Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2013,
11.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

varanje spolnost partnerstvo

Torek, 30. 7. 2013, 11.25

8 let, 1 mesec

Tudi to je varanje!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sodobna tehnologija prinaša nove dimenzije varanja: virtualni seks in virtualno ljubimkanje.

Čisto napačno je mišljenje, da je pravo varanje samo fizično. Dovolj je, da smo s srcem pri drugi osebi in da hrepenimo ter fantaziramo o njej. Čustveno varanje pogosto boli bolj kot fizično.

Meje spolnih fantazij Vsak izmed nas se občasno predaja čutnosti spolnih fantazij. Med njimi se najdejo znane osebnosti, prijatelji istega spola ali celo privlačni znanci nasprotnega. Težava nastane, ko naše fantazije postanejo edini način, da se lahko spravimo med rjuhe z našim partnerjem. Občasno fantaziranje je lahko del predigre, ne sme pa postati edini način vzburjenja. Ključna oseba naših najglobljih fantazij mora biti naš partner.

Samo prijatelja, vendar ... Prijateljstvo med moškim in žensko je mogoče in je tudi dopustno, vse dokler ne pride do fizične privlačnosti ali močne čustvene prepletenosti. Vaš prijatelj ne sme nadomestiti zaupnika v vašem partnerju in ne sme postati predmet vašega spolnega poželenja.

Virtualna ljubezen To je čisto sodobna oblika varanja, ki pa jo marsikdo zanemari. Pošiljanje golih fotografij virtualnemu prijatelju, pisanje o svojih spolnih fantazijah, seks prek računalnika, razkrivanje svojih težav in iskanje zaupnikov prek interneta so novodobni skoki čez plot, so bližnjice do novih spolnih ali ljubezenskih spojitev. Čeprav takšni novodobni prešuštniki delujejo v prepričanju, da je njihovo obnašanje dopustno ali celo normalno, pa različne raziskave dokazujejo, da imajo njihovi partnerji takšno početje za varanje. Podobno menijo tudi strokovnjaki.

Ko čustva zbežijo od doma Partnerstvo je treba ves čas negovati – tako čustveno kot fizično. Prav čustvena vez je podlaga za vse preostale dimenzije partnerskega odnosa. Ne zanemarjajte vajinih čustev in občutenj, gojite jih in jih negujte. Vsak izmed nas želi biti ljubljen in hkrati to čustvo deliti z drugim. Čustvena abstinenca lahko vodi do zavestnega ali nezavestnega iskanja pri tretji osebi. Svoja čustva lahko nadziramo samo do neke meje, in ko bodo zapustila varnost vašega doma, jih boste težko priklicali nazaj. Čustveno odtujen partner bo fizično morda celo prisoten, vendar bo njegovo srce bilo za nekoga drugega. Zavedajta se, da je ravno čustvena prevara najmočnejša in tudi najbolj usodna.

Ne spreglejte