Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
11.50

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Goodyear

Natisni članek

advertorial goodyear

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 11.50

2 meseca, 3 tedne

20 idej za 20 nepozabnih poti

Vsebino omogoča Goodyear
Goodyear | Zoisova učna pot Predoslje

Zoisova učna pot Predoslje

Vam zmanjkuje idej za slikovito odkrivanje najlepših kotičkov Slovenije? Predstavljamo vam 20 nepozabnih poti, ki so namenjene tako ljubiteljem aktivnega preživljanja prostega časa kot tistim, ki želijo malo pobliže spoznati kulturno dediščino naših krajev.

Podjetje Goodyear Slovenija je želelo ob 20-letnici delovanja pripraviti poseben projekt, s katerim bi se lahko zahvalili tako svojim zaposlenim kot širši lokalni skupnosti.

Svojo filozofijo in skrb za uspešno vsestransko pot vseh Slovencev so strnili v edinstven projekt, ki so ga poimenovali Goodyearovih 20 poti. Gre za pravo zakladnico dvajsetih tekaških, kolesarskih, pohodniških in izobraževalnih poti v kranjski regiji. Poti so mnogim že poznane, drugim pa bodo dale povsem novo izkušnjo in navdih za spoznavanje kranjske regije.

Pri izboru poti so sodelovali tudi v Mestni občini Kranj ter Zavodu za turizem in kulturo Kranj. Vsaka pot simbolično predstavlja eno uspešno poslovno leto Goodyeara, obenem pa omogoča izkušnjo Goodyeara, njegove identitete in vrednot, ki ga odlikujejo.

Pot Jeprškega učitelja. | Foto: Pot Jeprškega učitelja.

Spoznajte Goodyearovih 20:

  • Kolesarske poti: Tatinčeva pot, Rokovnjaška pot, Krog pod Storžičem, posamezne kolesarske poti pod Storžičem, Planica nad Kranjem.
  • Tekaške poti: Krajinski park Udin Boršt, Savski drevored, Kranj–Hrastje–Voklo–Voglje–Vodice–Kranj, Kranj–Predoslje–Brdo–Preddvor–Ilovka–Rupa–Kranj, Kranj–Labore–Trata–Škofja Loka.
  • Pohodniške poti: Jamnik, Pot po Mamutovi deželi, Pot Jeprškega učitelja, Pot treh zvonov, Nemilje–Jamnik.
  • Kulturne in izobraževalne poti: Kanjon Kokre, Sprehajalno-učna pot Trstenik, Pot pod Storžičem, Učna pot Rovnik–slap Šum, Zoisova pot (Predoslje), Prešernova pot.

Izberite svojo najljubšo jesensko destinacijo, pokukajte na zemljevid, kjer so podrobno opisane vse poti, in jih hkrati spremljajte tudi strani FB Goodyear Slovenija na Facebooku. Nedvomno boste to jesen spoznali še malo drugačno plat naše male Slovenije, ki se v tem letnem času odene v prav poseben plašč in pričara pravo pravljično vzdušje.

Pošljite utrinke svoje poti in sodelujte v nagradni igri

Blogerka Nina potuje in ekipa Kam z mulcem sta se že odpravili na lepše in že od poletja odkrivata lepote vseh 20 poti. Spremljajte njihovo raziskovanje na spletnih straneh www.nina-potuje.com in www.kamzmulcem.si ter na njihovih FB-profilih.

Kam vas bodo vodile vaše poti, pa delite z nami: objavite svoje fotoutrinke in jih s ključnikom #Goodyear20poti objavite na svojem profilu na Facebooku ali Instagramu.

Od 15. septembra in vse tja do 25.10.2018 pa lahko na spletni strani  www.goodyear20poti.si sodelujete v nagradni igri in se potegujete za prav posebne nagrade:

1. NAGRADA: 5-krat komplet pnevmatik Goodyear za osebno vozilo.

2. NAGRADA: 10-krat pohodne palice Terra Nova Trail Lite.

3. NAGRADA: 20-krat darilni bon za športno trgovino Oblak Active Wear.

4. NAGRADA: 30-krat Chilly's trendovska steklenica.

5. NAGRADA: 40-krat čelna svetlika Black Diamond.

Začnite z odkrivanjem vseh 20 poti, do 25.10. je ravno dovolj časa za slikovita jesenska potepanja.

Savski drevored | Foto: Savski drevored

Spodbujanje razvoja, napredka, inovativnosti, sodelovanja in povezovanja, ekipnega duha ter pozitivnega odnosa do zdravega življenja

Goodyear v Kranju danes zaposluje okoli 1.400 ljudi. Nekateri med njimi so se podjetju pridružili, še preden je takratno Savo kupila mednarodna korporacija Goodyear in danes predstavljajo stik s tradicijo ter tesno povezavo z lokalnim okoljem, njegovo kulturo in zgodovino. Večji del zaposlenih prihaja iz gorenjske regije, zato se v Goodyearu še posebej zavedajo svoje pomembne vloge, ki jo z različnimi spodbudami lahko imajo in želijo imeti.

"Zadovoljstvo zaposlenih ter spodbudno delovno okolje, skupaj s krepitvijo sodelovanja z lokalno skupnostjo in družbo kot celoto, nam je zelo pomembno, zato z zaposlenimi in skupnostjo izvajamo vrsto dodatnih aktivnosti. S programom Boljša prihodnost spodbujamo prostovoljske projekte, kjer so v pomoči skupnosti gonilna sila naši zaposleni, program GoodLife se osredotoča na zdrav življenjski slog zaposlenih, zadovoljni smo tudi z našo dolgoletno okoljsko kampanjo Pozor(ni)! za okolje, katere navdih so bili z vzornim ločevanjem odpadkov ravno naši zaposleni in ki smo jo v lanskem letu uspešno sklenili," je pojasnila Simona Dijak, vodja komunikacij. "Zato nam je bilo tudi v jubilejnem letu zelo pomembno ustvariti nekaj, kar bo pustilo pozitivne sledi v našem okolju, kar bo spodbuda in odraz našega razvoja hkrati," je dodala.

Ne spreglejte