Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 5. 2023,
16.23

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

turisti ograja Hallstatt Avstrija

Petek, 26. 5. 2023, 16.23

10 mesecev, 3 tedne

Avstrijci s postavitvijo lesenega zidu odvračajo turiste #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Hallstatt, Avstrija | Zaradi velikega navala turistov na enem mestu se je župan Hallstatta odločil postaviti lesen zid, s katerim je želel preprečiti fotografiranje. | Foto Profimedia

Zaradi velikega navala turistov na enem mestu se je župan Hallstatta odločil postaviti lesen zid, s katerim je želel preprečiti fotografiranje.

Foto: Profimedia

Župan idiličnega avstrijskega kraja Hallstatt, ki naj bi navdihnil ustvarjalce Disneyjevega animiranega filma Ledeno kraljestvo, se je zaradi ogromnega navala turistov odločil postaviti lesen zid, s katerim želi preprečiti fotografiranje destinacije in s tem povezano gnečo.

Kot je župan Alexander Scheutz povedal za avstrijske medije, prebivalci tega kraja želijo, da jih turisti pustijo pri miru. 

Zaradi burnega odziva na družbenih omrežjih so zid že odstranili

Kraj namreč letno obišče več kot milijon turistov, ki se želijo fotografirati s slavnim razgledom. Zaradi velikega navala turistov na enem mestu se je župan odločil postaviti lesen zid, s katerim je želel preprečiti fotografiranje.

Zaradi burnega odziva na družbenih omrežjih so zid sicer že odstranili, je pa župan povedal, da želi zdaj postaviti transparent in turiste opozoriti, da v kraju živijo ljudje, ki jih gneča in nastali hrup močno motita. Že pred časom so sicer uvedli omejitve števila avtobusov in avtomobilov, ki lahko dnevno vstopijo v mesto.

Hallstatt naj bi s svojim idiličnim videzom navdihnil ustvarjalce priljubljenega Disneyjevega animiranega filma Ledeno kraljestvo. | Foto: Shutterstock Hallstatt naj bi s svojim idiličnim videzom navdihnil ustvarjalce priljubljenega Disneyjevega animiranega filma Ledeno kraljestvo. Foto: Shutterstock

Na Kitajskem zgradili repliko tega kraja

Kraj Hallstatt je sicer na Unescovem seznamu svetovne dediščine, priljubljen pa je predvsem med turisti iz vzhodne in jugovzhodne Azije. Leta 2006 so ga namreč predstavili v eni izmed korejskih televizijskih oddaj, v mestu Huizhou na Kitajskem pa so leta 2011 zgradili celo repliko mesta.

Destinacija naj bi bila tudi navdih za izmišljeno vas Arendelle v priljubljenem Disneyjevem animiranem filmu Ledeno kraljestvo. 

Preberite tudi:

eprima test
Avtomoto Prihaja poletje in Hrvati bodo za turiste pošteno navili cene
Novice V izolskem hotelu ni nihče opazil, da je v morje izteklo 30 tisoč litrov nafte #video
Vročina poletje kopalke
Trendi V tem priljubljenem letovišču vas bo sprehod v kopalkah stal 200 evrov
Portofino
Trendi V tem italijanskem mestu boste za selfi odšteli 270 evrov
Ne spreglejte