Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 1. 2016,
14.37

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogočajo Terme Dobrna

Natisni članek

Terme Dobrna advertorial otroci družinske počitnice

Četrtek, 14. 1. 2016, 14.37

2 meseca, 3 tedne

Kaj imajo skupnega Vinetou, Napoleonov brat in družine?

Vsebino omogočajo Terme Dobrna

Skupne so jim Terme Dobrna. Tam je navdih za Vinetouja iskal pisatelj Karl May, Bonaparte je užival v blagodejnih učinkih term, družine pa tam preživljajo nepozaben skupni čas.

Kako preživeti skupen čas kot družina?

Slavni ali ne, vsakdo se rad prepusti blagodejnim učinkom termalnih vrelcev. S pravo mero aktivnosti in počitka lahko skupaj napišete nepozabne zimske počitnice. Treba je krotiti preveliko število želja in treba je pripraviti zanimiv program dejavnosti, kadar odidemo na oddih z otroci. Vsak letni čas ponudi svoje čare in priložnosti za zabavo, da pa mrzla zima ne bi bila odrinjena na stranski tir, se ji malce prilagodimo.

Zabavno, norčavo, predvsem pa povezovalno med zimskimi počitnicami

Ob vseh obveznostih, ki jih ima danes družina, je težko najti skupne trenutke, ko se jim res lahko vsi posvetimo brez skrbi. Zato obveznosti, kot so kuhanje, pranje itd. prepustimo drugim in si res na debelo odrežimo zaslužen počitek.

Naj za prehrano cele družine poskrbijo v hotelu, tako se bodo tudi otroci počutili kot pomembni gosti in celoten oddih bo zato tudi nekoliko svečan. Gospodinjske obveznosti gredo prepogosto na račun počitka odraslih. Prav zato v v Termah Dobrna posebno pozornost namenjajo tudi staršem. Starši bodo lahko v času, ko se bodo otroci igrali s svojimi vrstniki, izkoristili čas za razvajanje ob masaži, kopeli, kavici in sladici ali pa skočili v fitnes.

Tu ne poznajo besede dolgčas

V Termah Dobrna zelo lepo poskrbijo za najmlajše in cele družine, saj imajo raznolik program dejavnosti. Končno bodo vsi lahko pozabili na šolske obveznosti in na službene.

Igre v vodi in ob bazenu se vedno ene najbolj priljubljenih. Organizirane so tudi zabavne delavnice, ki se jih lahko udeležijo cele družine – smeh in nepozabni spomini so zagotovljeni! Ker pa otroci ne morejo brez risank, so pomislili tudi na to: samo za njih je tu mini kino, risank pa toliko, da bo vsak otrok našel svoje najljubše.

Kreativne delavnice so namenjene ne samo zabavi in kratkočasenju, temveč tudi spodbujanju domišljije in kreativnosti. Izdelovali bodo zimske kulise, pingvine, snežake, čisto prave snežake pa zunaj, če bo le zima natrosila nekaj snega. Brez iger na snegu in kepanja pozimi ne gre!

Še dodatna popestritev so izleti, ki so organizirani v bližnji okolici. Med družinami je še posebej priljubljen obisk pri čebelarju, kjer lahko poskusimo odličen med in izvemo marsikaj zanimivega o življenju čebel. Tja jo mahnete kar peš, spotoma pa občudujete lepe razglede nad dolino Dobrne.

Še posebej pa bodo malčki navdušeni ob obisku farme jelenov na kmetiji Lamperček. Imajo okoli 100 ljubkih jelenov, damjakov in muflonov. Nekateri so tako udomačeni, da se pustijo pobožati, hraniti in opazovati čisto od blizu. Prav zato bodo še dolgo tema pogovorov.

Ne spreglejte