Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
12.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Natisni članek

počitnice Nazaj v šolo

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 12.01

6 let, 6 mesecev

Šolske počitnice v šolskem letu 2016/2017

Že zdaj načrtujete dopust v prihodnjem šolskem letu? Za vas smo preverili šolski koledar.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

varno na poti počitnice poletje avtomobil družina | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Včasih so kmečka opravila in zakonitosti narave krojile šolski urnik in koledar, danes je šolski koledar tisti, ki nam narekuje ritem življenja in kroji organizacijo prostih dni. Da boste lažje načrtovali dopust v prihodnjem šolskem letu, smo preverili, kdaj so na urniku počitnice, ki nekoliko razbijejo šolski tempo.

Šolsko leto 2016/2017 se začenja v četrtek, 1. septembra 2016, kar pomeni, da učence in dijake v prvem šolskem tednu čakata samo dva dneva v šolskih klopeh.
 

 

 

 

V novem šolskem letu bodo za šolarje kot vedno prve jesenske počitnice. Prosti bodo od ponedeljka (dan prej, na nedeljo, 31. oktobra, praznujemo dan reformacije, ki je dela prost dan) do petka, 4. novembra. To pomeni, da bo tudi praznik ob dnevu mrtvih v sklopu t. i. krompirjevih počitnic.

Prve počitnice v novem šolskem letu so na koledarju že 31. oktobra 2016. | Foto: Thinkstock Prve počitnice v novem šolskem letu so na koledarju že 31. oktobra 2016. Foto: Thinkstock

Naslednja priložnost za oddih bodo božične počitnice. Te bodo na urniku od ponedeljka, 26. decembra, do petka, 30. decembra. Božič letos pade na nedeljo, enako velja za 1. januar 2017. Dan državnosti in enotnosti, ki se ga spominjamo 26. decembra, spada v sklop počitniških dni.

Petdnevne zimske počitnice bodo za učence iz območja 1 (sem spadajo učenci iz območja JV Slovenije z izjemami) na koledarju od 20. do 24. februarja 2017, za učence iz območja 2 (učenci iz območij Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in zasavske statistične regije in občin v JV Sloveniji: Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel) pa od 27. februarja do 3. marca 2017.

Prvomajske počitnice bodo v prihodnjem šolskem letu vključno s koncem tedna trajale šest dni. | Foto: Thinkstock Prvomajske počitnice bodo v prihodnjem šolskem letu vključno s koncem tedna trajale šest dni. Foto: Thinkstock

Prvomajske počitnice bodo prihodnje leto dolge šest dni. Trajale bodo od četrtka, 27. aprila (dan upora proti okupatorju), do torka, 2. maja 2017 (1. in 2. maja je v Sloveniji praznik dan dela, zato sta ta dva dneva dela prosta).

Dva prosta dneva bodo šolarji in starši, če niso zaposleni v dejavnostih, ki delajo vsak dan ne glede na praznike in konce tedna, uživali v sredo, 8. 2. 2017, ko v Sloveniji praznujemo Prešernov dan, in na velikonočni ponedeljek, ki ga bomo prihodnje leto obeležili 17. aprila 2017.

Poletne počitnice se bodo začele v ponedeljek, 26. junija (dan državnosti, ki je dela prost dan in se ga spomnimo 25. junija, prihodnje leto pade na nedeljo) in bodo trajale do srede, 31. avgusta.

Ne spreglejte