Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
10.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Družba Hit

Natisni članek

družba Hit igralništvo Štajerska advertorial

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 10.45

2 meseca, 1 teden

Dame in gospodje: letošnji šampion, dizajnerski hotel z zgodbo

Vsebino omogoča Družba Hit

Ena največjih turističnih investicij v Sloveniji je tik pred koncem leta že odprla vrata prvim gostom. Dizajnerski hotel Mond v Šentilju bo vabil s prvovrstno vinsko zgodbo, ki jo bo spletal z lokalnimi vinarji – domačimi in čezmejnimi, avstrijskimi.

VIDEO:

Družba Hit, ki je v gradnjo hotela investirala 4,8 milijona evrov, bo z novo pridobitvijo še okrepila strateški pomen, ki ga imata igralniško-zabaviščni center Mond in center Korona v Kranjski Gori. Ta dva centra namreč za družbo Hit, ki je investicijo v hotel Mond izpeljala povsem brez pomoči države, predstavljata vstopno točko za avstrijski trg.

Silvestrovanje v Mondu

Letošnja zadnja noč se hitro približuje. Si želite ta večer zabave, plesa, dobre družbe in malo adrenalina ob izzivanju sreče? Mondovci vas pričakujejo s pestrim zabavnim programom.

Lokacija

Hotel Mond se nahaja v Šentilju, le streljaj od avstrijsko-slovenske meje, z lastnim izvozom z avtoceste. V neposredni bližini je Maribor, Gradec pa je od Monda oddaljen dobre pol ure vožnje.

Nov dizajnerski pristan za vse ljubitelje štajerskih vinskih zgodb

Fotogalerija
1 / 19

Hotel mehkih okroglih linij, ki se spogleduje z oblinami vinorodnih gričev v okolici, je delo slovenskega arhitekturnega biroja Omnia Arhing in gradbenega podjetja Pomgrad.

V izredno hitrem času jim je uspelo ustvariti moderno, atraktivno in dinamično krožno formo, ki s svojo impozantnostjo opozarja nase in vabi vse, da svoj obisk igralnice podaljšajo čez noč. Gostom brez igralniške žilice pa obljublja nepozabno vinsko-kulinarično doživetje, začinjeno z vrhunskimi wellness storitvami in najvišjim nadstandardom namestitve.

Prav široka ponudba vrhunskih vin lokalnih vinogradnikov iz Slovenskih goric in z avstrijske vinske ceste je rdeča nit hotela, ki se ponaša s štirimi zvezdicami superior.

Prvi gostje že preizkusili udobje in vrhunsko ponudbo hotela Mond

hotel Mond Šentilj | Foto: Hit Foto: Hit

Hotel Mond na 3.155 kvadratnih metrih skupnih bruto površin ponuja namestitvene kapacitete za 80 gostov. V hotelu je na voljo 35 sob, pet apartmajev, vinski bar, hotelska restavracija z letno teraso, sprostitveni center s savnami, masažnima bazenoma, sončno teraso, za razvajanje pa so na voljo masažne kabine za prhanje. Ponujajo tudi prireditveno dvorano s 120 sedeži za poslovne in družabne dogodke.

Sobe in apartmaja so opremljeni z različnimi detajli vinskega sveta, devet med njimi pa je posebej personaliziranih s podpisom slovenskih in avstrijskih vinskih hiš. Hotel je načrtovan in zgrajen v nizkoenergijskem standardu (A2), je izredno dobro zvočno in toplotno izoliran ter kakovostno zastekljen.

hotel Mond Šentilj | Foto: Hit Foto: Hit

"Naš prvi hotelski gost je bil naš stalni igralniški gost iz Gradca. Skupina kitajskih gostov z Dunaja pa je že najela celotno četrto nadstropje z dvema predsedniškima apartmajema in wellness centrom za dve noči," nam je ob odprtju zaupal Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond.

S hotelom načrtujejo pridobiti dodatnih 18 tisoč obiskov igralnice in okoli 2,5 milijona evrov skupnih prihodkov centra letno. Prav odlično poslovanje tega centra je omogočilo gradnjo hotela, ki je bil zgrajen v načrtovanih devetih mesecih.

hotel Mond Šentilj | Foto: Hit Foto: Hit Sladoled iz vina in dobrodošlica z osebnim povabilom vinarja

Posebnosti hotela Mond, ki gostom ponuja edinstvena vinska doživetja, gostoljubje in udobje v osrčju štajerskih vinskih poti:

- tematske vinske sobe devetih vinskih hiš (pet slovenskih, štiri avstrijske) s predstavitvijo in osebnim povabilom vinarja na degustacijo in spoznavanje vinskega okoliša,

-  zdrava dobrodošlica s praženimi bučnimi semeni in VIP sprejem s sušenim in svežim sadjem, brezplačna osvežitev z brezalkoholnimi pijačami v mini-baru sob, kopalniška kozmetika je osnovana na grozdnih esencah,

- sobe so opremljene z naravnimi materiali in motivi vinskega sveta, posteljnina je iz maceriranega bombaža,

- posebna razvajanja v centru dobrega počutja: obloge telesa iz grozdja in grozdnih pešk, maske iz grozdja, masaže z oljem iz grozdnih pečk,

- v vinskem baru bodo potekali dvoboji - degustacije avstrijskih in slovenskih vin,

- hišno belo (zvrst tipičnih sort laški rizling, šipon in muškat otonel)  in rdeče vino (zvrst zweigeld in modra frankinja) ter hišna penina,

- novost: sladoled iz vina,

- vrhunska kulinarična ponudba v restavracijah in zdravi zajtrki s številnimi lokalnimi pridelki, med katerimi je tudi marmelada iz grozdja jurka, domači med, grozdni sok (dobavitelj je lokalna zadruga Dobrote, ki združuje pridelovalce in predelovalce hrane v občini Šentilj).

 

Družba Hit kot pomemben igralec na slovenskem turističnem parketu

štajerska slovenske gorice | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Poslovni kazalniki igralniško-zabaviščega centra Mond, ki so v preteklih dveh letih presegli vse napovedi, tudi letos kažejo rekordne vrednosti. Prve ocene poslovanja za obdobje od januarja do novembra 2016 potrjujejo nadaljnjo rast bruto realizacije iger na srečo (+15 odstotkov glede na isto obdobje lani) ter povečan obisk gostov (+15 odstotkov glede na isto obdobje lani).

S Hitovimi poslovnimi rezultati je zadovoljen tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je prepričan, da bo družba Hit tudi v prihodnjem strateškem obdobju prispevala k rasti dodane vrednosti slovenskega turizma. Ta letos beleži rekordne dosežke, saj smo v Sloveniji lani presegli mejo deset milijonov nočitev in ustvarili 2,3 milijarde evrov iz naslova izvoza potovanj. Tudi letos se pozitivni trend rasti domačih in tujih gostov nadaljuje, saj smo do konca oktobra zabeležili za 9 odstotkov več turistov in 7 odstotkov več prenočitev kot v istem obdobju lani.

Priljubljeno središče za zabave

Hitov igralniško-zabaviščni center Mond se je na širšem Štajerskem uveljavil kot priljubljeno središče zabavnega dogajanja. Ob igrah na srečo se na koledarju dogodkov redno vrstijo koncerti, plesni in zabavni večeri, nagradna žrebanja ter vrhunska kulinarična doživetja. V Mondovi igralnici je 408 najsodobnejših igralnih avtomatov, od tega 23 v zunanji igralnici (kjer lahko gostje ob igri tudi kadijo), 27 igralnih miz, soba za poker, v prireditvenem prostoru Cabaret pa je prostora za 300 sedežev ali 700 stojišč.

 

Ne spreglejte