Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2016,
9.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Avstrija Štajerska Koroška turizem

Četrtek, 15. 9. 2016, 9.28

6 let, 6 mesecev

Avstrija – dežela presežnikov

Oglasno sporočilo

Avstrija je dežela naravnih lepot, bogate kulturne dediščine, kulinaričnih dobrot in prijaznih gostiteljev. Je dežela, ki nudi nešteto možnosti za aktiven oddih in razvajanje skozi vse leto.

Toda, ali ste vedeli, da je Avstrija tudi ena vodilnih evropskih kongresnih destinacij in da se tudi slovenski organizatorji dogodkov vedno pogosteje odločijo za skok čez mejo? V nadaljevanju smo za vas zbrali nekaj najboljših ponudnikov kongresnih kapacitet, ki navdušujejo goste z vseh koncev sveta. Če bi se želeli osebno srečati z njimi, imate odlično priložnost za to 28. septembra na Ljubljanskem gradu, kjer bo potekala prireditev Avstrija vabi! Dogodek je brezplačen, prijavite se lahko prek e-naslova ljubljana@advantageaustria.org

Koroška

Že tik za mejo se nahaja Koroška, ki nudi odlične kapacitete za uspešne in ekskluzivne dogodke vseh vrst. Ob čudovitem kanalu Lend, nedaleč stran od vzhodnega obrežja Vrbskega jezera, leži Seepark Hotel, ki poslovno-dopustniško ponudbo povezuje na edinstven, nadvse fascinanten način in simbolizira nov duh časa.

MP Seepark Hotel GmbH | Foto: MP Seepark Hotel GmbH

Neposredno ob Vrbskem jezeru se nahaja Parkhotel Pörtschach, ki ne zagotavlja le prijetnih prireditvenih prostorov za vse vrste dogodkov, temveč nudi tudi odlične možnosti, da vaše dogodke povežete s sprostitvijo, športnimi in prostočasnimi aktivnostmi, wellnessom in odlično kulinariko.

MICE & more Wörthersee deluje kot brezplačen storitveni center za podjetja, ki razmišljajo o organizaciji dogodkov v regiji ob Vrbskem jezeru. MICE & more Wörthersee pomaga najti pravo lokacijo in ustrezen spremljevalni program. Med njihove partnerje spadajo hoteli, kongresni centri, igrišča za golf in druge prireditvene lokacije.

Kongresni urad regije Beljak je vaš kompetentni partner za dogodke v mestu in regiji Beljak. Poseben čar regije, visoka raven storitev, širok izbor najboljših hotelov in gastronomskih obratov ter individualno oblikovani spremljevalni programi so razlog, da je Beljak že vrsto let ena najbolj priljubljenih prireditvenih destinacij.

Med beljaškimi ponudniki izstopa Congress Center Villach – največji konferenčni center na avstrijskem Koroškem ter eden najbolj inovativnih in privlačnih v vsej Avstriji. Prireditveni center je neposredno povezan s hotelom Holiday Inn Villach, oba pa stavita na filozofijo "YOU GET MORE".

Tourismus Region Klagenfurt am Wörthersee GmbH je združenje koroške deželne prestolnice Celovec in njenih tržnih občin. Celovec navdušuje z bogato zgodovino, živahnim mestnim utripom, odličnimi prireditvami in številnimi znamenitostmi. Nudi optimalno turistično infrastrukturo, letališče, sejmišče, bogato hotelsko ponudbo in številna kongresna prizorišča. Po drugi strani pa boste v okoliških tržnih občinah našli še neokrnjeno naravo, skrite kotičke in idilične kraje, daleč stran od masovnega turizma.

Carinthia Convention, marketinška platforma za kongresni turizem na avstrijskem Koroškem, nudi mrežo s 47 profesionalnimi kongresno-konferenčnimi ponudniki ter obsežne brezplačne informacije, svetovanje in druge storitve v zvezi z izbiro ustrezne prireditvene lokacije ter nastanitve.

Vsem, ki iščejo nekaj zanimivega, posebnega, še neodkritega, priporočamo Naturel Hotels & Resorts. Ponudnik nudi prijetno, a obenem ekskluzivno hotelsko vasico ter odlične pogoje za teambuilding in raznorazne aktivnosti v naravi. Konferenčni prostori se nahajajo v prijetnem, idiličnem naravnem okolju, stran od mestnega vrveža, kar udeležencem dogodkov zagotavlja večjo osredotočenost ter prijetno počutje.

Neposredno ob smučišču Mokrine najdemo Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia, ki se ponaša s sodobno arhitekturo, ekskluzivnim dizajnom, centrom dobrega počutja na 2.400 kvadratnih metrh, vodnim svetom Acquapura SPA ter visokokakovostno opremljenim kongresnim in konferenčnim centrom Carinzia Conference Center.

Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia Betriebs GmbH | Foto: Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia Betriebs GmbH

Štajerska

Poglejmo zdaj na drug konec dežele, na Štajersko. Kdor ne pozna Rogner Bad Blumau, zamuja nekaj edinstvenega. Leta 1997 je avstrijski umetnik, slikar in arhitekt Friedensreich Hundertwasser skupaj z vizionarjem Robertom Rognerjem v avstrijski vzhodnoštajerski termalni regiji ustvaril zatočišče, kjer se narava in arhitektura zlivata v kreativno živo umetnino. Zaznamujejo jo nežne, valovite oblike in pravljično pisane hiše. Gre za prireditveno lokacijo, ki zrcali spoštljiv, simbiotičen odnos do narave – povsem v skladu s Hundertwasserjem in njegovo filozofijo o življenju v sožitju z naravo.

Rogner Bad Blumau – Spa Therme Blumau Betriebs GmbH | Foto: Rogner Bad Blumau – Spa Therme Blumau Betriebs GmbH

V bližini Lipnice, tik ob slovenski meji, leži grad Seggau, ki je veliko več kot le običajen grad. Je odlična prireditvena lokacija. Je hotel, ki navdušuje. Leži na vzpetini, od koder se odpira očarljiv pogled proti Lipnici ter pokrajini ob Muri. Poleg seminarjev in kongresov redno gosti tudi poroke in druge družabne dogodke ter nudi vodene oglede po gradu, degustacije vina in organizirane izlete po čudoviti avstrijski Štajerski.

Solnograška

Za mesto presežnikov velja Salzburg. Velik ugled uživa po zaslugi veličastne arhitekture, čudovite okoliške pokrajine ter svetovno znanih kulturnih prireditev in festivalov, ki se vrstijo skozi celo leto. Salzburg Congress spada med najboljše evropske prireditvene lokacije za mednarodne medicinske in znanstvene kongrese. Hoteli s skupaj 1.200 ležišči v neposredni bližini prireditvenega centra, odlične železniške in letalske povezave ter angažirana in izkušena ekipa pa so zagotovilo za uspeh vsakega dogodka.

Za vse, ki iščete prireditvene lokacije s posebnim čarom, zgodovinskim pridihom in idilično okolico, je pravi naslov ponudnik Salzburger Burgen & Schlösser. Kot razkriva že njegovo ime, združuje najlepše gradove ter dvorce v Salzburgu in njegovi neposredni okolici – grad Hohensalzburg, grad Hohenwerfen, salzburško rezidenčno palačo ter druge. Ustvarite dogodke, ki jih obiskovalci ne pozabijo tako kmalu!

Sredi očarljivega salzburškega visokogorskega sveta leži vrhunski hotel Alpina Family, Spa & Sporthotel****S. Pozimi boste od tu zlahka dosegli odlična smučišča, poleti pa nudi idealno izhodišče za pohode, kolesarske ture in golf. Prireditveni center alpin.arena.alpendorf je v preteklosti že gostil raznolike športne in konferenčne dogodke, poroke ter prodajne sejme.

Alpina Wellness & Sporthotel Familie Schwarz GmbH & Co KG | Foto: Alpina Wellness & Sporthotel Familie Schwarz GmbH & Co KG

Želite še več?

In najboljše za konec: Mondial nudi obsežno ponudbo z več kot 750 hoteli vseh kategorij, ki so primerni tako za zimske, poletne in sprostitvene počitnice kot tudi za vse vrste dogodkov.

Kongresni turizem v Avstriji cveti

Leta 2015 je v Avstriji glede na aktualno statistiko potekalo 18.172 kongresov, srečanj in seminarjev, katerih se je udeležilo okrog 1,4 milijona ljudi, ki so ustvarili 3,1 milijone nočitev. Želite izvedeti več o tem in se srečati s predstavniki avstrijskih hotelov, kongresnih centrov ter z drugimi ponudniki? Si želite dodatnega znanja, praktičnih izkušenj in novih idej ali pa le skupnega druženja ob odličnih dobrotah avstrijske kuhinje? Pridružite se nam v sredo, 28. septembra 2016, na Ljubljanskem gradu in si priskrbite posebne komercialne pogoje iz prve roke! Več na www.advantageaustria.org/si.

Ne spreglejte