Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Torek,
23. 8. 2016,
19.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

hotel spanje Švica Siol z vami na dopustu Na dopustu

Torek, 23. 8. 2016, 19.11

6 let, 6 mesecev

Bi si privoščili noč v hotelu pod milim nebom v Alpah?

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Minimalističen hotel brez "balasta" z vidika oblikovanja in udobja je koncept hotela Null Stern Hotel.

Hotel Null Stern Hotel konceptualnih umetnikov Franka in Patrika Rikina ter njunega poslovnega partnerja Daniela Charbonnnierja, ki je nastal leta 2008 in deloval dve leti, je bil ob svojem odprtju prava senzacija z resničnimi turističnimi razsežnostmi. Zasnovan je bil sicer kot umetniški projekt za festival Art Safiental, a so ga kmalu spremenili v storitveni in izkustveni kraj.  

Po šestih letih nedelovanja so hotel brez zvezdic ali, kot pravi njegov slogan, hotel, v katerem ste edina zvezda, to poletje ponovno odprli. Stoji na 1.100 kilometrih višine v švicarskih Alpah, na jugovzhodu države v kantonu Graubünden.

Null Stern Hotel je leta 2008 nastal kot umetniški projekt za festival Art Safiental, a so ga  kmalu spremenili v storitveni in izkustveni kraj. Najprej je bil odprt do leta 2010, letošnje poletje pa sta ga njegova snovalca, konceptualna umetnika Frank in Patrik Rikin, s poslovnim partnerjem Danielom Charbonnnierjem spet odprla. | Foto: Null Stern Hotel je leta 2008 nastal kot umetniški projekt za festival Art Safiental, a so ga kmalu spremenili v storitveni in izkustveni kraj. Najprej je bil odprt do leta 2010, letošnje poletje pa sta ga njegova snovalca, konceptualna umetnika Frank in Patrik Rikin, s poslovnim partnerjem Danielom Charbonnnierjem spet odprla.

Hotel brez pretiravanj

V hotelu sredi gorovja ni pretiravanj, vsaj ne z vidika njegovega udobja ter zagotavljanja zavetja in ustvarjanja vzdušja z grajenim okoljem. Je pa zato dobesedno in resno vzeto njegovo izhodišče: minimum, in to v vseh pogledih. To je povod za nastanek te zdaj turistične ponudbe, ki se neposredno vpenja v naravno okolje.

Pod milim nebom, brez strehe, oken in vrat je tako v zakonski postelji mogoče prenočiti v švicarskih hribih. Ob tem goste pričaka košara z dobrodošlico, zjutraj pa jim v posteljo zajtrk prinese postrešček. Kopalnica je odmaknjena deset minut od postelje na prostem.  

Spanje v gorovju pod milim nebom je mogoče v poletni sezoni. | Foto: Spanje v gorovju pod milim nebom je mogoče v poletni sezoni.

Spanje v gorovju

Da je spanje na prostem, kjer je v imenu nemotene izkušnje naravnega okolja vse preostalo za šalo in hkrati povsem zares postavljeno v drugi plan, uspešnica tudi ob svoji ponovitvi, pričajo rezervacije. Za to sezono, ki traja do konca avgusta, je namreč v hotelu že vse polno. Sprejemajo pa že rezervacije za prihodnje poletje. V primeru slabega vremena sprejemajo tudi preklice. Prenočitev stane 220 evrov.

Postelje na švicarskem podeželju

Trojica, ki je zakrivila spanje pod zvezdami, si v sodelovanju z okoliškimi turističnimi organizacijami želi podobne ponudbe tudi drugod po švicarskem podeželju.

Ne spreglejte