, prenočišča so ugodna, prijetna klima, kultura, številne aktivnosti ter predvsem lepe plaže; primerno za vse tipe potnikov, predvsem pa družine),
New York | Foto: New York

- NEW YORK: mesto, ki nikoli ne spi, je eno od top zaželenih mest v ZDA za obisk; cene letalskih povezav so vedno bolj dostopne, številne aktivnosti in pestra ponudba v samem mestu, primerno za vse tipe potnikov),

- ZANZIBAR: v zadnjem času vedno bolj aktualna afriška destinacija, dostopne cene letalskih povezav in ugodna prenočišča, prijetna klima, hrana, predvsem pa lepe plaže; primerno za vse tipe potnikov.

Nina potuje

ninapotuje | Foto: Nina potuje je popotniški blog za vse radovedne popotnike in avanturiste, ki so na svojih potovanjih, izletih ali počitnicah radi aktivni. Nina in Simon, skupaj s sinčkom Renom, skušata obiskane kraje predstaviti lokalno in intenzivneje od tistih tipičnih turističnih znamenitosti, zato na svojih potovanjih najraje uporabljata ali svoje terensko vozilo ali pa ga v tujih deželah tudi najameta.

Nina potuje popotniški blog bralcem poleg splošnih potopisov nudi še obilico iških informacij in nasvetov, tudi o potovanju z otroki. Njun blog je prava zakladnica za vse, ki se na pot odpravljajo prvič in tudi tiste, ki so v popotniških vodah že stari mački.

Simon in Nina sta vedno na preži za novimi kraji, aktivnostmi in sta navdušena nad odkrivanjem tradicije. Na svojih poteh sta rada aktivna in vpletena v lokalno življenje.

Madeira

Že vzdevek otoka nam pove, zakaj je to izjemno priljubljena destinacija med popotniki. Otok večne pomladi s svojo prijetno klimo tekom celega leta nudi obilo razlogov za njegov obisk. Kljub temu, da se Madeira še vedno nahaja v Evropi, gre za precej eksotično destinacijo. Ne le, da tu rastejo banane, papaje, mango, tu je doma tudi izvrstna morska kulinarika ter dih jemajoče pohodniške poti. Prav narava je tista, ki zagotovo prepriča vsakega obiskovalca Madeire.

Oman | Foto: Oman

Oman

Ni veliko držav, ki so turistično malo oblegano, a ena izmed njih je zagotovo (še) Oman. Mnogi se potovanja v Oman morda izogibajo zaradi dejstva, da gre za arabsko državo, a naju je prepričalo ravno to. Tamkajšnja gostoljubnost ne pozna meja, poleg tega pa je Oman s svojo tradicijo ter odročnostjo popoln raj za prave avanturiste. Raziskovanje sotesk, kanjonov, obalnih predelov, gorskih vasic ter mogočne puščave vas ne bo pustilo ravnodušne.

Gvatemala

Bogata majevska zgodovina, ki še danes buri duhove in povzroča ugibanja je zagotovo eden prvih razlogov, zakaj bi obiskali srednje ameriško državo Gvatemala. A Gvatemala radovednemu popotniku ponuja še veliko več – tu je dom prijaznih domačinov, okusne hrane ter razgibanega vulkanskega sveta, ki je kot nalašč za strastne pohodnike.

Avstralija | Foto: Avstralija

Avstralija

Avstralija je sanjska dežela za veliko popotnikov in šele ko jo obiščeš, se zaveš, zakaj je to tako. Naju je zagotovo prepričalo sproščeno vzdušje in izredno odprti ljudje, ki ti želijo pomagati na vsakem koraku. Potem pa so tukaj še staroselci in njihova skrivnostna kultura, rdeča prst, bogat živalski in rastlinski svet ter raznolikost, ki so jo tekom stoletij ustvarili različni priseljenci.

Uganda

Kdor želi v kratkem času spoznati nekaj najlepših lastnosti črne celine, je Uganda prava destinacija, saj zaradi svoje raznolikosti velja za biser Afrike. Za pravo doživljanje Ugande in kanček avanturizma priporočava najem avtomobila in raziskovanje države povsem samostojno. Od čarobnih jutranjih pogledov na nosoroge, slone, žirafe, do raznolike pokrajine ki se razprostira od savane do džungle, vmes pa ponuja pretresljive prizore pozabljenih ljudstev, ki pravemu popotniku odpirajo polno vprašanj. Tu so še radovedni domačini, ki so kljub težkim življenjskim razmeram vedno nasmejani in ki ti znova in znova kažejo, kaj je pravzaprav recept za tisto pravo srečo.

Ne spreglejte