Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
8.07

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča W3B, d. o. o. - KIG Karnische Incoming GmbH

Natisni članek

Avstrija Koroška Nassfeld Mokrine zima advertorial zimska rekreacija

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 8.07

2 meseca, 1 teden

Smučišče Mokrine/Nassfeld v neposredni bližini Slovenije

Družinska zimska idila in doživetja na avstrijskem Koroškem

Vsebino omogoča W3B, d. o. o. - KIG Karnische Incoming GmbH
Nassfeld

Podrobnosti in pestra ponudba so tisto, kar zimski dopust naredi nepozaben. V smučarskem središču Mokrine/Nassfeld na avstrijskem Koroškem to dobro vedo.

Na smučišču Mokrine/Nassfeld srečate smučarje vseh starosti, ki prihajajo tudi iz Slovenije. Razlog, zakaj je to smučišče, ki se redno uvršča med deset najboljših v Avstriji, tako zelo priljubljeno (tudi) med slovenskimi smučarji, ni samo bližina Slovenije. Od predora Karavanke ali Korenskega sedla je do Mokrin/Nassfelda namreč le še približno ena ura vožnje.

Za najmlajše, za družine, za vsakogar!

Smučišče Mokrine/Nassfeld ponuja 110 kilometrov urejenih prog vseh zahtevnostnih stopenj, ki so za udobje smučarjev prepletene s 30 sodobnimi žičniškimi napravami. Na tem smučišču avstrijske Koroške namenjajo posebno pozornost družinam in predvsem najmlajšim. Ne le s številnimi ugodnostmi za družine (preverite jih lahko tudi prek spleta), temveč tudi z vsebinami, ki bodo otrokom zapolnile in polepšale dneve, tudi ko niso na zasneženih strminah.

Doživetja in uživanje na smučarskih progah in ob njih - vse to in še več ponuja središče Mokrine/Nassfeld. | Foto: Doživetja in uživanje na smučarskih progah in ob njih - vse to in še več ponuja središče Mokrine/Nassfeld.

Najmlajši se bodo tako lahko podali na posebna območja za zabavo, zabavno progo Funslope ali na kakšnega od treh varnih otroških poligonov. Tu sta še BOBO® Miniklub ter smučarski vrtec za dodatne razvedrilne in razgibane vsebine, na voljo pa so tudi posebni otroški hoteli. Če je otrok rojen leta 2006 ali pozneje, bo za njegovo dnevno smučarsko vozovnico ob sobotah treba odšteti samo deset evrov.

Za vse, ki Mokrin/Nassfelda še ne poznajo, bo že prvo srečanje prijetno presenečenje. | Foto: Za vse, ki Mokrin/Nassfelda še ne poznajo, bo že prvo srečanje prijetno presenečenje.

Polno prijetnih presenečenj

V Mokrinah/Nassfeldu niso pozabili niti na tiste, ki se na smuči postavijo le občasno in zato morda nimajo svoje smučarske opreme, saj ponujajo izposoje smučarske opreme za res simbolično ceno. Dokaz več, da se v Mokrinah/Nassfeldu najde vse, kar navdušuje zimske športnike, in da bo za vse, ki Mokrin/Nassfelda še ne poznajo, že prvo srečanje prijetno presenečenje.

V Mokrinah/Nassfeldu bodo na svoj račun prišli tako začetniki kot tudi vrhunski smučarji. | Foto: V Mokrinah/Nassfeldu bodo na svoj račun prišli tako začetniki kot tudi vrhunski smučarji.

Smučišče Mokrine/Nassfeld se lahko pohvali tudi z edinstveno gorsko panoramo in velikim številom sončnih ur, ki smučarsko doživetje smučarjev vseh starosti še polepšajo. Središče Mokrine/Nassfeld je zelo blizu Italije, kar tradicionalni avstrijski udobnosti in urejenosti daje pridih italijanske sproščenosti.

V letošnji smučarski sezoni, ki bo trajala do 17. aprila 2017, so pripravili številne novosti, med katerimi so nove zasneževalne naprave (zdaj imajo 350 snežnih topov), asfaltirano parkirišče za avtobuse in za invalidne osebe pri žičnici Millennium-Express ter novi najsodobnejši smučarski depo na dolinski postaji Millennium-Express, ki vsem smučarjem v Mokrinah/Nassfeldu prihrani odvoz smučarske opreme zvečer in ponovni prevoz na smučišče naslednje jutro.

V Mokrinah/Nassfeldu je 110 kilometrov urejenih smučarskih prog s prelestnimi alpskimi panoramami. | Foto: V Mokrinah/Nassfeldu je 110 kilometrov urejenih smučarskih prog s prelestnimi alpskimi panoramami.

Uživanje za vse!

Na progah Mokrin/Nassfelda se doživetja vrstijo tudi brez smuči. Ob progah je kar 25 smučarskih koč in restavracij, ki so pripravljene tudi za posmučarske zabave (après ski). V Mokrinah/Nassfeldu je tudi največja sončna terasa v Alpah.

Poleg smučanja so Mokrine/Nassfeld tako podnevi kot tudi, ko se stemni, idealna izbira za sankanje, tek na smučeh, turno smuko, krpljanje in … Pustite se presenetiti!

Za namig naj omenimo kulinarične posebnosti in pestro ponudbo wellnessa, a seznama s tem nismo končali. Vse, kar središče Mokrine/Nassfeld ponuja, je pisano na kožo prav vsem: starim, mladim, posameznikom, družinam, smučarskim začetnikom ali izkušenim smučarjem – skratka vsem, ki želijo uživati na smučišču in ob njem.

Ne spreglejte