Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2016,
12.48

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Žito

Natisni članek

Maestro Žito Zlato polje Okus po dobrem advertorial

Torek, 13. 12. 2016, 12.48

2 meseca

Ideja za kosilo: nora kombinacija, ki navduši tudi sosede

Vsebino omogoča Žito
Žito, Okus po dobrem | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kaj ko bi ta konec tedna v kuhinji pričarali čisto posebno vzdušje, v katerega boste primešali malo Azije s sestavinami, ki jih sicer uporabljamo povsem drugače? Kaj ko bi tokrat glavno vlogo prevzeli jušni rezanci?

Rezanci že dolgo niso samo za v nedeljsko govejo juho. Uporabljamo jih lahko tako pri glavnih jedeh kot pri sestavljanju malo drugačnih sladic. Prav Jani Jugovic je mojster mešanja različnih okusov in tudi tokrat ni razočaral.

Glavna zvezda tokratnega jedilnika so novi pririni polnozrnati jušni rezanci Zlato polje, ki jih je v svojem receptu poslal na slikovito pot v Azijo.

Tajski pridih glavne jedi je nekoliko omilil z zelo aromatičnim božičnim suflejem, v kulinarično uverturo pa je spojil lososa s proseno kašo, skuto in bučkami. Nenavadna kombinacija, ki obljublja veliko različnih doživetij, predvsem za vaše brbončice. Sosedje bodo več kot navdušeni, če jih boste pogostili s takšnim jedilnikom.

Zlato polje | Foto: Janijev novi adut v kuhinji: pirini polnozrnati jušni rezanci

Njegovi želji po kulinaričnem eksperimentiranju zelo dobro sledi Zlato polje, kjer so pripravili dve zelo iskani novosti: pirine polnozrnate jušne rezance in pirine polnozrnate zvezdice.

Okusni, polnovredni in vsestranski – rezanci in zvezdice bodo popestrili vašo vsakdanjo kuho. Narejeni so iz stoodstotnega polnozrnatega pirinega zdroba, zato bodo vašim specialitetam dodali posebnost, ki se ji ne boste mogli upreti.

 


Predjed: bučkine rolice

Bučkine rolice | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Sestavine:

1 bučka

100 g pasirane skute

50 g prosene kaše Zlato polje

50 g dimljenega lososa

nekaj kaper

ščep timijana Maestro

sol

poper Maestro

Priprava:

Bučke narežemo na tanke rezine, pomagamo si z lupilcem za krompir. Posolimo in pustimo stati 15 minut. Proseno kašo skuhamo, precedimo in ohladimo. Kašo zmešamo z nasekljanim lososom, skuto in začimbami. Na vsako bučkino rezino položimo žličko nadeva in jo zvijemo v rolico. Ponovimo s preostalimi bučkinimi rezinami in postrežemo.


 | Foto: Pirini jušni rezanci po tajsko

Sestavine:

400 g polnozrnatih pirinih jušnih rezancev Zlato polje

100 g repkov gamberov

100 g piščančjega fileja

50 g praženi mletih arašidov

korenje

3 mlade čebule

10 g sojinih kalčkov

1 limeta

2 dl sojine omake

jušna žlica ostrigine omake

arašidovo olje

sol

poper Maestro

 

Priprava:

Korenje zrežemo na tanke trakce, čebulo na kolobarčke, piščanca pa na male kocke. V vroči ponvi na arašidovem olju popečemo piščanca do zlatorjave barve, dodamo repke rakcev, zelenjavo in skuhane pirine rezance. Premešamo ter zalijemo s sojino in ostrigino omako. Premešamo in odstavimo. Vmešamo še sojine kalčke in zalijemo s sokom limete.


Čokoladni sufle | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Božični sufle

Sestavine:

225 g temne čokolade Gorenjka 70 %

60 g masla

čajna žlička kakava

4 jajca

60 g sladkorja

30 g koruznega škroba Gussnel Dolcela

1 čajna žlička cimeta Maestro

1 ščep pimenta Maestro

Priprava:

Čokolado, maslo, kakav in začimbe skupaj stopimo ter pokrijemo s folijo. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepemo in dodamo gustin. Nato umešamo sneg, ki smo ga stepli iz beljakov, in na koncu še stopljeno čokolado. Premešamo. Modelčke napolnimo in pečemo osem minut na 200 stopinjah Celzija (ventilator). Postrežemo s sladoledom ali stepeno smetano.

Ne spreglejte