Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
14.55

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča DZS

Foto: Thinkstock

Natisni članek

šolske potrebščine Nazaj v šolo šola DZS advertorial

Četrtek, 17. 8. 2017, 14.55

2 meseca

Zakaj je avgusta številka pet tako pomembna?

Vsebino omogoča DZS

Foto: Thinkstock

Ne zaradi morebitnih novih petic v novem šolskem letu, ampak predvsem zaradi petih dni, ki bodo močno zaznamovali novo dogajanje v šoli.

poletje | Foto:

Zadnji dnevi pred novim šolskim letom so prežeti z različnimi občutki, tudi s strahovi in težkimi pričakovanji. Da bi bil septembrski vstop v šolo čim bolj sproščen in brezskrben, smo za vas pripravili kratek vodič, katerega glavna rdeča nit je petica.

#Pet filmov za boljše šolsko razpoloženje

Kaj pravite na pravi predšolski filmski maraton, ki bo tako starše kot otroke pripravil na prvi šolski zvonec? Seveda s kančkom mladostniške razigranosti. Spodaj je seznam filmov, ki vam bo pri tem nedvomno najbolje pomagal.

1 – Gremo mi po svoje

2 – Briljantina

3 – Poletje v školjki

4 – Srednješolski muzikal (High School Musical)

5 – Še enkrat 17

Branje, družina | Foto: #Pet kratkočasnih dejavnosti, ki jih lahko nadaljujete skozi šolsko leto

Novo šolsko leto, nove kratkočasne navade – ne samo televizija ali najboljša objava prek Sanpchata. Kaj če bi letošnje šolsko leto začinili s čisto novo dejavnostjo? Predstavljamo vam pet idej za popolnoma "odštekane" šolske dni. Začnite takoj in nadaljujte do zadnjega šolskega dne.

1 – Omislite si dnevnik – v času popolne digitalizacije našega vsakdana je pisanje dnevnika postala prava eksotika. Pisanja naj se zato lotijo tako starši kot šolarji. Zapečatite svoje dnevniške zapise, ki bodo nastali skozi vso leto, in jih čez nekaj let, ko bodo zreli za razkritje, preberite drug drugemu.

2 – Šport kot odličen team building – izberite dan v tednu, ko si boste vzeli pol ure časa za skupno družinsko športno aktivnost. Izberite nekaj, kar bo všeč vsem članom družine, in pri tem uživajte. Sprostitev je zagotovljena.

3 – Kulinarični podvigi – vsak teden nekaj novega? Zakaj pa ne! Prepotujte ves svet in raziskujte različne okuse – mediteransko, skandinavsko, indijsko, tajsko … Začinite svoje dni s kuharskim eksperimentiranjem – nekateri naj bodo zadolženi za kuhanje, drugi pa bolj za okušanje.

4 – Knjižni kotiček – kaj pravite, da bi ustanovili pravi bralni krožek, v katerem morajo sodelovati prav vsi družinski člani in na katerega lahko občasno povabite tudi kakšnega zunanjega ljubitelja literature? Odprite si obzorja, izmenjavajte si žanre in preberite tudi knjige, ki jih načeloma ne bi nikoli vzeli v roke. Izmenjajte si mnenja, presenečeni boste nad raznolikostjo razumevanja.

5 – Zmenki s kulturo – vsak mesec nova prireditev, ki jo obiščete skupaj in ki jo vsakič izbere drugi član družine. Začnite že avgusta in izkoristite še zadnje prireditve, ki vam jih ponuja pestro poletje.

šola, učenci | Foto:

#Pet dni, ki jih ne smete pozabiti

Da bo 1. september resnično čim manj boleč in čim bolj prežet z radostjo in pravo mero mladostniške razposajenosti, pa poskrbite že v prihodnjih dneh. To je ključnih pet dni, ko boste lahko poskrbeli za resnično brezskrbno šolsko leto.

Pri DZS so namreč tudi pred letošnjim šolskim letom pripravili paket ugodnosti – vse šolske potrebščine boste lahko nakupili s posebnim popustom. Zato ne zamudite DZS-jevih avgustovskih dni popustov, ko so za vsak dan v tednu pripravili prav poseben popust. Začnite v ponedeljek in do sobote boste imeli vse šolske potrebščini doma, in to kar s 30-odstotnim popustom.

dzs | Foto:

Ne spreglejte