Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2015,
13.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Celje prosti čas mali junaki

Petek, 12. 6. 2015, 13.57

8 let

Jezera na Celjskem za družinske izlete (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šmartinsko jezero je ena od najbolj priljubljenih destinacij za konec tedna, ki se lahko pohvali z novim kotičkom za druženje. A poiskali smo še nekaj jezerc na Celjskem za družinska potepanja.

Šmartinsko jezero leži severno od mesta Celje na poti proti Vojniku in je po dolžini obrežja največje slovensko umetno jezero, ki se je kljub svoji velikosti dodobra zlilo z okolico. Do jezera vodi varna in urejena pešpot, ki je vsak dan bolj polna sprehajalcev, rekreativnih tekačev in družin z otroki.

Celjska občina in Celjski mladinski center sta pred dnevi ob jezeru odprla nov kotiček za druženje, ki so ga poimenovali Brkati som. Ta bo popestril ponudbo ob Šmartinskem jezeru, ki je priljubljen kraj za družinska potepanja in rekreacijo. Tako bo mogoče konce tedna preživeti ob dodatni vsebini s področja kulture, športa, pa tudi kulinarike in različnih prostočasnih aktivnosti.

Družinski popoldnevi bodo zapolnjeni z gledališkimi predstavami, otroškimi ekodelavnicami, organizirali bodo tudi praznovanja rojstnih dni v naravi. Od letos ponujajo tudi vodenje po Ekosistemski učni poti ob Šmartinskem jezeru, zagotovo pa je zanimiva vožnja po jezeru z ladjico Jezerska kraljica.

A če vam je gneča odveč, potem mogoče poiščete mirnejši kotiček ob istem jezeru ali pa izberete katero izmed spodaj predstavljenih jezer, ki prav tako ponujajo kotiček za družinsko razvajanje z naravo.

V okolici Braslovč so tri jezera, ki so zelo zanimiva za izlete v vsakem vremenu.

Braslovško jezero leži približno kilometer severozahodno od trga Braslovče. Umetno jezero je bilo od vsega začetka namenjeno turističnim aktivnostim in družabnim dogodkom. Okoli jezera je speljana urejena gozdna učna pot, zato je poleg ribičev zelo priljubljena točka predvsem za ljubitelje sprehodov in oddiha v naravi.

Blizu Braslovč je tudi Žovneško jezero, prav tako umetno jezero, ki poleg narave ponuja tudi pogled na Žovneški grad z bogato zgodovino.

Ob regionalni cesti Šentrupert–Mozirje leži Preserko jezero, ki poleg ribolova ponuja urejen prostor za piknik in sprehajalne poti.

V občini Laško v Mrzlem Studencu nad razloženim naseljem Jurklošter je ribnik Marof. Nekoč samostanski ribnik na Marofu so ribiči v 70. letih prejšnjega stoletja obnovili in razširili. Pozneje so ob njem postavili tudi ribiški dom in uredili okolico, ki je primerna za sprehode in uživanje v naravi. Če vas bo pograbila lakota, vam v ribiškem domu postrežejo s pestro hrano, tudi iz ribnika.

Ne spreglejte